Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Orbi et urbi

2024. szeptember 15. 07:03 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim, elvesztettem a fonalat! Reggel kinéztem az utcára, egészen a kanyarig, de semmi. Pedig Orbán kihirdette az övéinek, hogy már megint minden rendben van a magyar gazdasággal, itt van már a kánaán is. Akárhogy meresztettem a szemem, sehol egy árva kánaánt nem láttam, még a kanyarban sem.joreggelt.jpg


A trottyos hadvezér szerint komoly béremelés, gazdasági fellendülés várható.
A magyar gazdaság most a fellendülés kapujában áll.
Az infláció 3 százalék alá kezd visszaesni.
A gazdasági növekedés meghaladja az uniós átlagot.
A hazai beruházási átlag szintén jobb, mint az európai. Csak úgy mellesleg, kíváncsi lennék, hány magyar tulajdonú gyár épült mostanában, ami hasznot is hoz?
Szerinte az Európai Bizottság is azt jelzi előre, hogy jövőre Magyarország a harmadik legjobb lesz növekedés szempontjából.
Ehhez képest ezer milliárd forintos megszorítócsomagra, adóemelésekre, a multik megsarcolására, horribilis kínai kölcsönökre van szükség.
A lendületet szerinte egyedül az elhúzódó háború törheti meg.
Hogy van ez? Nem értem. Eddig azt papolták, hogy háborús infláció van, háborús veszélyhelyzet van, a magyar gazdaságot a háborús helyzet sújtja, most meg háború ide, háború oda, törünk fel, mint a huszár segge a nagy hadgyakorlaton?
Aztán azt sem értem, hogy lehet egyszerre egy ország az Unió 3. legjobbja, valamint a legszegényebbje. Nálunk még a templomok egerei is gazdagabbak, igaz a mi adóforintjainkból. Az ország adósságállománya soha nem volt annyi, mint most. (Ebben lehet, hogy tényleg a legjobbak vagyunk az EU-ban.)
Most akkor, hogy van ez? Repülünk, vagy zuhanunk? Igaz, a zuhanás is repülés, csak nem tart sokáig.

Pár nappal ezelőtt a nemzetgazdasági csúcsminisztérium ránk, állampolgárokra kent mindent.  Azért nem dübörög a magyar gazdaság, mert külföldön vakációzunk, kínai webshopokból rendelünk, ráadásul még spórolunk is.
Ezt nem értem. Most akkor mégsem repeszt a magyar gazdaság? Most akkor, hogy lehet rossz a magyar gazdaság, ha a növekedés – a trottyos szerint - meghaladja az európai átlagot? Közben folyamatosan azzal dicsekednek, hogy újraindították a gazdaságot. Már bocsánat, de szerintem, bár én csak egy kis szürkenyúl vagyok, amit állandóan újra kell indítani az haldoklik!
Az Eurostat friss adatközlése szerint a magyar háztartások fogyasztása csak az uniós átlag hetven százalékát éri el.
Ajaj! Nem fogyasztunk, spórolunk, mint a güzü, erre mit hirdet a trottyos? Azt, hogy a magyar fogyasztás jobb az uniós átlagnál.
Drágáim! Valaki hazudik! Van tippetek, ki lehet az?

Ezzel még nincs vége, pedig már így is meg vagyok zavarodva! Ezek a lopáson kívül csak egyet tudnak, éjt nappallá téve hazudozni!
Jött a Matolcsy, és mondott mindent a magyar gazdaságirányításról, csak jót nem.
Szerinte Magyarország gazdaságpolitikai úttévesztésben van. Nem közeledtünk a legjobban teljesítő EU-s országokhoz, de a legrosszabbul teljesítők közeledtek hozzánk - hangsúlyozta.
Puff neki! Mi így fejlődünk és kész.

Na, erre jött a Varga Mihály, és közgazdasági szempontokat messzemenően figyelembe véve azt mondta: „Egymás meggyőzésének az esélye csekély” 

A mi jó miniszterelnökünk beszélt arról is, hogy a turisztikai számok rekordot dönthetnek idén. „Soha annyi magyar nem nyaralt, mint az idén, sem itthon, sem külföldön”.
Szerintem szólhatna már neki valaki, akik elhagyták az országot, azok közül nem mindenki nyaralni ment, és vannak sokan, akik haza sem jönnek mostanában!

Miután kihirdette, hogy minden rendben az országban, eljátszotta még a nagy békeharcost is. Közölte, vannak még a tarsolyában békemissziós akciók, melyek közelebb fogják hozni a világot a békéhez. Igét hirdetett és áldást osztott: Orbi et urbi.

Mindezek után már semmi dolgunk, hátra dőlhetünk kényelmes foteljeinkben, előbb vagy utóbb csak ideér az a fránya kánaán. Vagy mégsem.
Drágáim! Mindenesetre ne felejtsetek el vásárolni, rajtunk ne múljon!
Jó reggelt, Magyarország!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3218491790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása