Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Antiszponzorált ország

2024. január 29. 06:50 - Szürkenyúl

176 millió forintot fizetett az állami kézben lévő Mahart Passnave cég szponzorként a Fradi női kézilabda csapatának, mielőtt Lázár leállította a támogatást.mani.jpg


Drágáim! Mondhatnátok, ez egy jelentéktelen kis hír, ráadásul még akár jó hír is lehet, persze már akinek. Például nem Kubatov Gábornak, a Fradi elnökének, akit alaposan felidegesített.
Lázár indoklása szerint „a közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű”.
Azt a hétszentségit! Ez a Lázár nagyon tud! Van azért vele egy kis baj! Mégpedig az, hogy tudását nem használja csak nagyon ritkán! Amikor például a ménesbirtokát támogatta az egész ország – hiszen mindannyiónk adómilliárdjait gurította a kormány a lovai lába elé – akkor nem visított! Persze, az is időszerű, hogy törvénytervezetet nyújtson be, hogy kastélyokat tudjanak maguknak úgymond szponzorálni!
Nem hisztizik amiatt sem, hogy a felcsúti szellemvasút is nyeli a milliárdokat, mint kacsa a nokedlit!
A hírhedt TAO sincs a bögyében, pedig annál aljasabb, és időszerűtlenebb, károsabb szponzoráció már nem is létezik! Ellenőrizetlenül öntik a sportba a százmilliárdokat, mindenféle ellenőrzés, számonkérés nélkül. Lásd például az Orbán-klubot, még közérdekű adatigénylésre sem hajlandók kiadni mire költötték éveken keresztül a közpénz százmilliárdokat.
Az állam szponzorálja az egész magyar, sőt a határon túli futballt is, ezek sem csípik a szemét!
Mondhatjátok, ezek nem szponzorációs szerződések. Igaz, de mi a különbség ilyen szerződések és a TAO keretében juttatott százmilliárdok, a betelepülő akkugyáraknak, autógyáraknak, akkufeldolgozóknak, és hogy ne csak külföldi gyárosokat említsek, hazai csókos füveknek és fáknak osztogatott vissza nem térítendő támogatások, vagy az egyházaknak lapátolt bődületes mennyiségű adóforintok között? Az országra gyakorolt súlyosan kedvezőtlen hatását tekintve semmi! Mindegyik esetben közpénzek Magyarország érdekeivel ellentétes felhasználásáról van szó.
Na, jó! Aranyos drága nyulacskáim, nehogy azzal vádoljatok, hogy már a Szürkenyúl is beszart, kimondom nyíltan: közpénzek ellopásáról, és hűtlen kezeléséről van szó, de sok esetben akár még a hazaárulás sem erős kifejezés!

Nehogy tévedjen bárki is, nem a szponzoráció ellensége vagyok, ezt néhány javaslattal be is bizonyítom!
Lehetne szponzorálni például az ország kátyúit? Az is elképzelhető, én tudom rosszul. Lehet, már elkezdődött? Látom, mostanában is szépen növekednek. A Waze még reklámozza is őket!
Esetleg lehetne szponzorálni az oktatást, vagy például az egészségügyet, a borzalmas várólistákat.
Támogathatnák az iskolai étkeztetést, valamint az ételosztásokat, ha már odáig nem tudnak eljutni a 21. században, hogy ne legyen rá szükség! Legalább éhezni ne kelljen ebben a kurva országban!
(Zárójelben jegyzem meg, az ételosztások szomorú tapasztalata: felbukkantak olyan családok is, ahol mindkét szülő dolgozik!)
Nem lenne ördögtől való az sem, ha a kormány a saját hazájabeli munkavállalókat támogatná, nem pedig a vendégmunkásokat! Talán egyszer oda is eljuthatnánk, hogy gyerekeinknek, unokáinknak nem kell elhagyni az országot, szeretteiket, hogy emberhez méltó életet élhessenek!

Ezeken kívül is lehetne még bőven találni „szponzorálásra” megérett területeket, viszont nem kéne támogatni a hazugsággyárakat, a népbutítást!
Nem kéne szponzorálni a kormányzati gyűlöletkeltést!
Nem kéne közpénzelni a pereputtyot, a haverokat, az oligarchákat!
Nem kéne szponzorálni a celebrappereket (Hohó, drágáim! Új magyar találmány! Ebben is megelőztük a világot, lehet még a világűrt is! Ilyen lények csak nálunk vannak, sőt jól el vannak!), celebművészeket sem, helyette inkább a igazi művészetet kellene támogatni!
Van még ezeknél is fontosabb! Mivel a NER már kifosztotta az országot és lakóit, most már itt lenne az ideje szponzorálni is a hazát!
Van még ennél is fontosabb? Van!
A legfontosabb, az Európa-bajnok inflációt produkáló kormányt nem kellene szponzorálni!
Ez időszerű lenne!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9018313397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása