Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Csak a béke...

2024. május 18. 06:20 - Szürkenyúl

Az a nagy büdös helyzet - akár hiszitek, akár nem - tudom már mi kell a békéhez. Gian Giacomo Trivulzio, XII. Lajos hadvezére azt mondta a háborúról: „Három dologra van szükség, sire, a felkészüléshez: pénzre, pénzre, és ismét csak pénzre”.
A békéhez is az kell, nálunk mindenképpen, legfőképpen azok zsebébe, akik hirdetik, akiken kívül senki más nem akar békét egész Európában!csak_a_beke_1.jpg

De nem csak az, a békéhez több minden kell! A pénzen kívül háborús veszélyhelyzet, ellenségkép, nacionalizmus, az állampolgárok tudatlanságban és kiszolgáltatottságban tartása, valamint jó nagy adag gyűlöletkeltés is elengedhetetlen. Lehetőség szerint már az ellenzéket is ellenségnek kell tekinteni, és le kell vadászni, le kell karaktergyilkolni!
Joggal kérdezhetitek, honnan tudhatja ezt egy kis Szürkenyúl? Onnan, hogy figyelek és fülelek!
Ami a pénzt illeti, elég csak megfigyelni mire költ legtöbbet egy híresen békepárti kormány, legalábbis, ha magyar. (Az is árulkodó, hogy mire költ a legkevesebbet...)
Na, most kapaszkodjatok meg!

Először is jól ki kell tömni az egyházakat pénzzel és ingatlanokkal! Építeni kell egy rahedli templomot. Jó úton haladunk! Az országban még sokaknak üres a gyomra, de az ország már tele van templommal.
A nyilvántartásba vett egyházaknak összesen 915 milliárd forint bevételük volt 2022-ben, 69 százaléka származott állami támogatásokból. Ez a tendencia, ez a gyakorlat azóta sem változott.
Az sem mellékes, hogy minél több szállodát, konferenciatermet, stadiont építsenek az egyházak az adófizetők milliárdjaiból. Sikerült!
Mint tudjuk a békeszeretet nem ismer határokat. A békét határtalanul kell szeretni, ezért is fontos, lehetőleg ne csak az anyaországban, hanem külhonban is minél több templom épüljön, újuljon meg!
2010 óta háromezer templom épült vagy újult meg a Kárpát-medencében – mondta Semjén Zsolt.
Például csak a Szlovákiai Református Keresztyén Egyházhoz 1,75 milliárd forintnyi magyar közpénz került.
Na, ugye!

A következő, sok stadiont kell építeni. Stimmt! Megelőztük az egész világot! Sehol máshol nem építenek stadionokat közpénzből, csak nálunk! Országonként legfeljebb egy nemzeti stadiont, de egyébként minden klub saját bevételeiből épít magának.
Ez még persze kevés a békéhez, kell még sok klubot, focistát is eltartani közpénzből, lehetőleg adókedvezménnyel.
Csak úgy, nem mellesleg, a felcsúti foci alapítványhoz eddig közel 39 milliárd forintnyi közpénz érkezett TAO-támogatás formájában.

Ahogy arról független hírforrásokból tájékozódhatunk, sok kilátót, lombkoronasétányt sem árt összetákolni. Minél alacsonyabbakat, annál jobb! A lényeg, hogy öt évig álljon, utána le lehet bontani mindet.

Maradjunk még a pénznél, abból sosem elég! Úgy látszik az is szükséges a békéhez, hogy sok milliárd vissza nem térítendő támogatás landoljon a NER-vitézeknél, s hogy minél több EU-s támogatást el tudjanak sikkasztani.

Ami a legfontosabb, fegyvergyárakat is kell építeni!
A legnagyobb „békepárti” miniszterelnök pár nappal ezelőtt jelentette ki Tiszaújvárosban: „Felépítjük a legmodernebb európai hadiipart”. Jól állunk! Ennek a szép nagy országnak, amiben élünk, már minimum 6 fegyvergyára van.

Az is jól látszik, hogy nincs béke anélkül, hogy ne költene a békepárt a lehető legtöbbet saját maga fényezésére és ellenzéke gyalázására. Fontos, hogy a közmédia és közpénzek felhasználásával történjen ez.
Ez is sikerült!

Úgy látom, az is fontos a békéhez, hogy legalább egy háborút kirobbantó agresszor országot támogassunk. Ezzel is megvolnánk!

Mi kellhet még a békéhez? Meg van! Esetünkben még az Európai Unióval, annak minden szervezetével is harcban kell állni, és arra még büszkének is kell lenni?
Hurrá! Mindennel meg vagyunk!

Mit lehet még ehhez hozzátenni? Legfeljebb annyit:
Ez nem "Csak a béke!" Ez csak a Fidesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5718405573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása