Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Év végi kiárusítás

2023. december 31. 07:01 - Szürkenyúl

Hogy mik vannak?
Magyarország első ingatlanközvetítője meghirdetett 3 ingatlant eladásra, esetleg tartós bérletre.
Drága nyulacskáim! Megmondom úgy, ahogy van! Én szurkolok, sikerüljön neki minél hamarabb túladni az ingatlanokon. Mind a három csak kárunkra van! Ne aggódjatok, pláne így szilveszter tájékán! Jól megleszünk ezek nélkül, elbuktunk már jó néhány sokkal kevésbé haszontalan nemzeti vagontárgyat is az utóbbi időkben.hazak.jpg


Én inkább amiatt aggódom, hogy az ingatlanok használóitól nem lesz ilyen könnyű megszabadulni. Igaz, ami igaz, őket nem is eladni kéne, hanem leselejtezni, esetleg amortizálni! Különben is, ki a fene kapkodna értük?
Na de nézzük miről is van szó?

Az első, egyben a legnagyobb ingatlan, akár többfelé bontva is, eredeti funkciójától akár eltérő használatra is értékesítésre kerülhet. Annál is inkább, mivel eredeti funkcióját nem tudta betölteni. Arra méltatlanok bitorolják most is, mondhatni lelakott. Az is elmondható, akik használják, azok viszont jóllakottak (etetjük őket mód felett!), valamint a sűrűn látogatott kantinja miatt jóllököttek is. A kiírás szerint a bentlakókat az új tulajdonosnak kell kilakoltatni. Újra foglalkoztatásuk sajnos nem lehetséges, mindenre alkalmatlanok, ráadásul vannak köztük büntetett előéletűek, és büntetésre várók is. Az új tulajdonos vegye figyelembe - szerepel a hirdetésben -, hogy érdemeik hiányában is bátrak. Az épület vezetője különösen veszélyes őrült, kipaterolásakor körültekintően kell eljárni, mert kiszámíthatatlan, és fegyver is van nála. Többféle igazolvánnyal is rendelkezik, de az MSZMP tagkönyvét nem szokta mutogatni, valamint a strasbourgi bíróság által kiállított "cenzor" papírjával sem látta még senki dicsekedni.

A második épület egy palota. Jelenlegi használója köztársasági elnöknek adja ki magát, de leginkább mindenféle törvények, rendeletek elolvasás nélküli aláírására használatos. Vele is vigyázni kell, mert mézesmázos mosolygással téveszti meg ellenségeit. Azt beszélik róla, hogy még aludni is mosolyogva szokott.
A palota bútorozottan kerül árverésre. A benne lévő versenyzongora zsír új, a szoknyás golyóstoll csak porfogónak használta, valamint kalapdobozát tartotta rajta - olvasható az ingatlanközvetítő kiadványában. Az is tudható, hogy inkább a sminkszobában kulturálódott.
Az eladó kikötése, hogy az új tulajdonos az épület funkcióját semmilyen körülmények között nem tarthatja meg, mivel Magyarország nem köztársaság! Közhasznú hasznosítást vállalók előnyben. Végre valami örömhír!

A harmadik épület egy valamikori kolostor. Jelenlegi lakója, ki királynak képzeli magát, súlyos milliárdokért újíttatta fel magának, még erkélyt is építtetett, hogy onnan tudja lenézni népét. A hirdetés megemlíti, hogy a mellvédfal alacsony. (Mi tudjuk az okát, így legalább mikor diktátorokat fogad nem kell sámlira állnia, hogy őméltósága is rálásson az alant elterülő fővárosra, valamint alantas alattvalóira)
Az ingatlanközvetítő külön kiemeli, hogy a kolostor egyházi kézbe nem kerülhet, mivel már így is több templom van az országban, mint nyilvános WC, márpedig a szükségletek nem ebbe az irányba mutatnak. Még Jézus is többet járt WC-re, mint templomba.
Ennél az ingatlannál is árcsökkentő tényező, hogy ez is lakott, ráadásul tudható, hogy lakója minimum húsz körömmel és 32 foggal kapaszkodik birtokához.

Aranyoskáim, nem tudom ti hogy vagytok vele, én úgy gondolom, hazafiúi és hazaleányi kötelességünk elősegíteni az ingatlanértékesítések végleges lezárását, az ingatlanok kiürítését.
Drágáim! Eszembe jutott egy ősi Szürkenyúl közmondás is, érdemes megszívlelni: Minél több körme van valakinek, és minél inkább kapaszkodik vele, annál inkább rá kell arra ütni!
Végezetül, már csak egy dolgom van hátra ebben az évben!
Kívánok minden követőmnek és olvasómnak sikerekben gazdag és boldog új évet!
Így legyen!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6818291475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása