Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Bárányok és birkák

2024. augusztus 14. 06:53 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim! Már régóta figyelem, egyházaink nagyon szeretik a rendet, na meg a pénzünket!
Mostanában ez onnan is jól látszik, legfőbb törekvésük, hogy jó szorosan beálljanak Orbán hát(sój)a mögé, valamint elő(és utó)szeretettel fogadják a bűnbanda által osztogatott adómilliárdjainkat és a nemzeti vagyon részét képező drága ingatlanjainkat.kereszt.jpg


Véráldozatot már nem mutatnak fel isteneiknek - egy-egy báránnyal már nem elégszenek meg -, helyette megfelel egy ország feláldozása is, csakhogy tovább zsírosodjanak.
Ökumenét hirdetnek, közben hagyják, aljas módon végig nézik, ahogy Iványi Gábor egyházát kivégzi a trottyos.
Na persze cserben hagynak ők másokat is! Erről szól az életük!
Erdő Péter kijelenti: Az egyház nem jótékonysági szervezet. És még egy ilyen akar pápa lenni. Megáll az eszem!
Jézus adna neki olyan jótékonysági taslit, hogy arról koldulna.
Érdekes, Iványinak belefér a kereszténységbe a jótékonykodás...
Vincze Minya István, az Erdélyi Református Egyházkerület esperese is megosztotta gondolatait a párizsi olimpia megnyitóünnepségének vitatott jeleneteiről. A református lelkipásztor élve kiherélné, megnyúzná és felnégyelné az ünnepség LMBTQ-szereplőit, de előtte még égő parazsat tenne a „lyukaikba”. Szép keresztényi gondolatok, ugye?
Pár napra rá püspöke lemondásra szólította fel a kalotaszegi református esperest. Derék dolog, mondhatom! És ha nem mond le, akkor maradhat, pubi?
Labossa Péter Mihály érdi evangélikus lelkész vasárnapi prédikációjában Jeruzsálem pusztulásáról beszélve azt fejtegette, hogy mivel a zsidóság elárulta Jézust, emiatt Isten nem akadályozta meg a holokausztot.
Fabiny Tamás evangélikus püspök elhatárolódik az érdi lelkész holokausztmagyarázatától, a lelkész bocsánatot kért, tehát minden rendben van, legalábbis evangélikuséknál ez így működik. Egy gyónás, egy bocsánatkérés, és mintha semmi nem történt volna.
Nem csak a világi életben, az egyházaknál sincs egyenjogúság. A papocskák jobban szeretik a fiúkat, mint a lányokat.
Részesei napjaink pedofil botrányainak, de a főpapok jobbik esetben – már amennyire lehet itt jóról beszélni - csak hallgatnak, rosszabb esetben még védik is a bűnösöket.
Csak egy példa, Balog Zoltán az ombudsmani aggályok ellenére adott kitüntetést egy pedofil igazgatónak, majd aztán Novák Katalin volt köztársasági elnök tanácsadójaként támogatta kegyelmi kérvényét.
A legokosabb bíboros sopánkodik, nem érti, miért nem járnak a zemberek templomba, miért széledtek szét a báránykák? Miért nem engem kérdezett? Ezeket a kérdéseket megválaszoltam volna én is! Igaz, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, de ezt még én is látom! Több oka is van. Az egyik az, hogy a báránykák helyét elfoglalták a Semmilyen féle birkák, akik még prédikálnak is. Nem kellett volna a szószéket is eladni! A másik, ha a báránykák hinni akarnak már nem kell templomba menni, elég, ha leülnek a TV elé, ott is annyi hazugságot hallgathatnak amennyit nem szégyellenek, ott sem kell gondolkozni, csak hinni.
Akiknek ez kevés, azok mennek templomba, még rátunkolnak egy kicsit a TV1-re.
Azt sem ártana tudomásul venni, a mai bárányok már nem áldozatiak. Az igaz, hogy a szelídség, a kiszolgáltatottságot megadóan viselő magatartás jelképei, de azért még emberszámba is vehetnék őket.
Ehelyett mit csinálnak? Hallgatnak - nem bölcsen, hanem mint szar a fűben -, mikor a Kis-Rigó, ahelyett, hogy a báránykái hitével foglalkozna, stadiont, szállodát, konferencia termet épít. Közpénzből!
Az is megérne egy misét, miért kap milliós kuratóriumi tagi tiszteletdíjat Kiss-Rigó püspök a Magyar Kertörökség Alapítványnál. Tudjuk, nagy az Isten (állat)kertje. Lehet, azért kell oda is egy püspök?
Száz igének is egy a vége – csak lenne már vége! – ezek a mi egyházaink is olyanok, mint világi gazdájuk, a trottyos! Sosem elég nekik semmi sem!

Az a nagy igazság, ez van, ha egy ország ahelyett, hogy gondolkodna, inkább hisz, ráadásul egyszerre világi és egyházi istenekben, önjelölt dagadt félistenekben is!
Most olvastam, még a Gellért-hegyi Szabadság-szobor is hívő lett, ezért aztán hatalmas fehér keresztet kap talapzatára. Nem tudom kinek az agycsökevényében fogant meg ez a marhaság, de az biztos, hogy ezért kár volt megszületnie!
Azokra a milliárdokra is keresztet vehetünk, amiket vagy a Garancsi, vagy a Pénztáros Lőrinc ott fog eltapsolni!
Drágáim! Van egy mentő ötletem. Ha már ott lesz a kereszt, mert ezt sem tudjuk megakadályozni, javaslom, legalább ne álljon ott egyedül, kihasználatlanul. Szerintem egy-két önjelölt messiást – vagy azokat, akik annak gondolják magukat - csak rá kéne feszíteni, ne legyen olyan egyedül!

Nyulacskáim! A birkákat, báránykákat nem szólítom, de nekik sem ártana rám figyelni!
Már ott tartunk, nem az egyházak vannak értünk, hanem mi vagyunk az egyházakért. Megint fordítva ülünk a dakota lovon!
Végezetül, akiknek nem tetszett, amiket fentebb leírtam, igazuk van!
Nekem sem tetszik, de ez van!
Amíg nem változtatunk azokon!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2918465763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása