Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Mit érdemel?

2024. március 13. 05:29 - Szürkenyúl

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy kormánya ne szolgálja, hanem uralkodjon felette?rosa_luxemburg.jpg


Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy az állampolgárai államkasszába befizetett, keservesen megkeresett forintjait kormánya szétossza maguk, oligarchái és családtagjai között?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy kormánya szegénységben tartsa?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy fiainak el kelljen hagynia a hazát, hogy emberhez méltó életet élhessenek?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy kormánya a nemzet oktatási intézményeit kilopja alapítványokba, vagy az egyházak kezére adja?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy fiai kiszoruljanak az állami oktatásból, megfizethetetlenné tegyék számukra a felsőfokú képzést?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy hazaárulók uralkodjanak felette?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy kormánya 100 milliárdokat költsön külhoni templomokra és stadionokra, hogy külföldi vállalkozásokat, szállodaépítéseket támogasson?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy olyan kormánya legyen, amelynek köszönhetően az ország ellen folyamatosak az Uniós kötelezettségszegési eljárások, a demokrácia és jogállamisági helyzet évek óta kifogásolt?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy a fentiek miatt sok százmilliárd euró támogatástól essen el az ország?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy a honvédség repülői nyaralóhelyekre és adóparadicsomokba repülhessenek?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy 30 évig meg sem tudhassa, miért jártak ott?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy kormánya környezetszennyező gyárakat telepítsen az országba, gyarmatot csinálva ezzel az országból?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy ezekben a gyárakban idetelepített „rabszolgák” dolgozzanak, letörve állampolgárai munkabéreit?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy olyan minisztériumot kelljen eltartania, amelynek feladata hazug propaganda terjesztése?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy a közszolgálatinak mondott médiák is a hazaáruló kormány hazugságait harsogják, hogy a kormány elnöke kordon mögé bújva hazudozzon?

Mit érdemel az a nemzet, amelyik eltűri, hogy kormánya békétlenséget szítson állampolgárai között, hogy megossza a nemzetet?
Mit érdemel az a nemzet, amelyik még azt is eltűri, hogy az ország parlamentje is a bűnöző kormányt támogassa a haza helyett?

Elég volt a kérdésekből!
Ahol ezek a kérdések joggal feltehetők, ott a nemzet erkölcsileg romlott, aljas vagy műveletlen, nem is érdemel mást, mint amit kap!

Nagyon ide kívánkozik egy idézet!
Sajó Sándor: A VÉN BOLOND (1923) című verséből:

„Gyáva népnek nincs hazája -
Világ népe mind megveti,
Még az ég is kineveti -
Úgy kell neki, úgy kell neki!”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr418352363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása