Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

!

2024. július 15. 07:04 - Szürkenyúl

Annyi már a békeharcos a Földön, hogy sorban állnak a Nobel-békedíjért. Az az érdekes, hogy minél több a békeharcos, annál több háború van. Valami nem stimmel!beke.jpg


Komolyan kezdek aggódni, most már Orbánból is békeharcos lett. Igaz, ha például amerikai elnökök lehettek Nobel-békedíjasok, akkor ő miért ne lehetne?
Nagy tisztelet azoknak, akik valóban sokat tettek a békéért, elnyomottak kizsákmányolása ellen, gyerekekért, a szegénység felszámolása ellen stb., de számomra úgy tűnik, az utóbbi időkben semmit nem tettünk azért, hogy ne legyenek háborús konfliktusok, országok, nemzetségek, vallási felekezetek ne ugorjanak egymásnak legtöbbször teljesen értelmetlen okokból!
Úgy van ez, mint a betegségeknél, ha már meg van, nehéz kilábalni belőle. A békeharcot nem háborúban kell elkezdeni, hanem békében!
A békéért leginkább nem harcolni kell, egyszerűen nem kell semmi olyat tenni, ami háborúhoz vezethet. Nem kell hagyni, hogy bárki olyat tegyen, ami előidézője lehet egy háborús konfliktusnak.
Évtizedeken keresztül hagytuk, hogy a bankok, a pénzemberek átvegyék a hatalmat minden és mindenki felett.
Hagytuk, hogy világszerte megerősödjön a nacionalizmus.
Hagytuk, hogy egyes régiók, népek elszegényedjenek.
Hagytuk, hogy az egyházak, vallások túlzott hatalomra és befolyásra tegyenek szert.
Hagytuk, hogy országok beavatkozzanak más országok belügyeibe.
Hagytuk, hogy az ENSZ meggyengüljön, alkalmatlan legyen eredeti szerepére.
Ezek mind előidézői országokon belüli, nemzetek közötti feszültségeknek, gyűlölködéseknek, elégedetlenkedéseknek.
Ezek mind háborúskodásokhoz, népcsoportok leigázásához, újkori rabszolgaság kialakulásához, későbbi harcokhoz, háborúkhoz vezethetnek, és vezetnek is! Vagy nem utolsó sorban migrációhoz!
Az emberi önzés, a telhetetlenség, a nacionalizmus bújik meg minden esetben az emberi kapcsolatok megromlása mögött.
Mi, egyszerű állampolgárok vagyunk a felelősök minden esetben, mert hagytuk, hagyjuk, hogy a tőke, a politika, a vallások felhasználjanak bennünket, egymás ellen!
Senki és semmi nem teremthet békét csak mi magunk! Vezetőinktől hiába várjuk, hogy békét teremtsenek! Nem érdekük! Soha nem is tettek ilyet! Most is mi történik az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban? A nyugati világ, az Európai Unió, a NATO odaáll az egyik fél, történetesen Ukrajna mellé, fegyverekkel látja el, Európába haditechnikát telepít, fenyegetve ezzel a másik felet, és közben béketárgyalásokat szorgalmaznak, tűzszünetet kezdeményeznek. Jellemző az is, hogy az ENSZ most is hallgat!
Korunk hírszerző hálózatát figyelembe véve, jóval a háború megkezdése előtt mindenki tudott mindent, mik történnek a két országban, de senki nem tett semmit! Ez hatványozottan igaz a két ország állampolgáraira!
Minden háború, belső viszály a mi – vagy hallgatólagos, vagy nem – beleegyezésünkkel, rosszabb esetben közreműködésünkkel alakul ki.
Ha valami ellen nem teszünk semmit, az bizony be fog következni!
Amíg ezt nem látjuk be, addig ne számítsunk semmi jóra, életünk semelyik területén!
Addig ne beszéljünk békeszeretetről, amíg tétlenül nézzük háborús konfliktusok kialakulását!
Mos, itt, Európában, ha továbbra is tétlenül nézzük, ahogy a nagyhatalmak – beleértve az USA-t, és Uniót is - kezelik a kialakult konfliktust, hamarosan elkerülhetetlen lesz a harmadik világháború! Jól láthatóan erőteljesen sodródunk a konfliktus kiszélesedése felé!
Csak egy világméretű összefogás és tiltakozás menthet meg bennünket a pusztulástól! 

ÉBRESZTŐ!

Egy háborúhoz nem pénz, pénz és pénz kell - ez üres szólam - hanem akarat, fegyverek és katonák!
Ebből a háromból a „katonák” a leglényegesebb tényező! Ha nem megyünk harcolni, ha anyák nem engedik gyerekeiket, ha feleségek nem engedik férjeiket katonának, akkor majd nem lesz háború! Ha majd képesek leszünk elfogadni egymást, ha majd képesek leszünk kiállni nem csak magunkért, másokért is, ha majd rájövünk, hogy erélyes fellépéssel képesek vagyunk megakadályozni akár egy háborút is, és ezt senki más nem teszi meg helyettünk, akkor majd nem lesz háború!
Akiknek érdeke a háború, akik kirobbantják azt, azok soha nem mennek a csatatérre... A nyertesek mégis csak ők lehetnek!
Akik harcolnak, azoknak sohasem lesz jobb az élete, ha életben maradnak akkor sem!
Mi nem világos?!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2718445735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása