Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Lemondok

2024. augusztus 28. 06:45 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim! Végünk van! Szorul a hurok a nyakunk körül.
A Nagy Márton-féle gazdasági csúcsminisztérium rájött, miért teljesít rosszul a magyar gazdaság.gazdasag.jpg


Azért az érdekes, az a fránya magyar gazdaság az egyik héten hasít, a másikon rosszul teljesít, ráadásul ez attól függ, melyik gazdasági fenomént kérdezik, és főképp, hogy hol kell neki erről hazudozni. Csak egy példa! Emlékszünk rá, ugye? Ha miniszteri fizetést kell emelni, akkor nagy infláció volt, ha nyugdíjat, akkor meg szinte nem is volt.
No, de térjünk vissza a Marci-féle gittegylethez. A minisztérium szakértője azt találta mondani az ő kicsi szájával, hogy mi, állampolgárok vagyunk a felelősök az ország rossz gazdasági teljesítményéért, mert

„a magyarok külföldön vakációznak, kínai webshopokból rendelnek, ráadásul spórolnak is”.
„A magyar háztartások óvatossági motívuma jelenleg is meghatározó a jelentős reálbér emelkedés ellenére.”

Azt a hétszentségit! Nyulacskáim! Megvilágosodtam! Hát, azért olyan gazdagok a németek, meg a sógorok, mert nem spórolnak, nem óvatoskodnak és nem járnak külföldre nyaralni!
Drágáim, ha ennek a szakértőnek lenne egy kis esze, akkor akár még féleszű is lehetne!
Ez az okoska összetéveszti a nedves fegyházi gatyát a kedves egyházi atyával, de legfőképpen az okot az okozattal! Én csak egy kis szürkenyúl vagyok, ráadásul még csak nem is nemzeti, de azt még én is tudom, hogy nem az okozatot, hanem az okot szokás megkeresni és megszüntetni, főleg, ha kárt okoz.
Már előre kezdem sajnálni a NER bandát. Gondolom a fentiek alapján majd megtiltják nekik a külföldi luxusnyaralásokat. A kis Orbán hozhatja haza a luxusjachtját Felcsútra, vagy a Balatonra.
Azt sem tudom, honnan vette az oltári nagy szakértő a „jelentős reálbér emelkedést”. Még jó, hogy a szintén jelentős nyugdíj emelkedést nem említette!
Megsúgom neki, hátha megérti, statisztikával is lehet spórolni.
És ez még semmi! Arra is rájöttek ezek a tudósok, hogy ha spórolunk - mert szegények vagyunk -, akkor megszorító intézkedésekre van szükség. Ezért aztán ezer milliárd forintos megszorítócsomagot állított össze nekünk a kormány. Bravó! Így majd biztos nem fogunk spórolni, mert már nem is lesz miből.
Remélem szóltak a magyar gazdaságnak, hogy ettől a csomagtól talpra kell álljon, és még a sógorokat is meg kell előznie.
Nem tudom, gondolkoztak-e már rajta, de talán segíthetne egy jó gazdaságpolitika, amit még ki sem kellene találni, csak körül kéne nézni egy-két országban. Persze ez sem egyszerű, mert nem mindegy, hogy hol! Ha szabadna javasolnom, nem a kipcsakokat, vagy a türköket kéne megkeresni.

Drágáim! Mikor az okokat először olvastam, nagyon elszégyelltem magam. Még az is eszembe jutott, hogy esetleg én, mint a magyar gazdaság állapotáért felelős egyén, lemondok, vagy megvárom míg leváltanak, hiszen nálunk nem divat lemondani.
Aztán meg eszembe jutott egy sporttal kapcsolatos mondás, ezt még a trottyosnak is ismernie kell: egy csapatot nem lehet leváltani, a vezetőket kell kirúgni!
Ez az! Pont ezt kell tenni nekünk is!
Ha ezek a dilettánsok maguktól nem mennek, akkor ki kell őket rúgni! El kell őket zavarni!
Hajrá magyarok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3818476475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása