Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Óvatossági motívum

2024. június 27. 06:39 - Szürkenyúl

- Jóska bácsi! Maga szegény ember?
- Szegény a rosseb! Csak spórolok, fiam, mert nincs pénzem.
- Na, de bátyám, ha nincs pénze, akkor mégiscsak szegény, vagy csak magától értetődően teljesen természetes módon megerősödött óvatossági motívuma?motivum.jpeg


- Mit karattyolsz itt te szépbeszédű? Nincs nekem semmiféle motívumom, vagy mi a csodám! Különben is a mi Viktorunk aszonta, hogy jól élünk. Már pedig, ha ő aszongya, akkor az úgy is van. Mer’ ha nem, akkor majd elmegy Brüsszelbe, oszt olyan rendet csinál, hogy csak na!

Az a nagy büdös helyzet, hogy a szavaknak erejük van, pláne, ha sokat ismételgetik.
Ezen kívül alkalmasak az emberek félrevezetésére és megfélemlítésére is, főleg, ha van rá kereslet. A kormánypropaganda pont erre való. Ha megcsinálni nem is, de megmagyarázni mindent meg lehet velük.
Hogy ez mennyire így van, íme néhány példa:

Az Eurostat friss adatközlése szerint a magyar háztartások fogyasztása csak az uniós átlag hetven százalékát éri el. Magyarul ez annyit jelent, hogy az EU legszegényebb országa vagyunk.
De csak a nemzetközi és Brüsszeli statisztikák – nem a kormányzati – állítják ezt.
A kormány szerint a szomszédunkban zajló háború következtében a magyar családok óvatossági motívuma teljesen természetes módon megerősödött. Nem az életszínvonal csökken, hanem az óvatossági motívum nő. A magyar családok nem elköltik a jövedelmüket, hanem megtakarítják – harsogják minden csatornán.
Még azt is megtakarítjuk, amit meg sem keresünk. Van még egy csavar ebben a nagy nemzeti spórolásban, mégpedig az, hogy a kormány meg rajtunk spórol! Ez kerül nekünk a legtöbbe!
Szomorú! Most már azt sem mondhatjuk, hogy szegények vagyunk, de jól élünk.
Én csak egy kis szürkenyúl vagyok, így nyilván nem érthetem meg, hogy a fenébe nem fejlődött ki a többi európai országban élő családok óvatossági motívuma.

Hogy lehet az, hogy szegények vagyunk, és még sem? Hát így:
Egy kormányinfó szerint 2022 elejéhez képest a magyar családok bruttó pénzügyi vagyona több mint 22,5 ezer milliárd forinttal nőtt. Ejha! Ezek szerint minden magyar család havonta kb. 300.000 forintot takarított meg 2022 óta. A fenébe! Mindig tudtam, hogy nem tudok takarékoskodni, de nagyon úgy látom, nem vagyok egyedül!
Azért ez már mégiscsak sokk! Nem elég, hogy ki van a seggünk a gatyánkból, most még örülhetünk annak is, hogy a nemzet gázszerelője, valamint a többi oligarcha és gazdáik tudnak spórolni. Biztos van nekik óvatossági motívumuk is.

Aztán itt van az egészségügy. Elég egészségtelen ügy! Már alig van itt.
A kormány szerint a műtéti várólisták nem azért hosszúak, mert kevés az orvos, hanem azért, mert olyanok is feliratkoznak, akik nem várják ki, hogy sorra kerüljenek, már előtte meghalnak.
Ki is dolgoztak egy akciótervet, ez alapján a jövőben kikerülnek a várólistáról például azok is, akiknél a műtét már nem használna, mert például annyit romlott az állapotuk. (A hosszú várakozás miatt) Ugyancsak lekerülnek azok is, akik 60 napnál rövidebb ideig várnak.
Egy-két hónap és kenterbe verjük az egész világot, ha addig fel nem dobjuk a pacskert!
Az akciótervben arról nincs szó, hogy több pénz és több orvos lesz, csak arról, hogy az orvosok gyorsabban fognak műteni.

A kormány szerint a magyar egészségügy világszínvonalú. A kórházaink nem romosak, csak a szorgos, hozzáértő munkának és a spórolásnak köszönhetően sikerült 30-40 évvel ezelőtti állapotukban megőrizni őket.

Az oktatásban is rendben van minden. Nem a tanerő kevés, hanem a gyerek sok, tehát, mi, állampolgárok tehetünk mindenről. Minek csináltunk annyi gyereket!
Nincs semmi gond, mert a kormány cselekszik! Néha jobb lenne, ha semmit nem tenne!
Régen, okos átszervezéssel a vájárokat küldték szövőnőnek, most majd a felsős diákok tanítják az alsósokat, hagy butuljon az a gyerek!

A korrupció Magyarországon – ellentétben nemzetközi szervezetek statisztikáival – nem magas, csak a többi nagyobb országhoz képest tűnik úgy, mert kis területre koncentrálódik. Megint az a baj, hogy kis ország vagyunk, és még szerencsénk sincs! Pont azok a legkorruptabbak, akiknek üldözni kéne korrupciót! Írhatnám azt is, semmi baj, hiszen kormányfelügyelet alá tartoznak. Jól hangzik, ugye? Nem? Nem!

Folyamatosan esetnek bennünket. A Fidesz szerint egyáltalán nincs sok államtitkár és miniszteri biztos sem, nem kórosan nagy létszámú az államapparátus sem. Aha. A Duna tehet mindenről, mert keskeny és sekély a vízszintje a szárazság miatt, ezért lenne most könnyebb elrekeszteni velük a folyót, mint régebben.

Az inflációt is sikeresen letörte a kormány. Amíg magas volt, addig az MNB volt a felelős, most már, hogy - a statisztikájuk szerint - alacsony, ők düllesztik mellüket. Közben meg örülnek, hogy magas, mert így több ÁFA-t tudnak bezsebelni tőlünk. Nem mellesleg főleg akkor alacsony, ha béreket, nyugdíjat kell emelni, de ha például a kormánytagok, vagy képviselők bérét kell emelni, akkor már megint magas. Az is érdekes, hogy folyamatosan azt hazudozzák, hogy háborús infláció van, most meg mégis ők törték le, hiába van háború. Ja, az ukrán és a környező országok inflációja eközben nagy ívben leszarta a háborút.

Egyébként, ha azt hitte ez a Márton gyerek, hogy csak mostanában kezdett erősödni az óvatossági motívumunk, akkor nagyot tévedett! Nem azért mondom, de nekem már akkor megerősödött az egyik - mert több is van! - mikor a Gyuri bácsi a legnagyobb hibáját elkövette. Majd ha szorul a kapca, előveszem, az biztos!
A baj csak az, hogy a mi bűnözőink ellen 1000 óvatossági motívum is kevés lenne! Ráadásul sok honfitársunknál még mindig nem esett le a húsz fillér, de még a tantusz sem.
Az is igaz, ha jól belegondolok, rajtunk már az óvatossági motívum nem segít! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6018435685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása