Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Megmenekült a haza

2023. november 18. 07:45 - Szürkenyúl

Megmenekült a haza! Már megint! Két újabb kormánybizottság is alakult Orbán Viktor vezetésével. Az egyik a nevelésüggyel, a másik a vidékfejlesztéssel foglalkozik._c4d24a37-2f52-4b05-9c90-ad4e75803435.jpg



A Nevelésügyi Kormánybizottság tagjai, ki mások is lehetnének, mint Pintér - aki, mint tudjuk, mindenhez is ért, hiszen hozzá tartozik a rendőrség, belügy, egészségügy, és az oktatás is - akármilyenminiszter, illetve Csák János, aki szintén fenomén, hiszen, aki a kultúrához is, és az innovációhoz is ért, az csak az lehet. Munkabírásuk messze földön híres, a fenti feladatok meg sem kottyannak nekik, a trottyosról már nem is beszélve.
Az is teljesen világos, hogy vigyázó szemüket a témán tartják, hiszen alig telt el tízen-egynéhány év, s máris rájöttek, hogy nincs mese, bizottságot kell alapítani. Nem azér’ mondom, de néha az is elég lenne, ha félrenéznének, esetleg nem a szemüket tartanák a témán, hanem hagynák a szakemberekre az érdemi munkát, esetleg hagynának egy kis pénzt is a kasszában!

A Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagja a kancelláriaminiszter, a miniszterelnök politikai igazgatója, Nagy István, Nagy Márton, Lázár János és Navracsics Tibor.
Feladatuk, a kormányhatározat szerint, nyomon követés, figyelemmel kísérés, elsajátítás, alkalmazás és összehangolás. Na, emmá’ döfi! Ha ettől nem fog fejlődni a vidék, akkor semmitől sem!
Díszes társaság, az biztos, bár még a WC-met sem tapétáznám ki velük! Csak azt nem értem a kis szürkenyúl agyammal, mi a fészkes fenét csinálnak ezek, államtitkáraik és beosztottjaik főmunkaidőben?
Ha a miniszterelnök helyében lennék – nem akarok, ő sincs jó helyen! -, akkor nem bizottságot alapítanék, hanem a fenti témában érintetteket úgy kirúgnám, mint macskát szarni!

Nem tudom figyeltetek-e, ennek a nem tudom hány századik bizottságnak – a víz és hájfejeken kívül – tagja az építési és közlekedési, agrár, gazdaságfejlesztési, külgazdasági, és a területfejlesztési miniszter! Pont azok, akiknek feladata lenne többek között a vidékfejlesztés is.
Gondolom, majd Hatvanpusztán jól összeülnek, és hipp-hopp felvirágoztatják a vidéket, meg a gyereknevelést.
Az is szöget ütött a fejembe, olvasva, milyen minisztériumok vannak, nem is csoda, hogy egyeztetni kell közöttük. Mintha direkt összekutyultak volna mindent, nehogy meg lehessen találni bárminek is a felelősét!

Rájöttem ám, miért megyünk még mindig a lejtőn lefelé! Három oka is van ennek! Bizony! Az egyik, hogy arra van az előre, márpedig mint tudjuk, Magyarország előre megy! A másik, hogy eddig még nem volt elég bizottságunk. A harmadik, hogy ami volt, azokat nem Orbán vezette. Na, de most már minden adott, bizottságok felálltak, a trottyos vezeti őket, a többi meg csak nézőpont kérdése, hiszen a lejtő is emelkedő, ha jó irányból nézzük.
Na, ugye, mondtam én, hogy rájöttem, pedig ehhez még bizottságot sem kellett létrehoznom! Ezzel még nincs vége, arra is rájöttem, megint fordítva ülünk a lovon!
Most kapaszkodjatok meg! Korszakalkotó ötletem van! Ha már ennyire nem működnek a minisztériumok, akkor nem minisztériumokat kell létrehozni, hanem bizottságokat! Az igazi, végső megoldás azonban az lenne, ha átneveznék a minisztériumokat bizottságokká, és mindegyik élére a trottyost állítanák!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9918261005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása