Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Energia

2024. június 07. 10:35 - Szürkenyúl

Energiaválság van Földünkön! Eközben energiafüggők vagyunk, de azt sem tudjuk milyen energiára van szükségünk. Folyamatosan új energiákat keresünk, közben megfeledkezünk a legősibb és legfontosabb energiáról!
Ezzel mindegyikőnk rendelkezik, vallásra, politikai nézetre, bőrszíne, nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül. Ráadásul kifogyhatatlan, nem úgy, mint a többi energia, és még a környezetet sem szennyezi._ec71b4ab-647a-40ca-b9a2-640e827dc07c.jpg


Ez a nagyszerű energia a szeretet! Vigyázat! Ezt is el lehet pazarolni. Egyrészt arra érdemtelenekre, másrészt pénzre és hatalomra. Sajnos ez a nagyobbik baj. Ez lesz az emberiség veszte!
Sokan vannak, akik csak e kettőt szeretik és mérhetetlen károkat, szenvedéseket tudnak okozni millióknak. Legfőképpen, ha hagyjuk!
Nem mellesleg, a hatalom és a pénz szeretete a mozgatórugója a legtöbb háborúnak is.
Ugyanez az oka a széles embertömegek kiszolgáltatottságának, annak, hogy már-már rabszolgaságról lehet beszélni minden földrészen, így Európában is. Gandhi mondta (és milyen igaza volt): „Ha a munkád után csak annyi bért kapsz, amiből ételt tudsz venni és a rezsidet kifizeted, akkor ez azt jelenti, rabszolga vagy.”
A dolgozók alul fizetése, munkakörülmények, környezetvédelem semmibevétele szintén a pénzről, a kapzsiságról szól. Ha ez kormányzati segítséggel történik az a legsúlyosabb, leggyalázatosabb probléma! Ebben Magyarország sem kivétel!

A szeretetenergiának sajnos van ellenszere, ez pedig a gyűlölet, a gyűlöletkeltés. Ez utóbbi rettenetes erő. Képes legyőzni a szeretetet!
A gyűlölet kiöli az energiákat, így a szeretetet is az emberekből.
Mindenhol jelen van, már a templomokba is bevette magát, igaz, jó táptalajra talált a hitehagyott, elkurvult, a hatalmat kiszolgáló egyházakban! Pont ott, ahol a szeretetet kellene hirdetni, ahol a szeretetben rejlő erőt kellene erősíteni.
Ehelyett mit tesznek? Stadiont, szállodát, konferenciatermet építenek, ráadásul – ez súlyosbító körülmény! – teszik ezt közpénzből! Lefeküdve a világi hatalomnak, szemrebbenés, lelkiismeretfurdalás nélkül elfogadják a nekik felkínált, állampolgárok által befizetett adókból származó százmilliárdokat. Szégyen, gyalázat!
Persze nem ingyen kapják. Cserében hűen szolgálják, sőt, kiszolgálják a kormányt, hozzájárulva ezzel a gyűlöletkeltéshez, az ország megosztásához. Szolgálnak, de nem az elesetteket, a szegényeket, a rászorulókat. Persze ez érthető, hiszen tudjuk – ezt pont egy főpapocska jelentette ki - az egyház nem jótékonysági intézmény…

A szeretetről mindenki szeret beszélni – azt a legkönnyebb – de miféle szeretetről beszélhetünk amikor naponta leigázzuk a Földet, lakóhelyüket, amikor folyamatosan vesszük el más élőlények életterét, hogy helyükre gyárakat építsünk, hogy egyesek még több vagyonra tegyenek szert, hogy ki tudjuk elégíteni luxus iránti vágyainkat, hogy még nagyobb kényelemben élhessünk élőhelyünk kárára?
Miféle szeretetről lehet szó amikor minden földrészen háborúk dúlnak, amikor emberek százezrei kénytelenek elhagyni lakóhelyüket, mert nem akarnak a harcok áldozatai lenni, mert munkát szeretnének, hogy el tudják tartani gyerekeiket, családjukat?
Miféle szeretet az, amikor a migráció ellen berzenkedünk, de nem teszünk semmit, hogy senkinek ne kelljen elhagynia hazáját a puszta létért?
Miféle szeretetről beszélhetünk TV előtt ülve, vagy mobilt nyomogatva, holott játszhatnánk gyerekeinkkel, beszélgethetnénk barátainkkal, szomszédjainkkal, kirándulhatnánk, sportolhatnánk stb.?
Itt vagyunk egy újabb választás küszöbén. Ezzel kapcsolatban is lehet mindenről beszélni, még szeretetről is. Csak nem emberbaráti szeretetről! A legtöbb választás a hatalom, a pénz szeretetéről szól, legkevésbé a választókról.

A békeszeretet is szeretet, nem is akármilyen! Nagy divat mögé bújni, közben akár még egy háborús bűnöst is lehet támogatni, lehet gyűlölködni, ami már a háború előszobája. Az is nyilvánvaló, még ha nem is mindenkinek, a békét nem elég szeretni, arról papolni, szavazni rá, azért leginkább tenni kell, de fegyverekkel nem lehet békét teremteni! Soha nem is lehetett. Korunkból is lehetne sok példát felsorolni, mit lehet elérni fegyverekkel...
A nagyhatalmak előszeretettel tetszelegnek béketeremtőként, de soha nem az volt az elsődleges céljuk! Mindig gazdasági érdekek, azaz a hatalom és a pénz vezérelték őket bárhol jelentek meg "békeharcosként"! 

Szeretetet lehet adni és kapni, de venni azt nem! Figyeljünk rá, kinek adjuk! Ennél is fontosabb, hogy kerüljük a gyűlölködőket, pláne a gyűlöletkeltőket! Van belőlük kis hazánkban is bőven. A legnagyobb baj, hogy még hatalmuk és pénzük is van hozzá!
Ebből okulva, vigyázzunk energiánkra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3518422233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása