Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Séta

2024. április 06. 06:39 - Szürkenyúl

Akárki akármit is mond, a magyaroknak van a legjobb dolguk a világon! Semmi dolguk nincs, ezen felül csak azon dolgoznak, hogy sétálni tudjanak. Erre semmi pénzt, még az uniós állampolgárok pénzeit sem sajnálják.seta_1.jpg

Ebből az is következik, hogy már mindenük meg van, már csak mindenféle ócska túlárazott sétányok és kilátók hiányoznak a nyomorúságos életükből! Azt sem értem, minek nekik akár egy nyamvadt kilátó is, úgy sem látnak messzebb az orruknál!
Azt is nagy ívben leszarják, hogy ezzel a flancos mániájukkal az erdőiket is feldúlják. Kíváncsi lennék, mit szólnának, ha az állatok is elkezdnének sétálgatni a kertjeikben, utcáikon, be-be néznének konyháikba, hálószobáikba?
Gombamód szaporodnak a lombkoronasétányok. Több milliárdból építenek lombkoronás projektet Eszteregnyén is, amely amúgy egy 700 fős falu.
Ezek a lombkoronasétányok azért is jók, mert nem zavarják az állatvilágot, csak az építés ideje alatt, mert mire elkészül úgy is elköltözik onnan minden madár, élőlény! Ily módon zavartalanul megfigyelhető minden elhagyott fészek. Hátrány viszont, hogy néhány fát – fészekkel együtt - ki is kell vágni, egyrészt azért, mert valamiből fel kell építeni a sétányokat, másrészt helyet is kell biztosítani azoknak.
Egy fokkal jobb megoldás, mikor valaki a saját erdőjébe építtet uniós pénzből koronasétányt, mert ebben az esetben a kutya sem fogja használni, így kevésbé zavarja az ottani állatseregletet.
A legjobb megoldás – magyar találmány! – az olyan lombkorona sétány, amelyik egy pusztán épül fel! Ezek zavarják legkevésbé a környezetet, hiszen ott nincsenek madarak, mókusok.
Drágáim! Én, bár csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, tudok még ennél is jobb és olcsóbb megoldást! Elég lenne csak táblával jelezni, a sétány helyét, esetleg festékkel kijelölni az útvonalat. Ennek a megoldásnak további előnye lehetne, hogy tériszonyban szenvedők is látogathatnák! A felfestés nem ördögtől való megoldás, hiszen tudjuk, festékkel lehet kerékpársávot is építeni.
Nem akarok tippeket adni, de például áshatnának uniós pénzből - mi másból, hiszen nálunk minden abból épül – árkokat is. Ároksétányok néven futhatnának, illetve sétálhatnának be fényes karriert! Ezekből kitűnően megfigyelhető lenne a hely állat és növényvilága. Anélkül, hogy le kéne hajolni, közelről láthatnánk a virágokat, füveket, dudvákat, bogarakat, eldobált szemeteket, de még egyes állatok lábnyomait, sőt, ürülékeit is. Ez lehetne az igazi interaktív természetközeliség! Minden érzékszervünk megkapná a magáét. Még egy előnye lenne ennek a megoldásnak, ily módon nem taposnánk le a virágokat. Igaz, előtte elpusztítanánk azokat, de ez nekünk már megy rutinból.
A sok térkő is a séta miatt kell. Már szinte az egész ország le van térkövezve. Működik a térkőlobbi, csak eszükbe ne jusson az erdei utakat is letérkövezni! Ezektől a gazemberektől minden kitelik!
Az jutott még eszembe, lemehetnénk sétálni a víz alá is. Ezt az ötletemet gyorsan elvetettem, mert vizeinket már úgy elszennyeztük, hogy egyrészt oda már felesleges mennünk (van ott már elég szemét rajtunk kívül is), másrészt olyan koszosak vizeink, hogy úgy sem látnánk semmit. Néhány helyen már az állatok is kipusztultak, vagy éppen a víz tetején úszkálnak gondtalanul, fittyet, vagy ki tudja még miféle mérget hányva a világra. Azokat a partról is jól megnézhetjük!
Változik a világ, József Attila régen még az úszó dinnyehéjakat nézegette a Dunán, mi pár éve már a tovaúszó ganéjt csodálhattuk a Tiszán.
Ne felejtkezzünk meg a levegőről sem! 200 méteres kötélhíd épül Sátoraljaújhelyen.
Világrekordernek szánt 4 milliárdos kötélhíd miatt az építkezés során a hídfők alatti erdős, Natura 2000 területet szép csendben lepusztították, anélkül, hogy környezeti hatástanulmány készült volna, s persze az ott lakókat sem kérdezték meg. A város fideszes vezetése erről nem szívesen beszél.
A levegő urai azonban mégiscsak a trottyos és bandája! Luxusrepülővel röpködik körbe a világot, ha kell, ha nem. A kakadu egy-egy repülőútja harmincszor annyiba kerül, mint egy osztrák miniszteré!
Azt is tudjuk, helikopteren is imádnak röpködni a fiúk. Gyakran látni luxushelikoptert a gázszerelő Orbán vadászházánál is.
Nem csak nekik vannak vadászházaik, épülnek sorozatban a Fideszes vadászházak és vendégházak is, természetesen több tízmilliós uniós támogatásokból. Ezekbe persze nem kell sétálni senkinek, az építtető NER-lovagokon kívül.
Drágáim! Nem tudom figyeltetek-e, ezek a ganéjok nem hogy sétálni nem szeretnek, de még a saját lábukon állni sem. Inkább a mi lábunkon állnak előszeretettel. Ők így szeretnek. Ők csak bennünket ugráltatnak, sétáltatnak.
Jön a jó idő, de azért remélem nem mindenki számára! Egy kiadós (séta)menet még hátra van jó néhány NER bűnöző, kormánytag számára. Nem lesz ingyenes, egyszer mindenért fizetni kell! Sok motyót nem kell vinni a sétára, a rabolt holmi visszakerül majd oda ahova tartozik. Semmi más dolguk nem lesz, mint lazán, hátratett kézzel (hogy meg lehessen őket bilincselni) sétálni egy jót.
Lebilincselő lenne látni őket, börtönbe menet. Ez lenne az igazi békemenet!
Igazam van, vagy igazam van?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1718370943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása