Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Mekk Elek és kaptafa

2024. március 10. 06:37 - Szürkenyúl

Mindenki mást csinál, mint ami a dolga! Mást csinál, mint amihez ért! Mekk Elek pályatársaival van tele a kormány és környezete.mekk.jpg


Ez Magyarország szakértő kormánya. Többek között ezért tartunk ott, ahol tartunk! Magyarország 2020-ban még az Unió harmadik legszegényebb országa volt, de 2022-ben már második, a GKI szerint az idén már miénk az első hely! Megelőztük Bulgáriát is. Az osztrákok még a kanyarban sincsenek!
A szakértelem megtette hatását!
Lázár például elment tárgyalni Toroczkai Lászlóval a gránitszilárdságú alaptörvény tizenharmadik módosításáról. Vajon mi a büdös isten köze van neki az alkotmányhoz?
Az Iparkamara elnöke a Magyar Nemzeti Bank gazdaságpolitikájával foglalkozik. Ki a búbánat kérte meg erre? Még jó, hogy nem fizetünk érte, vagy mégis?
A kakadu lélegeztető gépeket, tengerpartot, meg mindenféle fölösleges kacatot vásárolt, sokmilliárdos kárt okozva az országnak. Persze, tudom, van mentsége, parancsra tette. Csak hogy világos legyen, az is szakértő volt, aki parancsolt.
Pintér az egészségügyet, az oktatást igazgatja, ahelyett, hogy olajat szőkítene, ahhoz állítólag értett… Meg is látszik mindkét területen! Ezek nem szőkítve lettek, hanem feketítve. Egy utolsó bolond is tudja, pont ez az a két terület, ami egy ország előrehaladásának, felemelkedésének záloga, de nálunk ezeket egy rendőrre kell bízni, aki nem is ért hozzá.
Egy emlékezetkiesésben szenvedő vagy hazug – lehet választani, igaz, egyik változat sem nyerő, illetve dehogynem! Ebben az elcseszett országban bármelyik nyerő! – alkotmánybíró köztársasági elnökösködik. Egy köztársasági elnöknek, gerincesnek kéne lenni, jó példával kellene elől járni igazmondásban is!
Bocs, tévedtem! Egy köztársasági elnöknek pont ilyennek kell lennie! Igaz csak Magyarországon, és amíg bűnözők vezetik az országot!
Rákay Kálmánka forgatókönyvet ír, filmet forgat. Sorozatban gyártja a veszteséges, alig nézett filmeket. Sok milliárdba került ez nekünk már eddig is! Ezek után még azt mondja, a hazának, a nemzetnek szüksége van rá. Már hogy a fenébe ne! A kaptafánál, vagy még ott se!
Egy Demeter Szilárd nevű filozófus, óvóbácsi lehet a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője, aki bevallottan nem jár színházba, nem olvassa a mai magyar írók könyveit. Szerinte kevés a jó magyar író, és ha rajta állna, a kortárs magyar irodalom 80 százalékát kukázná. Mit mondjak? A legalkalmasabb ember, a tudás, tapasztalat nem befolyásolja, ezért szabad szellemű. Azt írja, a céljuk az, azért dolgoznak, hogy tíz év múlva az európai irodalmak élvonalában jegyezzék a magyar irodalmat. Hűha! Akurvaéletbe! Akkor most már fellélegezhetnek íróink. Például Vámos Miklós vagy Krasznahorkai László, ha jól figyelnek Szilárdra, 10 éven belül jó írók lehetnek.
Ehhez képest az olyan diktátorsimogató celeb rapperek, mint Nagyferó, vagy Gangsztazolee színészkednek, Győzikét meg művész úrnak kell szólítani. Határozottan hányingerem van!
Aztán mit ad Isten, vagy a pártelnök – mostanában egyikkel sem jártunk jól -, ez a nagyon szakember a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója lehet. Azt is mondhatnám, nála nincs is alkalmasabb, hiszen van gyakorlata múzeumot vezetni mindenféle szakmai tudás, és gyakorlat nélkül. Neki is inkább a kaptafánál kellett volna maradni, akkor csak néhány gyerek állt volna meg a növekedésben.
Az egyházak szállodákat, sportpályákat építtetnek, üzemeltetnek, iskolákat tulajdonolnak, vezetnek. Igaz, a templomokból lassan kiszorulnak, ott már a rablóbanda prédikál. Szerintem már a perselyt is ők ürítik, mert mint tudjuk, nekik semmi sem elég! Eközben Erdő Péter bíboros meg siránkozik, hogy egyre kevesebben járnak templomba. A siránkozás helyett inkább gondolkodni kéne! Például azon, hogy valamit nem jól csinálnak. Esetleg azon, hogy gerinctelenek és mohók, szemrebbenés nélkül elfogadnak százmilliárdokat a magyar adófizetők által befizetett adókból, holott egyre nagyobb a szegénység. Esetleg azon, hogy nem csak az Istent kellene szolgálniuk, bár mostanában ez sem sikerült, hanem híveiket is!
Orbán egy Nevelésügyi Kormánybizottságot állított fel, tagjai: Pintér Sándor, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Ki más is érthetne a neveléshez, mint például 3 jogász, egy pénzügyes meg egy rendőrtiszt?
A pénzügyminiszter vezetésével létrejött egy költségvetési munkacsoport, tagok: Rogán, Gulyás, Orbán Balázs. Két jogász és egy Rogán, a forint meg röhög a pénztárcánkba.
Végül, bár még hosszasan sorolhatnám a szakértőket, ne menjünk el szó nélkül Magyarország miniszterelnöke mellett sem, ő sem megy el mellettünk (mert nem mer, még mellényben sem, pedig elég nagy a mellénye).
Mióta ő és bandája vezeti (félre) az országot, azóta az EU-ban nálunk a legmagasabb az infláció, legnagyobb a korrupció, leghosszabbak a kórházi várólisták, a forint gyengébb, mint a hrivnya, nálunk legalacsonyabbak a bérek, jogállamisági és egyéb nemmegfelelőségek miatt sokszáz milliárd euró EU-s támogatástól esik el az ország, legdrágábbak az élelmiszerek, és ami a legdrámaibb, legrosszabb, a lakosság létszámához mérten legtöbben hagyják el az országot. Ezeket a vívmányokat nem volt könnyű elérni, de nekik áldozatos munkával sikerült. Áldozat van bőven, egy egész ország!
A nagy utcai harcos szabadidejében sem tétlen. Pedofilokat menteget, hogy aztán nagy mellénnyel törvényeket alkosson olyanok ellen, mint saját maga.
Ezek után, mint aki jól végezte dolgát, s mintha az országban már minden rendben lenne, elmegy Floridába Tramplival enyelegni, s hogy megteremtse a világbékét. Ezt nem én mondom, hisz én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, hanem egy "szakértő". Szijjártó: A béke neve egyértelműen Donald Trump. Na, persze pubi! Már szinte látom is harcolni együtt a tramplit, meg a mi trottyos zsebtábornokunkat! Nagy élmény, mondhatom!
Különben meg, menjen csak! Ezzel is kevesebb bajt okoz, mintha itthon marad. Ha csak egy "szakértővel" kevesebb van az országban, már megérte!
A baj azért ennél sokkal nagyobb! Mekk Elek csak kontár volt, de nem gonosz és nem tolvaj, ellentétben a mi trottyosunkkal és bandájával!
Ezeknek nem Floridába kell menniük, hanem egy kicsit hűvösebbre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7118349107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása