Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Minden a legnagyobb rendben van

2023. október 06. 12:08 - Szürkenyúl

Atyaúristen! Drágáim! Megvilágosodtam! Komolyan. Alig térek magamhoz. Tudom már mitől repeszt a magyar gazdaság. _602b2ef2-f3da-4ad9-934e-02a58cfeaabd.jpg


Nem tagadom, Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke sokat segített. Ez a géniusz azt nyilatkozta Brüsszelben az MTI-nek, hogy "erős a magyar gazdaság immunrendszere és regenerálódó képessége; a munkapiac stabil maradt, a pénzügyi rendszer is stabil, a bankrendszer tőkehelyzete és likviditása rendkívül erős." Azt is mondta ez a nemannyira jó ember, hogy minden a legnagyobb rendben van.
Hát, ha ez így van - márpedig egy ekkora potentátban nem kételkedhetünk - ebből egyértelmű, hogy mindezekhez a fantasztikus eredményekhez semmi más nem kellhetett, csak az EU-ban legmagasabb infláció elérése, az EU-ban második legmagasabb korrupció. Esetleg az, hogy a világon mi építettük a legtöbb stadiont, mi lapátoltuk az egyházakba a legtöbb lóvét. A sok félméteres kilátó pedig egyenesen nélkülözhetetlen volt, ahonnan jól lehetett látni a fényes jövő felé vezető utat.
Azt se felejtsük el, hogy önfeláldozóan százmilliárdokkal segítettük a hozzánk betelepülő tőkét, hogy zökkenőmentesen sikerülhessen gyarmatosításunk.
Megkönnyíthette ennek a világraszóló sikernek az elérését az is, hogy képzett munkavállalók százezreivel árasztottuk el a rothadó, szakadék felé masírozó nyugatiakat. Schmidt Mariska is megmondta, hogy például a németek már nem is léteznek.

Nézzük meg tételesen is, mit takarnak pontosan a közgazdasási fenomén kijelentései!  Először is, a magyar gazdaságnak van immunrendszere és regenerálódó képessége - mondta. Hurrá! A betegnek legyen is! Aztán szerinte a munkapiac stabil. Aha, jönnek az indonéz és Fülöp-szigeteki járművezetők, jön a sok filippínó és egyéb munkavállaló az akkumulátorgyárakba, világhírű a közmunkaprogramunk. Igazolja ezt a sok külföldi tulajdonú mindenféle gyár, amikben szaré és húgyé dolgozhatnak a magyar munkavállalók is, és amelyek tulajdonosai sovány kismalacvágtában viszik ki a hasznot.
Azt is kijelentette, hogy a bankrendszer tőkehelyzete és likviditása rendkívül erős. Ja, ja! Ezt pedig kellőképpen alátámasztja az idei közel ezermilliárdos jegybanki veszteség, valamint, hogy a jegybank saját tőkéje mínusz(!) 1500 milliárd forint. Mi tagadás, tettek is ezért, sikerült például MNB-s alapítványokba kimenekíteni százmilliárdokat!
Azt is világgá kürtölte, hogy a pénzügyi rendszer is stabil. Hála az MNB és a Pénzügyminisztérium áldozatos munkájának, az euróra sincs szükségünk, a forint is fénykorát éli, már 400 forintot is adnak egy euróért.
Remélem az ország évtizedekre eladósítása is hozzájárul a stabilitáshoz!
Ezek után már világos, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Mi magyarok híresek vagyunk arról, hogy mindig feltalálunk valamit, de nem mindig tudjuk kiaknázni lehetőségeinket, menedzselni tehetségeinket. Sok példa van erre, rengeteg találmányból más ország gazdagodott, sok tudósunk külföldön lett Nobel-díjas. Szerintem ki kéne küldeni, vagy zavarni Matolcsyt, Vargát, meg ezt a (mák)Virágot külföldre! Hátha. Az sem baj, ha nem kapnak semmit, mi mindenképpen nyernénk! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6918228603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása