Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Jog

2024. február 24. 07:00 - Szürkenyúl

Hiába, na, drága nyulacskáim! Nagy dolog a demokrácia, de még annál is nagyobb dolog az, ha az embereknek jogaik vannak! Márpedig nálunk még a legkisebb falvak lakóinak is vannak jogaik!_624e59b8-ea2b-4956-b7b3-423e107b96af.jpg


Mihez van joguk egy település lakóinak? Lássuk csak! Van joguk olyan településen élni, ahol nincs orvos, nincs fogorvos, nincs védőnő, nincs posta, nincs élelmiszerbolt, nincs kocsma, nincs iskola.
Népszavazáshoz nincs, de a véleményüket pusztába kiálthatják, mert népszavazást sem tarthatnak.
Drágáim! Nehogy azt mondhassa bárki is, hogy igazságtalan vagyok, csak a negatívumokat írom le, ezért most következzenek az igazi jogok!
Lakossági fórumhoz van joguk, de csak olyat rendeznek nekik, aminek semmiféle jogkövetkezménye nincs. Rosszabb esetben, mert még ennél is van lejjebb(!), akkor rendeznek, amikor már minden döntés megszületett.
Joguk van akkumulátorgyárakat, akkumulátorfeldolgozókat, egyéb környezetszennyező gyárakat eltűrni házaik közvetlen közelében.
Joguk van tiltakozni ezek ellen, tiltakozásuk figyelembevétele nélkül. Ha minden kötél szakad, akkor legfeljebb nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá minősítenek bármit, s már nincs is semmihez sem joguk. Ráadásul, így még lopni is többet tudnak a gazemberek, dupla haszon.
Van joguk megdögleni!
Van joguk temetőhöz.

És mihez van joguk úgy általában a magyaroknak? Szinte mindenhez! Még azokhoz a dolgokhoz is, amihez nem is akarják, hogy legyen!
Veszélyhelyzeti kormányzásra van jogunk, hogy semmihez se legyen jogunk.
Báb-köztársasági elnökhöz szintén, amelyik megkegyelmez a bűnözőknek, minden szart aláír, amit elé tesznek. Ha megbukik, palotába költöztetjük, havi 5 milliós fizetéssel jogunkban áll eltartani élete végéig. Ezért soha nem dolgozik meg, magyarul ingyenélő!
Bűnözőkből álló kormányra is jogunk van, akik rövid idő alatt kifosztották az országot, akik minden szabadságjogtól megfosztották saját állampolgáraikat, akik nem vezetik az országot, hanem uralkodnak rajta.
Jogunk van főúri módon eltartani egy ganéj és elmeroggyant parlamenti elnököt, meg a hozzá tartozó képviselőket, akik egy sokszoros milliárdos diktátor kiszolgálói.
Jogunk van 21. századi egészségügyi ellátáshoz, de nem kaphatjuk meg, mert egy temetés az államnak nem kerül egy fillérjébe sem.
Kaphatunk olyan főügyészt, ügyészségeket, Igazságügyi Minisztériumot, akik segédkezet nyújtanak a hazaáruló és tolvaj kormánynak, akik kézzel-lábbal, joggal és jog nélkül védik azt.
Jogunk van olyan Alkotmánybírósághoz, amelyik nem ismeri el az állampolgárok önrendelkezési jogát, hiszen például döntésük szerint nem lehet helyi népszavazás akkumulátorgyár létesítéséről.
Jogunk van, minden évben egy kordonok mögött, sámliról pofánkba hazudott évértékelésre, a szabad újságírás teljes kizárásával.
Jogunkban áll eltartani egy olyan minisztériumot, amelyiknek csak az a feladata, hogy hazugságokkal árasszon el bennünket, minden lehetséges eszközzel.
Jogunk van rekordösszegű adóforintokból ránk zúduló hazugságokat hallgatni. Az elmúlt kilenc év alatt 1360 milliárd ment el a Rogán-féle központosított kommunikációra.
Novák és Varga lemondása óta 45 millió forintot hirdetett el a Facebookon a Megafon, mert jogunkban áll hazugságokat nem csak hallgatni, hanem olvasni is.
Jogunk van a Kúriai Döntések című folyóirat nélkül élni, mert felfüggesztik kiadását, amíg ki nem derül, hogyan kerülhetett bele a kegyelmi botrányt kirobbantó határozat.
Jogunkban áll eltartani, százmilliárdokkal támogatni az összes magyarországi egyházat, csak azért, hogy a banda ott is prédikálhasson, hogy szavazókat gyűjthessen. Na jó, nem csak ezért, azért is, hogy szállodákat, stadionokat, focipályákat építsen. Ha akarjuk, ha nem!

Mindezekkel szemben, máig sincs jogunk élni ama bizonyos „12 pont” -ban megfogalmazott alapvető jogokkal sem!
Aranyos nyulacskáim, emlékeztetnélek benneteket, mivel kezdődött a márciusi ifjak követelése, már csak azért is, mert úgy látom sokaknak még mindig nem világos – Petőfiéknek az volt, nem véletlenül azzal kezdték -, mi lenne az egyik legfontosabb:
„Kívánjuk a’ sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését.”
Nem mellesleg, úgy kezdődik az elhíresült kiáltvány, hogy: "Legyen béke, szabadság és egyetértés." Ezekből mi valósult meg?!

A végére hagytam egy nagyon fontos jogunkat, ami biztos, hogy létezik, hisz nem akárki mondta! Az utóbbi tizen-egynéhány évben talán ez volt az egyetlen igaz mondat, ami elhagyta száját:
„A népnek joga van elkergetni a kormányt.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3718337813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása