Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Huszáros

2024. október 17. 07:00 - Szürkenyúl

Drágáim! A következő mondatot olvastam pár nappal ezelőtt reggel:
„Ló helyett lánctalp: a magyar huszár megújul.”huszar.jpg


Mi a fene? A csipa egyből kiugrott a szememből. Először az jutott eszembe, itt a vég, nem jut minden katonának ló. Ez még logikus is lett volna, hiszen néhány éve azt lehetett hallani, hogy a kínaiak felvásárolják a magyar lovakat, nekünk már csak a lócitrom jut, na meg a lószerszám, hogy finoman fogalmazzak, de inkább még ezek sem.
Aztán meg felsejlett előttem, hogy a magyar utak miatt kell a lánctalp, és a huszárok fogják hordani, lovaglócsizma helyett. Miért is ne! Az északi országokban lehetnek sítalpas katonák, nálunk miért ne lehetnének lánctalpas huszárok?
Ez ám a fejlődés! Tenyeres talpas huszárok után hadrendbe állnak a lánctalpasok.
Aztán tovább olvastam, kiderült, új magyar huszáregységet hoznak létre a Honvédségben.
Ez a második huszárosztály már nem lovakkal, hanem „a legmodernebb eszközeinkkel, a Gidránnal és a Lynx-szel” lesz felszerelve. Hogy ez a második hadosztály mitől lesz huszár, azt nem tudom. Vannak azért elképzeléseim! Lehet, hogy lovaglónadrágban, csizmában fognak beülni a Gidránokba, az is lehet, hogy görbelábú katonákat fognak toborozni, de az is elképzelhető, hogy kötelező lesz a kackiás bajusz, esetleg lószaros lesz a csizmájuk. Nem tudom. Mellesleg a „Gidrán” – ami egy harcjármű - egy ősi magyar lófajtáról kapta a nevét, esetleg ettől lesznek huszárok a mi katonáink.

Már csak azt lenne jó tudni, kik ellen fognak harcolni ezek a derék vitézek?
Egyébként, nem kell nekünk ellenség, mi saját magunk ellenségei vagyunk! Aztán meg itt vagyunk mi drágáim, az ország jóravaló állampolgárai! Mi vagyunk a legnagyobb ellenségei ezeknek a bűnözőknek, mert nem hagyjuk őket zavartalanul lopni.
Ki más ellenségünk lehetne? NATO, EU tagok vagyunk, a trottyos - na meg a fullajtárja is - körbe csókolt már minden lehetséges ellenséget és diktátort az összes földrészen.
Mellesleg, már annyi féle rendfenntartó van az országban, hogy felsorolni sem merem, mert még kihagynám valamelyik teljesen felesleges bandát. Külön csapatok védenek már minden főúri méltatlanságot. Már az iskolákban, egészségügyi intézményekben is katonák, rendőrök vigyáznak, nem tudni mire. Hányingerem van ettől a beszari bűnöző bandától!
Csak gondoljatok bele drágáim, kiket szokás védeni? Nyilván, akiknek van félnivalójuk, akiknek vaj van a fülük mögött, a maffiavezéreket, a diktátorokat, azokat, akik így vagy úgy meggyalázzák azokat, akikből élnek, akiknek van féltenivalójuk, akik féltik hatalmukat, félnek a számonkéréstől! Kihagytam valakit?

Nyulacskáim! A fentieknél még nagyobb híreim is vannak! Nem fogjátok elhinni!
Élem a hétköznapi kis szürkenyúl napjaimat, mikoris az jutott a füleimbe, hogy néphadseregünk még tovább fejlődik. Mégpedig lóugrásban. Először én sem akartam hinni a füleimnek, de aztán végig gondoltam, mik történtek az utóbbi években, és rájöttem, más nem is következhet.
Jönnek a lovas íjjászok! Ők lesznek a harmadik huszáregység. Állítólag ezek előre fognak lovagolni és hátrafelé fognak nyilazni. Az ellenség teljesen meg lesz zavarodva. Azt sem fogják tudni, merre meneküljenek.
A lélektani hadviselésnek ezzel még nem lesz vége!
Olyat is hallottam – nekem elhihetitek, jó füleim vannak – hogy a hadügyminisztérium már elkezdte felvásárolni a kaszákat. Nem kellenek már ezek, a mi földesuraink kasza nélkül is kaszálnak... Ha ezekkel a fegyverekkel találja szembe magát ellenségünk, biztos, hogy elmegy a kedve a röhögcséléstől. Első ámulatukból esnek majd a másikba! Azt fogják hinni, hogy időutazók, és a középkorba kerültek. Ezt a meglepetést kihasználva seregünk majd jól lekaszálja őket.
Ha még ez sem lesz elég, még mindig megalakíthatjuk a Rongyos huszárhadosztályt. Ennek nagy előnye lenne, hogy nem kellene uniformis, valamint mire az ellenség felismerné a veszélyt, már késő lenne. Fegyverzetük bármi lehetne, furkósbottól kezdve, a csúzlin át, buzogányok, kardok, hajítófa, bugylibicska, bármi, ami fájdalmat tud okozni.
A következő ütem szerintem a földesúri bandériumok felállítása lesz, vagy jönnek a vármegyei seregek. Amennyire a rablóbanda be van szarva, nem lepne meg, ha ez is bekövetkezne!
Ha így haladunk, lassan már dolgozni sem kell senkinek ebben az elcseszett országban, csak egymás ellen harcolni. A multik gyáraiban majd vendégmunkások, a földesurak birtokain majd külhoni idénymunkások, jobbágyok dolgoznak. Akik nem akarnak harcolni, vagy szaré-húgyé dolgozni, azok majd elmenekülnek. Ez már elkezdődött!
Szép új jövő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2518709046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása