Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

17 pont

2024. augusztus 01. 07:02 - Szürkenyúl

G20-as pénzügyminiszterek és jegybankelnökök tanácskozásán szólalt fel Rio de Janeiro-ban Varga Mihály.
Az ENSZ keretében 2015-ben fogadták el a Fenntartható Fejlődési Célokat, s ezek 17 olyan célt jelentenek, amelyeket 2030-ig kellene elérnie a nemzetközi közösségnek. Szerinte a jelenlegi nemzetközi pénzügyi struktúra átalakítása szükséges, mert a kitűzött céloktól messze tartanak.sdgs.jpeg


Még jó, hogy Magyarország az élen jár. Még jó, hogy nekünk semmi dolgunk, csak másokat kritizálni. Még jó, hogy olyan minisztereink vannak, akik oktatni tudják az egész világot. Még jó, hogy az osztogat tanácsokat, akinek több, mint 14 éves munkájának is köszönhetően Európa szégyenpadjára került és folyamatosan ott trónol az ország, mi lettünk Európa szegényháza is. Még jó, hogy szinte mind a 17 pontban megfogalmazott célokat vizsgálva a bányászbéka valagát nézegethetjük főleg előre és fölfelé tekintve, mert mint tudjuk, Magyarország mégiscsak előre megy. Még jó, hogy Európa legkorruptabb kormányának pénzügyminisztere tudja, mit kellene tennie a világ összes kormányának!

Mik ezek a célok?

  1. A szegénység felszámolása.
    Nincs mit szépíteni, az EU egyik legszegényebb országa vagyunk. 
  1. Az éhezés megszüntetése
    Az országban az ingyenkonyhák előtt rendszeresen hosszú sorok állnak. Az élelmiszerek ÁFA-ja nálunk a legmagasabb.
    Az UNICEF és az Eurostat adatai alapján tudható, hogy a magyar gyermekek közül mintegy ötvenezren tartósan, kétszázezren időszakosan éheznek, és még ennél is többen alultápláltak, további százezrek asztalára legfeljebb kenyér, tészta és krumpli kerül. 
  1. Jó egészség.
    Nincs elég orvos, kórházaink jelentős része lepukkant állapotban, kórházi osztályok szűnnek meg, irtózatos hosszú várólisták vannak. A kormány az unióban az egészségügyre legkevesebbet költő országok között van. Az átlagéletkor az unión belül az egyik legalacsonyabb, ennek szintén jelentős köze van az alacsony szintű és siralmas egészségügyi ellátáshoz. 
  1. Oktatás.
    Elfogynak a tanárok, mert nincsenek megbecsülve és megfizetve. Lassan kiszuperált katonák, képesítés nélküli tanárok tanítanak. 
  1. Nemek közötti egyenlőség.
    Ebben is „jól” állunk. Ez onnan is jól látszik, hogy például a kormányban sincs egyetlen egy nő sem.
    Nincs más európai ország, ahol olyan kevés nő van hatalmi pozícióban a politikában, mint nálunk.
    A Nemek Közötti Egyenlőség Európai Intézete (EIGE) által készített nemek közötti egyenlőség mutatója szerint Magyarország az utolsó előtti helyen áll az EU-ban, Romániát büszkén megelőzve. 
  1. Tiszta víz és köztisztaság.
    Jól haladunk itt is. Nincs környezetvédelmi minisztériumunk, cserében a kormány ösztönözi környezetszennyező technológiák betelepülését.
    Az akkugyárak egyike sem panaszkodik, az uniós előírásokat megsértve, környezethasználati engedély nélkül épülhettek Magyarországon.
    Olyan tiszta ország vagyunk, hogy még van hely az Unióból idehordott szemétnek is. Volt, hogy még fekália is érkezett az országba, pedig abból mi sem állunk rosszul! 
  1. Újrahasznosítható és megfizethető energia
    Épül a soha meg nem térülő orosz atomerőmű. Az Eu-ban mi vesszük legdrágábban a gázt, az oroszoktól! Nem építünk szélerőműveket, mert elcsúfítja az országot. 
  1. Jó munkalehetőségek és gazdaságok.
    A drága pénzen kinevelt munkaerő menekül az országból, mert nem fizetik meg, helyettük jönnek az olcsó migránsok. A munka törvénykönyve a multikat támogatja, a sztrájktörvény a munkáltatókat.
    A kormány gazdaságélénkítés címén osztogatja az adófizetők milliárdjait oligarcháknak, haveroknak, a pereputtynak szálloda építésekre, kastély vásárlásokra, vagy például magánkórházra, tehénistállóra.
    Mi magyarok, Európa legalacsonyabb béréből és nyugdíjából vesszük meg legdrágábban az élelmiszereket.
    Az országgal szemben túlzottdeficit-eljárást indított az Unió.
    Az ország adósságállománya soha nem volt annyi, mint most.
  1. Innováció és jó infrastruktúra.
    Tudósaink zöme külföldön alkot, mert nincs elég pénz kutatásokra. A frissen végzett diplomások özönlenek külföldre! Az oktatás lezüllesztése is az innováció ellen dolgozik.
    Az úthálózat állapota sok helyen siralmas, cserében lassan már az ég is hullámkővel lesz kirakva. Vannak azért biztató jelek is! Biztos, ami biztos, mindenkit megelőzve kilátó és lombkoronasétány nagyhatalom lettünk. 
  1. Egyenlőtlenség csökkentése.
    Csak egy példa. Az EU-n belül Orbánnak a legmagasabb a fizetése országa átlagbéréhez képest. A legújabb hírek szerint felzárkóznak hozzá a miniszterek is.
  1. Fenntartható városok és közösségek.
    Egyre több településen már nincs orvos, posta, iskola, de még élelmiszerbolt sem. Már van olyan falu, ahol már kocsma sincs, ahol legalább elfelejthetnék a többi intézmény hiányát.
    A kormány módszeresen kiherélte az önkormányzatokat, még az iparűzési adót is elvette tőlük.
  1. A források felelősségteljes használata. (Fenntartható fogyasztási és termelési szokások kialakítása.)
    Az országnak szinte nincs is saját ipara, már szinte mindent eladtunk, a jó pénzért betelepülő multikra vagyunk büszkék. 
  1. Fellépni az éghajlatváltozás ellen.
    Többek között sok zöldmezős beruházással, napelemparkok termőföldekre építésével keményen harcolunk. 
  1. Fenntartható óceánok.
    Na, ez az a pont, amellyel kapcsolatban a magyar kormány az elmúlt 14 évben hibátlan teljesítményt nyújtott. 
  1. Fenntartható földhasználat.
    Évről évre csökkennek a megművelhető földterületek. A legjobb termőföldekre is naperőműveket, akkumulátorgyárakat telepítenek. Tavainkat a NER kegyeltjei kisajátították, közvetlen közelükbe szállodákat építenek.
    A kishantosi ökogazdaságnak 7 évébe került a magyar állammal szemben, hogy újra gazdálkodhasson. 
  1. Béke és igazság.
    (A fenntartható fejlődés érdekében békés és befogadó társadalmak létrejöttének elősegítése...)
    Szintén jól állunk, hiszen a kormány egy menekültet sem akar befogadni, sőt még saját állampolgárait is elüldözi, viszont cserében tele van az ország vendégmunkással. Gyűlöletkeltés a kormány legfőbb fegyvere. Kreatívan igyekeznek ellehetetleníteni azokat, akik kritizálni merészelik őket, nem beszélve azokról, akik bűncselekményeiket nyilvánosságra hozzák.
    A kormánynak áldozatos munkával sikerült szétvernie a visegrádi négyeket. Most az Unió gyengítésén munkálkodik. Legújabb hírek szerint a régi barát Lengyelországba is sikerült a trottyosnak belerúgni.
    A nemrég átadott lőszergyárral és a zalaegerszegi harckocsigyárral szintén a békét támogatjuk! 
  1. Partnerség a fenntartható fejlődésért.
    A kitűzött cél a fejlődő országok segítése. Gondolom ezért építünk stadionokat, templomokat, szállodákat, ezért támogatunk határon túli futball klubokat.
    Ezért küldtünk Csádba katonákat. Ezért támogatjuk a keresztény egyházakat, hogy aztán az Isten megsegítse őket.

Ha továbbra is úgy haladunk ahogy mostanában, hamarosan mi is fejlődő ország leszünk, de bennünket a kutya sem fog segíteni, mert a magyar kormány nem „partner”, legfeljebb a diktatúrákkal enyeleg.
Nos, így állunk a Fenntartható Fejlődési Célokkal, ez nagyképűség nélkül – hogy máshogy? – elmondható.

Volna még mit tenni, csak el kellene már végre kezdeni, csakhogy ehhez akarat és tehetség szükségeltetik, nem pedig nagyképűség, gőg, valamint nem az adóbevételek és a nemzeti vagyon szétlopására kellene koncentrálni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3918458067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása