Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Inflációk

2023. augusztus 21. 13:20 - Szürkenyúl

Mennyi is az annyi?
Nálunk az sok mindentől függ, drágáim. Ráadásul külön kell választani, ki mondja, s mi az érdeke.inflacio.jpg


Meg még ugye érzésre is más és más lehet. Én például sokkal jobban érzem a bőrömön, mint sokan mások - valahogy más a tapintása -, mint akinek járandósága követi az értékét, vagy esetleg többmilliós fizetést állapított meg magának. A tolvaj kormány is máshogy érzi.  
Na, még attól is függ, hogy adni, vagy kapni kell miatta.
Ha például nyugdíjat kell emelni, akkor mondjuk lehet 5%-os. Akkor is más, ha közalkalmazotti, vagy akármilyen béreket kell emelni.
A miniszteri, képviselői bérek emelésénél is magasabb, mint a tanárok, egészségügyi dolgozók béremelésénél.
Ha meg például a gyes-t, vagy a minimál nyugdíjat nézem, akkor nincs is infláció 2010 óta.
Ha bemegyek egy élelmiszerboltba, akkor 38.5%, ha más boltba megyek, szolgáltatást fizetek, akkor is 20% feletti. Ebből egyenesen következik, hogy a nyugdíjtörvény által előírt novemberi felülvizsgálatkor januárig visszamenőleg mintegy 3 százalékos nyugdíjkorrekcióra számíthatnak a nyuggerek. Logikus, nem? Nem!

Ez egy gazdag ország, itt mindennek és mindenkinek saját inflációja van, nem is egy!

A jövő évi költségvetés 6 százalékos inflációval kalkulál, tehát ha például egy NER tolvaj oligarchának meg kell határoznia, mennyit emeljen a jövő évi autópálya matrica díján, akkor neki 15% lesz az infláció, világos, ugye drága nyulacskáim?
Az sem mellékes, hogy nálunk még háborús infláció is van. Ez a legrosszabb, legkártékonyabb, legbüdösebb, főleg, hogy a háború a Trottyos tábornok fejében van!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3718197695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása