Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Feltámadás

2024. március 31. 06:45 - Szürkenyúl

Szokták mondani, hogy az Isten pénze sem elég. Mi magyarok ezt aztán tudjuk és tapasztaljuk is saját bőrünkön! Az már csak hab a tortán, hogy sem a világi, sem az egyházi hatalmasságoknak nem elég a pénzünk.orban_semjen_egyhaz.jpg

A sajátjuk meg pláne nem, legalábbis szerintük, szerintem még sok is!
Ott kezdem, hogy az Isten pénzét még sosem láttuk! Csak azt látjuk, hogy a mi pénzünkből dőzsöl a sok egyház. Rajtunk élősködnek!
Azt is szokás mondani, hogy Isten mindenhol ott van és szeme mindent lát. Hogy is van ez? Azt látjuk, hogy sok háza van – templomnak, imaháznak, palotának, bazilikának stb. nevezik ezeket – azt viszont, hogy mindent lát, már nem hiszem. Ha mindent látna, egyrészt nagyon szégyellené magát (legalább is remélem!), másrészt már régen kirúgta volna jó néhány földi helytartóját, az biztos!
Aztán meg, nem is irigyelném, ha mindent látna. Annyi szemetet, ami Földünkön, de akárcsak magyar földön van, nem üdítő látni! Ráadásul elég sok szemét még gondolkodik is, igaz nem sokat, és rosszul is, ami még nem lenne baj, ha nem kaptak volna hozzá íróasztalt. De kaptak, a fene enné meg őket, de legfőképpen azokat, akik az íróasztalokat adogatják!
Az sincs rendjén, hogy ez a sok neresztény egyház elfogadja a nem hívők pénzét templomaira, de hogy újabban még szállodákat, wellness-szállodákat, sporthoteleket, stadionokat, futballpályákat építenek a magyar adófizetők pénzéből, közpénzből(!), az már mindennek a teteje! Nekik még ez sem elég. A nemzeti vagyon részét képező ingatlanok tömkelegét is elfogadják ingyen, szemrebbenés nélkül a maffia kormánytól. Van jó vastag bőr az egyházvezetők arcán! Még egy százéves rinocérosz is megirigyelné!
Persze, az is lehet, hogy Isten nem tehet semmiről, csak a gerinctelen főpapocskák fognak rá mindent. Mostanában előszeretettel takaródznak Jézussal is.
A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya négycsillagos hotelt nyitott Dobogókőn 3,5 milliárd forint közpénzből. Mi másból?
A főegyházmegyék a wellness-szállodától a sporthotelig több területen aktívak a vendéglátásban, és bár közpénzből üzletelnek, a nyilvánosságot nem szívesen tájékoztatják a részletekről.
Veszprémi Érsekség két éve 40 milliárd forintos állami támogatással felújítási és átalakítási munkálatokat kezdett a veszprémi várban. A projekt indításával párhuzamosan megvásárolta a Séd-patak partján álló Hotel Gizellát, a 28 szobás, konferencia-részleggel is rendelkező hotel vételárát és a pénz forrását azonban nem hozták nyilvánosságra. Prédikálni és hallgatni nagyon tudnak! Túl sokat tanultak a trottyostól és bandájától.  Mondhatnák ők is: Ember! Most jövök a templomból!
Erdő Péter bíboros, prímás 2020-ban áldotta meg az esztergomi Hotel Adalbert új szárnyát, a Szent Tamás Házat, amelyet 1,3 milliárd forintos kormányzati támogatásból építettek fel két régebbi épület mellé.
A kormányfő, értesülvén, hogy a Hotel Kalocsa épülete még nincs egyházi tulajdonban, azonnal intézkedett. Egyedül, bármiféle jóváhagyás nélkül intézkedni nagyon tud. A kormány 2,1 milliárd forinttal támogatja az érsekség ingatlanvásárlását, felújítását és a kapcsolódó beruházásokat.
Nagylelkű ingatlanátadás Velemben is. A Miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára 2021-ben jelentette be, hogy az állam ingyen a Szombathelyi Egyházmegye tulajdonába adja a velemi Avar Hotelt, és csak az első ütemre 1 milliárd forint költségvetési támogatást is ad a szálló felújításához.
Lehetne még sorolni ilyen és ezekhez hasonló ügyleteket tízesével, a fenti néhány eset csak ízelítő.
Az sem elfogadható, hogy tízesével kerültek és kerülnek iskolák egyházi tulajdonba! Több helyen már választani sem lehet egyházi és állami iskola között. Itt már rég nem a keresztényeket üldözik, hanem a keresztények üldözik a nem keresztényeket! Csak úgy, cseppet sem mellékesen, üldözik ezek egymást is, lásd Iványi Gábor egyházát. A gerinctelenség, és még finoman fogalmaztam, minősített esete, ahogy a többi egyház magára hagyta Iványit és egyházát a trottyos bosszújának kiszolgáltatva!
Mindennek oka van!
Egy a lényeg, nemzeti vagyonunkra, közpénzünkre szakosodtak egyházaink, cserébe gátlástalanul lefeküdtek a kormánynak! Meghitten hemperegnek egy ágyban a gonosszal.
Cserében betagozódtak a Tóni-művekbe, nyomják a propagandát ezerrel, mert kellenek a szavazatok a maffiának!

Ha már húsvét, ha már feltámadás, akkor feltámadhatna az egyházi vezetők lelkiismerete is, ha egyáltalán van nekik olyan! Nem a pénzünket kellene olvasgatniuk, hanem a tízparancsolatot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9318366799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása