Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Kormányfényező happening

2024. február 11. 07:07 - Szürkenyúl

Már készülődik a NER. Készítik elő a kordonokat, riasztották a bértapsolókat, fényesítik a királyi sámlit! Nyaloncok, NER-lovagok és lovaginák már kefélik a moly lepte kacagányokat, mentéket. Már kidobolták a nagygyűlés helyét, idejét. Udvari újságírók már hegyezik pennáikat. A TEK is felkészült, ha kell nem csak a bazárt, de a várost is kiürítik, mert a szónok be van tojva rendesen.
Jön, jön, jön! Jön a nagy kormányfényező évértékelő!veertekelo.jpg


Mindenki ott lesz, aki számít…egy-két leeső milliárdra, meg persze azok is, akiknek már leesett néhány.
Készül az előadó is. A szükséges bogyóit már szedi rendesen, nyalogatja a száját, ahogy kell, köszörüli kappanhangját vitézül, a golyóálló mellény is csatasorban.
Beszédírója már elkezdte írni beszédét. Már meg van a Tisztelt hölgyeim és uraim! megszólítás, bár, ami azt illeti kitalálhatna már valami időszerűbbet is, például: Tisztelt földesuraim, alattvalóim, ispánok, főispánok, tapsolóim, bértollnokaim, aranyóratulajdonosok, kastélylakók, esetleg Lajos bácsi, vagy Mariska néni, vagy oligarcháim, Lőrincem. Ez nagyon fontos volna, hiszen ezzel minden fontosat el is mondana egycsapásra. A többi már úgyis csak áporodott fingszagú púder.
Gondolom már összeszedett jónéhány népieskedő mondást, pár gyengécske poént, összegyűjtötte a harcoltam, győztem, és sikerült szavak összes szinonimáját, amik kellenek a hazugságok színezéséhez. Ezek után már minden nagyon egyszerű. Az évek meg a rutin biztosíthatja a hazugságcunami nyugodt áramoltatását.
Ha mégsem boldogulna, segíthetek neki:

Beszélhetne például arról, hogy sikerült szép lassan minden jóravaló bűnözőjüknek megkegyelmezni. Önkritikusan bevallhatná, az ügyészség munkáján még van mit javítani, volt egynéhány bűnöző, akit elitéltek, de Katalin asszony, a leghűségesebb golyóstolla, folyamatosan köszörülgeti a csorbákat. Akiket a Péter nem tudott kisuvickolni, azokat az asszonyság szorgalmasan mentegeti.
Elmondhatná, hogy többszáz embercsempészt börtönbe zártak, mert semmi szüksége konkurenciára, de most már munkába álltak a határvadászaik, így megkegyelmeztek nekik, és kipaterolták őket az országból.
Dicsekedhetne, hogy kétvállra fektette az inflációt, s hogy ez látható a 6%-os nyugdíjemelésből is. Elmesélhetné azt is, hogy a kormánytagok, képviselők bére ezzel ellentétben tavaly 17,5%-kal emelkedett, az idén 15%-os béremelésre számíthatnak.
Hadoválhatna arról is, hogy az Európai Unió sem ficánkol már, mert sikeresen megvívott vele, és legyőzte Brüsszelt meg a környező falvakat is! Kisajtolta belőlük a tanároknak járó béremelést is, amit az ország az EU nélkül nem tudott teljesíteni. Nem volt könnyű, de sarkára állt, elbírt velük egyedül is. Esetleg néhány szóban ecsetelhetné, hogy a sok fölösleges vétó, az uniós szabályok be nem tartása, jogállamisági problémák miatt elbukott többezer milliárd euró mekkora győzelem volt.
Tájékoztathatná a hallgatóságot, hogy elkészültek a vagyonbevallások, s hogy ő szegényebb lett. Azt is hozzátehetné, hogy egyébként is a vagyonbevallások csak neki kellenek, lássa, kinek kell még dobni egy-két milliárdot az adónkból, mert le van maradva, még kastélya, földje sincs.
Ha már semmiről semmi igazat nem akar mondani, elmondhatná, hogy Brüsszel mennyire retteg a magyarok hazug nemzeti konzultációjától.
Esetleg jöhetnének a sikertörténetek!
Megmagyarázhatná, hogyan sikerült elérni, hogy az EU legszegényebb országa lettünk.
Hablatyolhatna arról, hogy sikerült olyan keveset költenünk oktatásra, hogy a 27 uniós állam között az alsóházban teljesítünk.
Sikerült megelőznünk Bulgáriát, még náluk is többet költünk az egészségügyre.
Sikerült az üzemanyagok árát 600 Ft fölé tornázni.
Sikerült úgy megerősíteni a forintot, hogy már kapkodnak utána, már 400 forintot is elkérnek 1 euróért.
Sikerült átpasszolni az autópályák üzemeltetését a Lőrincéknek, azóta sikerült lehagyni a sógorokat is, és sok európai államot is, már nálunk drágább az autópályadíj.
Siker hátán siker! 2022 után végre sikerült Bulgáriát a korrupció terén is megelőznünk.
Nyakra-főre felvett hitelekkel sikerült eladósítani az országot többszáz évre.
Ja, és hát ki ne maradjon a kereszténység, ha már az életükből kimaradt, ha már a tízparancsolatot sem tudják, nem is akarják betartani! Áradozhatna arról is, hány százmilliárd adóforintot adtak az egyházaknak, hogy a rahedli új, vagy felújított templomban is elhangozhassanak hazugságaik, hogy egyik-másik egyház odáig vetemedjen, hogy focipályákat, szállodákat építsen, miközben a seggünk ki van a gatyánkból.
A végére hagyhatná a legjobb hírt, miszerint a kormány védelmi költségvetést terjesztett elő 2024. évre, tehát minden adott, hogy a fenti vívmányaikat megvédjék.

A befejezés maradhat a régi, ami méltó a hazudozásokhoz, a néphülyítéshez:
A Jóisten mindannyiunk fölött, Magyarország mindenekelőtt! Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr10018323129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása