Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Monnyon le!

2023. december 07. 07:01 - Szürkenyúl

Mikulás, Mikulás! Én nem ilyen lovat akartam!
Új divat terjed Magyarországon. Remélem nem fog elterjedni a világban! Már csak azért sem, mert hamarosan kiderülhet róla, nem is divat, hanem vírus.gkabinet.jpg


Ha valami nem, vagy rosszul működik egy minisztériumban, a hozzá tartozó feladatkört nem tudja ellátni megfelelően, akkor a kormány kabineteket és kormánybizottságokat hoz létre, vagy államtitkárt, miniszteri biztost nevez ki, vagy mindent létrehoz és mindenkit kinevez.
Ez még mind semmi! A bizottságokat, kabineteket lehetőleg Orbán Viktornak kell vezetni, ha mégsem, akkor valamelyik olyan miniszternek, akinek a minisztériuma nem tudta ellátni a feladatot.
Mindezeken kívül még munkacsoportokat is kell alakítani, amelyek majd ellenőrzik a kabineteket és kormánybizottságokat, esetleg saját magukat.

Nézzük, hogy is néz ez ki egy olyan országban, amelyiket tehetségtelen tolvajok vezetnek.

Megalakult a Gazdasági Kabinet (közben Varga Mihály repülni tanul, az előd kabinet éléről kirúgták, de közben, mint munkabizottságvezető, megvétózhatja az eddig általa vezetett Gazdasági Kabinet döntéseit.), melynek feladata lesz több minisztérium munkájának elvégzése, irányítása. Tagjai: Orbán Balázs politikai igazgató, Nagy István agrárminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, azaz olyanok, akiknek egyébként is ez lett volna a feladatuk, vagy olyanok, akiknek eddig sem volt feladatuk a gazdaság irányítása. Jól ki van ez találva!
Tehát, ha jól belegondolok, akkor Nagy Márton saját magának - mint gazdaságfejlesztési miniszternek - is főnöke lesz. Még akár le is válthatja magát? Ki tudja, minden lehetséges, hiszen ez az ország már a korlátlan lehetőségek hazája.

Stratégiai és Családügyi kabinet Stratégiai Kabinetként működik tovább, már nem lesz „családügyi”. A családok fellélegezhetnek. A kabinet tagja kb. 8 miniszter, feladatát több, mint 50 pontban sikerült meghatározni. Ezek mindenért felelnek, csak saját döntéseikért nem.

A Nemzetpolitikai Kabinet üléseit a miniszterelnök általános helyettese vezeti majd. Kivételt képeznek azok az esetek, amikor éppen háziállatokra vadászik, vagy piszkos nagy kereszttel a kezében rohangál, esetleg kéjesen nyál csorgatva kell vigyorognia a trottyosra. A kabinet tagjai csupa nélkülözhetetlen semmirekellő miniszter, azok, akik a többi kabinetbe nem fértek be. Hogy a nemzetpolitika el ne árvuljon van még külön egy Nemzetpolitikáért felelős államtitkár is! Biztos, ami biztos, különben sosem fog elveszni a sok bába közt a baba.

Csak egy kis példa, mekkora szükség van új kabinetekre, kormánybizottságokra:
Csák János Kulturális és Innovációs Miniszter kitiltaná a tantermekből a mobilokat, az oktatást felügyelő Belügyminisztérium nem is foglalkozik a kérdéssel. Jól el van egymás mellett ez a két polihisztor imposztor, ugye?
No, de semmi vész, Pintér Sándor bejelentette, Nevelési kormánybizottság jön létre, Orbán Viktor vezeti majd, és Csák János is tagja lesz. Hurrá!

Új munkacsoportok is alakulnak majd a kormányzaton belül.
A pénzügyminiszter vezetésével létrejön egy költségvetési munkacsoport, melynek feladata a költségvetés egyensúlyának szigorú védelme és a kabinetek döntéseinek vizsgálata, valamint költségvetési vétó jogának gyakorlása. A munkacsoport tagjai közgazdasági zsenik lesznek: Rogán, Gulyás, Orbán Balázs. Szóval, a Misi megvétózhatja annak a kabinetnek a döntését, ahonnan páros lábbal ki lett rúgva. Zseniális!

Na, ezek aztán átalakítások, de egy kabinet még hiányzik! A miniszterelnök munkáját is átvehetné még egy, de akár több kabinet is.

Olvasva ezekről az átszervezésekről az jutott eszembe, nekem is, mint Magyarország nem jeles, de jeltelen – nem jellemtelen, azok a politikusok – állampolgárának, aki saját otthonában viszi a közügyeket, igazgatja a kultúrát, megpróbálja optimalizálni működését, alakítanom kéne néhány kabinetet meg egy-két bizottságot. (Természetesen minden szervezetnek én leszek a vezetője és tagja is!) Erre, mint tudjuk, azért van szükség, mert a kormány keresztben van, és mert kis hazánkban ez a szokás.
Ha valami mégsem működik, akkor majd jó szokás szerint mutogatok magamra, mint miniszterre (igen, miniszterre, hiszen én tényleg szolga vagyok, arról már nem is beszélve, hogy ki is vagyok szolgáltatva), és a többi bizottságra meg kabinetre, és elégedetten hátra dőlök foszladozó kanapémon, megemelem járandóságaimat, közben két kézzel próbálom eltakarni a lyukas gatyámból kikandikáló seggemet. A siker garantált, ehhez kétség nem férhet!

Ki kívánkozik belőlem még három hír. Mindhárom kapcsolódik a témához!

Nagy Márton a főfő gazdasági tótumfaktum szigorít: a munkásszállásokon legalább 50%-ban magyar munkaerőt kell elszállásolni a jövőben. Normális? Már csak azt tudnám, honnan fognak szerezni annyi hajléktalan munkást? Esetleg, akinek van lakása, azt is kényszerítik, hogy munkásszállóra menjen?

Környezetvédelmi hatósági szerződést kötött a Fejér Vármegyei Kormányhivatal a Dunaferrel. Ez az! Már elkezdődött! Mindenki azzal foglalkozik ami nem feladata, és amihez nem ért.

Száz fiatal közül csak hat képzeli el biztosan a jövőjét Magyarországon egy kutatás szerint.
Na, ezt értem!

Ennyi dilettantizmus, hozzá nem értés, ennyi felesleges szervezet és vezető láttán még Torgyánnak is kiszáradna a szája, annyiszor kellene mondania: Monnyon le!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5318275355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása