Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Agymosás és cirkusz

2023. június 30. 13:46 - Szürkenyúl

Megdőlt egy örök igazság, még az ókorban úgy vélték, kenyér és cirkusz kell a népnek, avagy latinul „panem et circenses!”
A fejlődés határtalan, például Magyarország is előre megy – közben meg semmire sem –, vezetője vályogházból egyenesen magas (dakota) lóra ült. Onnan aztán jól látja, ha rosszul mennek a dolgok, akkor nem kenyér és cirkusz, hanem agymosás és cirkusz kell._e5df5090-d01a-4624-a601-ae24b6b07c91.jpg

Latin szótárban ne keressétek, ez újmagyar találmány. Megvannak hozzá az eszközeik is, van hozzá vastag bőrük is! Egyelőre még nem kutya, csak disznó, de már dolgoznak rajta.
Azért kell a sok kereskedelmi Tv, a minél több gusztustalanul vihogó üresfejű celebecskével teletűzdelt vetélkedőnek álcázott showműsorral, hogy úgy tűnjön, happy az egész ország. Hogy ne tűnjön fel, Juci bűntanyát varázsolt az Igazságügyminisztériumból, és most az elátkozott Brüsszelbe menekítik.
Azért kell a hazug propaganda, hogy közben ne tűnjön fel, a NER-lovagok nyugdíjas anyukái is hirtelen menő vállalkozók lesznek. Most épp Schadl György anyja lett sikeres végrehajtó.
Azért kell rendezni minél több nemzetközi sporteseményt is, hogy úgy tűnjön, hasít az ország gazdasága, sikeresek vagyunk, már semmi nem hiányzik az országból. Gondolom, ezért kell a sok kilátó, koronaösvény is, onnan is jól lehessen látni sikereiket. De az is lehet, csak a bányászbéka seggét akarták eltakarni. Épülhetnek stadionok, sportcsarnokok, ha belegebedünk is. Hogy ezek árnyékában ne lehessen látni a lepukkadt kórházakat, egészségügyet, a pánikszerűen menekülő orvosokat, tanárokat.
Azért kellenek a valóságshow-k, hogy ott üljenek az emberek a Tv előtt, és utálhassanak valakiket azok helyett, akik kirabolták őket, az országot. Hogy ne vegyék észre, hogy befizetett adóik vissza nem térítendő százmilliárdokként végzik a trottyos és pereputtya, valamint kegyeltjei kezében. Hogy ne gondolkodjanak azon, Putyin behúzott farkú és beszari pincsikutyája a magyar miniszterelnök.
Azért kell a sok kanális, hogy minél több műsort meg lehessen szakítani az egyperces álhírekkel. Addig se lehessen hallani a trottyos gazembertől, hogy Ukrajna nem jogállam, csicskáztató gazdája nem háborús bűnös. Hogy nemzetbiztonsági okokra hivatkozva minden közérdekű információt, minden elkövetett aljasságukat titkosítják.
Azért van szükség szappanoperákra, hogy azokat nézze a már előbutított nép, ahelyett, hogy az országba betelepített akkumulátorgyárakkal, több tízezer vendégmunkással foglalkozzon, akik szarért, húgyért is eljönnek dolgozni, hogy elvegyék a munkájukat.
Kell a cirkusz, ezért ölnek ellenőrizetlenül százmilliárdokat a fociba, persze kizárólag adóforintokat. A lelátókról, a TV előtt ülve szintén nem látszik a kormány hazaárulása, hogy az állampolgárok súlyos milliárdjait külhoni fociklubokra, stadionokra, futballakadémiákra költik. Az sem látszik, hogy közben százezrek hagyják el az országot, főleg életerős fiatal és képzett munkavállalók! Sőt az sem, hogy közben, biztos, ami biztos, a Rogán minisztériumától kapott 15 millióból imádkozik a parlamenti imacsoport.
A cirkusz miatt van szükség a duplán is szarosnyelvű Bayer műsoraira is, hogy közben ne arról beszéljenek az emberek, hogy a magyar infláció, a tehetségtelen és tolvaj kormány miatt többszöröse az európai országokénak!
Kell a cirkusz, ezért kellett bohócokat, a Vidnyánszkyt, Demeter Szilárdot a magyar kultúra nyakára ültetni. Mert ugye, kultúrára nincs szükség, csak cirkuszra!
Azért kellenek az óriásplakátok, hogy az agymosás az utcán is folyamatos legyen, és hogy eltakarják az ingyenkonyhák előtt sorakozó éhező nyugdíjasokat, szegényeket.
Azért kellenek a nemzeti konzultációk, hogy a trottyos levélben is tudjon hazudozni, össze tudja tartani a nyáját. A levelekből, levelezés közben az sem látszik, hogy ezalatt kínai és orosz gyarmat lettünk. Hogy Kína minden veszélyes technológiát, és vegyszert Magyarországra telepít. Azt is homály fedi, hogy közben mindezekért még fizetünk is. Egy dolog látszik, mégpedig az, hogy az ostoba és gerinctelen kakadu ehhez még vigyorog is, mint akit baszni visznek.
Ha már a vigyorgásnál tartunk, rajtunk magyarokon kívül - mert nekünk nem sok okunk van mosolyogni - egész Európa rajtunk röhög, mennyire ostobák vagyunk, hogy mindezeket hagyjuk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr318156338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása