Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Vastaps

2020. április 22. 09:53 - Szürkenyúl

Még mindig nem világos, hogy magára valamit is adó ellenzéknek a jelenlegi helyzetben nincs helye a parlamentben? Milyen és mennyi megaláztatás elég, hogy végre belássák, akkor tehetnek a legtöbbet, ha mind egy szálig kivonulnak abból az Országháznak nevezett pöcegödörből?

Én, és úgy gondolom senki sem arra szavazott, hogy képviselőink jó pénzért tehetetlenül, bármiféle eredmény nélkül álparlamenti demokráciát játsszanak. Semmi szükségünk arra, hogy választott képviselőinket nap, mint nap aljas gazemberek alázzák meg, és hogy még véleményüket sem mondhassák el.
Tudja mindenki, hogy a parlament törvénytelen választási csalások sorozatával alakult meg, és törvénytelenül, diktatórikusan működik. Azzal, hogy részt vesznek ebben az aljas bohózatban, ország, világ előtt törvényesítik ezt a bűnszövetkezetet! Eleve történelmi hiba volt elfogadni a csalást, és beülni padsorokba! Számtalanszor bebizonyosodott, hogy a Kövér által bitorolt ház csak Orbán kiszolgálására törekszik, s még az eszközökben sem válogat! Még véletlenül sincs szó az ország érdekeinek képviseletéről! Milyen országgyűlés az, ahol büntetlenül el lehet hallgattatni képviselőket? Ahova nem kell bejárni a kormánypárti képviselőknek, ha meg akarják akadályozni egy fontos ellenzéki javaslat tárgyalását? Ahol igaz szó alig hangzik el a kormány részéről? Ahol képviselői kérdésre válasz helyett elég boldog karácsonyt kívánni? Ahova nem kell bejárni a minisztereknek?
Na, persze abban sincs sok köszönet, ha bemennek. Emlékezzünk Kásler hazudozására a korona vírus elleni védekezés kapcsán, de hosszasan sorolhatnám ki mindenki mi mindent összehazudozott már a nem tisztelt ház előtt.
Ugyanez a helyzet a bizottságokban is! Ellenzéki javaslat még tárgyalásra sem kerülhet, módosító indítványokat kivétel nélkül leszavazzák. Az egész csak kutyakomédia. Ezért szintén semmi értelme bejárni!
Annak idején egyesek azzal érveltek a maradás mellett, hogy ha elfoglalják helyeiket, információkhoz juthatnak. Nevetséges! Egyfelől hírekhez hozzájuthatnak a közlönyökből, másfelől mire mennek az információkkal, ha semmi előnye nincs belőle az országnak? Teljesen mindegy, hogy mikor jutnak adatokhoz, előterjesztésekhez, javaslatokhoz, változtatni úgy sem tudnak semmin!
Már pedig, ha semmilyen választói igénynek nem tudnak érvényt szerezni, tehát nem tudnak bennünket képviselni, akkor nem képviselők! Még ha ez önhibájukon kívül esik, akkor sem!
Jól el vannak, mint a befőtt! Pár nappal ezelőtt is láthattuk, miközben egy ellenzéki társukat a kormánypárti 133 legbátrabb képviselő vastapssal nem hagyta szóhoz jutni, mit tettek? Semmit! Ültek, és hallgattak, mint akik beszartak! Nem először! Emlékezzünk Hadházy Ákos „Stop propaganda” akciójára, mellette sem álltak ki! Újabb nagyszerű példáját adták a sokat emlegetett összefogásnak! Bravó! Ezért is érdemes volt beülni! Az, hogy a gerinctelen senkiházi házmester nem tett semmit, nem szerzett érvényt a házszabálynak, a normális emberi viselkedésnek, az nem meglepő! Tőle semmiképpen. De hogy a megválasztott képviselőink hagyták, hogy ez megtörténhessen, az mindennek a teteje! Akár ki is vonulhattak volna, kérhették volna a házszabály betartását, de véleményem szerint a gyalázatos történések miatt akár más eszközökhöz is nyúlhattak volna! Nem tették, és ez súlyos hiba volt, mert ezzel azt üzenték, hogy velük mindent meg lehet tenni!
Az az igazság, mint ahogy egy nem dakota közmondás mondja, én nem ilyen lovat akartam! Ennek az átvert, kisemmizett országnak semmi szüksége olyan képviselőkre, akik még magukat sem tudják megvédeni, maximum a pénztárcájukat. Ha tehetném, gondolom, nem vagyok egyedül, visszahívnám őket, tisztelet a kevés számú kivételnek! De sajnos nincs jogunk még ahhoz sem, hogy feladatuk ellátására méltatlan képviselőinket leváltsuk.
Ha egyszer végre nem a saját hasznukat néznék, és kivonulnának abból a házból, amelyik méltatlan nem csak a nevéhez, hanem az egész országhoz is, annak lenne visszhangja, lenne üzenete, és lenne eredménye is! Ki kellene próbálni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5515630808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása