Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Krónika

2018. május 29. 06:18 - Szürkenyúl

Az elmúlt héten felgyorsult a parlamenti pártok élete. Esküt tettek a gránit szilárdságú alkotmányra, amit közreműködésükkel hamarosan ronggyá módosítanak. Kihasználva a nyári szünetig még hátralévő időt, utolsókat rúgták egymásba, valamint ellenfeleikbe. Volt, aki nyolc széken túl gyógyult. Kilépések, kizárások, leváltások színesítették a programot. Több párt is kalapozásba kezdett, hogy ki tudja fizetni a villanyszámlát.


A Lehet Más a Púder Párt életét kisebb incidens zavarta meg. Elnökétől ellopták a ruhatár kulcsát, így kénytelen volt kölcsönkért mamuszban, és a választásokon kapott zakóban hazamenni.
A buliberálisok képviselője felbőszült azon, hogy elvették a játékát, ezért háromszor kilépett a gittegyletből, és beleült egy pótszékbe.
A Magyar Szürrealista Párt feljelentette elnökét, majd kilépett önmagából. A pártütők, és a kutyaütők csatájából senki sem került ki győztesen.
Az Örökös Kormányváltó Párt elnökhelyettese pártján belül akart pártot alapítani, ezért elnevezték Matrjoska Babának.
A Lehet Más a Púder Párt szigorúan megbüntette renitens képviselőit. Akik szóba álltak bárkivel is, azok két évig nem szólalhatnak meg. Feltalálták a néma púdert. Alapszabályban rögzítették, hogy ezentúl verekedni csak bokszkesztyűben lehet, de a seggberúgás, nevelő célzattal megengedett.
A Süketek Párbeszéde parlamenti frakciója mesésre sikeredett. Hol van, hol nincs.
A Korszakváltók Pártja miután nem váltotta meg a korszakot, bejelentette megszűnését.
A Demoralizált Koalíció kivár, majd szélcsendes időben teregetik ki a szennyest.
Az Erzsébetutalványosok és Krumplievők Pártja, a Fityisz, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy idén is jó lesz az Erzsébet-utalvány, és a krumplitermés. A tájékoztatóra elővigyázatossági okokból még a szóvivőt sem engedték be.

Az új kormány, valamint a parlament is megkezdte cseppet sem áldásos munkáját.
Az emberminiszter az egészségügy rendbetételét tartja legfontosabb feladatának, ezért utasítására, Magyarország legnagyobb gyógyszergyára megkezdte a tízparancsolat tesztelését. Első körben embereken próbálják ki, de ha nem jelentkeznek mellékhatások, egereken is tesztelik hatását. Ezzel párhuzamosan a kereszt-csókkal, valamint a Kásler-kézrátétellel kapcsolatban is folynak biztató kísérletek.
A mezőgazdasági miniszter törvénytervezetet nyújtott be, melyben megtiltaná a vaddisznók számára a migrációs szendvicsek fogyasztását. A tervezet szerint beszolgáltatási kötelezettség is terhelné a büdös disznókat.
A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy saját fegyverrel fogjuk megvédeni magunkat. Kémeik keresik az ellenséget, hogy kiderítsék a kijelentés hatását, de csak néhány röhögőgörcsöt kapott szakaszt találtak. Közben a külügyminisztérium megkezdte a pusztító nyilatkozatok gyártását. A miniszter néhányat már ki is próbált, működnek!
A miniszterelnök programbeszéde szerint a következő négyéves ciklus legfontosabb célkitűzése a magyarság létszámának növelése lesz. A valaha létezett legkisebb kormányzópárt ennek megfelelően hevesen szorgalmazza annak törvénybe iktatását, hogy a jövőben férfiak is szülhessenek, kivéve szombaton.
Alkotmánymódosítással kezdi munkáját a tiszteletlen ház. Első, és egyben legfontosabb módosítás szerint, aki nem lép egyszerre, az nem kap rétest estére. Másik javaslat törvénybe iktatná, hogy a miniszterelnök szombaton is vihessen focilabdát bármelyik óvodába.
Az országgyűlés munkájának megkönnyítésére nyújtott be házszabály módosító javaslatot a házmester. A javaslat pontos szövege: ec pec kimehecc, holnapután bejöhecc.
A kormány, a pedál, valamint a fék a budai várba költözött, de közben elvesztették a kapukulcsot, így nem tudnak lemenni tejért, kenyérért. Válságtanácsot hívtak össze, de sajnos lakatost elfelejtettek meghívni.
A köztársasági elnök reggel belenézett a tükörbe, elképedve látta, hogy nem lát benne senkit.
Az országgyűlés elnöke új rezidenciáján kísértetet látott. Kísértette a múlt. Valaki utána hozta MSZMP-s párttagkönyvét.
A miniszterelnök az első éjszakát nyugtalanul töltötte a várban. Reggel nem találta házi palástját, koronáját, de még az alkalmi jogarát sem. A várban azóta mindenki a koronát keresi.

Ez volt a hét. További szép estét! Viszontlátásra!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7014009532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

metal · http://electric.blog.hu 2018.05.29. 13:56:44

Általában a hasonló humorosnak szánt írások erőltetett szarok lesznek. De ez szerintem kimondottan jól sikerült!

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2018.05.29. 14:13:06

@metal: Köszönöm megtisztelő megjegyzésed!

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.05.29. 14:28:20

A Húgyagyú csuti patkány megint böfögött egy nagyot:
"Orbánc: Képesek vagyunk akaratunk szerint hajlítani a "Teret".
Úgy meghajlítanám én ezt a gerinctelen csótányt a derekánál fogva, hogy a nyelvével a saját seggét nyaldosná a seggnyalói helyett.

Gleccsertetű 2018.05.29. 15:43:20

@GIeccsertetű: jár igen, meghajlítanád ovit, csak hát igazságszerint egy nagypofájú gyáva szar vagy

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.05.30. 15:59:44

Ellenzéki párt nem járult hozzá szerintem egyik alkotmánymódosításhoz. Hogy ezt jól vagy rosszul tették, az az ő döntésük és a választók megítélésén múlik. A Jobbik valószínű az egyik ilyen migrációellenes módosítást sínylette éppen meg. De a többi vicces. Kár, hogy Tudjukki nevet a végén. A neve nem S-sel kezdődik, hanem O-val. ;)

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2018.05.30. 17:06:59

@Antlfinger Edvárd: Azt írtam, hogy "parlamenti pártok", nem azt, hogy ellenzéki pártok. :)

A kiló nem százat jelent. · kilonem100.blog.hu 2018.05.30. 18:19:14

@Szürkenyúl: hát igen, de abból a halmazból csak az ellenzéki pártok csak az esküt illetően szerepelnek. A ronggyá módosításban ártatlanok. ;) Jó mondjuk ez nem volt annyira eredeti... Felőlem módosítsák hetente, csak az én szám íze szerint. Nem vagyok én részrehajló szemét. :D
süti beállítások módosítása