Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Tanuljunk Sóskút-ul!

2024. február 01. 06:56 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim! Hívlak benneteket, tanuljunk Sóskút-ul!
Olvasom, Sóskút polgármestere tájékoztató fórumot hirdetett. A téma a Andrada akkumulátor-feldolgozó üzem létesítése lett volna.akku.jpg

Mikor a helyszínre érkezett, ténylegesen be kellett kísérni a tornaterembe (a rendezvényen ez volt az egyik hiba, ugyanis nem oda, hanem egy jól zárható kis helységbe kellett volna bekísérni, ha már úgyis rendőri felügyelet alatt volt!), miközben folyamatosan pocskondiázták és a tömegből többen is lemondásra szólították fel. Akkora volt a felháborodás, hogy rendőrautóval kellett kimenekíteni.
A településvezető a körzeti megbízott autójában, és csak a körzeti megbízottnak tartott beszédet, amely nagyon rövid volt: Vigyél haza!
Ez tulajdonképpen megfelelt elvárásainak, mivel eleve helyi lakosoknak szánta felszólalását - és egyébként sem érdekelte, ki hallja, ki nem -, a sajtó teljes kizárásával.

Ennyi volt a történet. Mit lehet ehhez hozzátenni? Például azt, hogy v
alahogy így kell ezt csinálni, ahogy a sóskúti és környékbeli lakosok tették!

Drágáim, ezzel azért nincs vége, hisz tudjuk, ez Magyarország.
A bátor, a településért élő, de nem haló, és legfőképpen nem halló polgármester az események után közleményt adott ki: száz sóskúti lakos békésen várta a rendezvényt, amit „a településen kívülről érkező fenyegető tüntető” zavart meg.
Az igaz, hogy a környező településekről is érkeztek tiltakozók, de ezzel az eseménnyel kapcsolatban ez volt az egyetlen pozitívum! Egyfelől, jogosan voltak ott lakosok a környező községekből, mivel egy környezetszennyező technológia hatása sosem marad egy adott településen belül, másrészt a sokat emlegetett összefogás, egymásért kiállás nemes eszméjét is demonstrálták!
A településvezető azt is közölte, hogy az "Andrada továbbra is szeretné tájékoztatni a helyi embereket és békés párbeszédet folytatni, de ezek a fenyegető csoportok ezt ma lehetetlenné tették. Döntésünk kizárólag szakmai alapú lesz és nem befolyásolják az ilyen fenyegetések” - jelentette ki.
Ebből is látszik, a baj nem kicsi, ráadásul - főleg az ostoba - fejekben lakozik! Miért is? Ahogy írta ez a nem jó ember, csak tájékoztatni akarnak, és dönteni a lakosság feje felett. Az az, egyértelművé tette, hogy a település lakóinak szerinte semmi köze ahhoz, hogy mi történik a községben. Mondhatnak bármit, beleegyezésük nélkül is azt tehetnek és tesznek is, amit csak akarnak.
Ezek után kikívánkozik belőlem néhány kérdés!
A település lakosainak csak ahhoz van joga, hogy megválasszon egy vezetőt, de ahhoz már nincs, hogy számonkérje az általa megválasztott képviselő, vagy polgármester tetteit?

A község lakóinak nincs önrendelkezési joga?
Nem mellesleg, egy utolsó kis polgármesternek is joga van sárba tiporni a sajtószabadságot?

Mindezekhez már csak az alábbiakat tudom hozzátenni:

Hajrá Sóskút!
Ne feledkezzünk meg azonban az Alsózsolcaiakról sem, akik már korábban példát mutattak az egész országnak! Megmutatták, hogy egy kis közösségnek is van ereje. Ők, jól felfogott érdekükben, sikeresen elüldözték a gyárat településükről.
Maximális tisztelet Alsózsolcának!
Az ország nem eladó, és nem is kiadó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5518315621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása