Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Stratégia és prevenció

2024. szeptember 27. 06:56 - Szürkenyúl

Várhelyi Olivér szerint a világ élén járó magyar egészségügy elismerése az EU-biztosi jelölése.
Rétvári: több szempontból is uniós átlag felett a magyar egészségügy. A magyar emberek tovább élnek egészségben és tovább is élnek.
Orbán: a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja.520563.jpg



Drágáim! A fentieket olvasva már kezdtem volna megnyugodni, mikor az alábbi hírek is elém kerültek. Na jó, beismerem, ez nem teljesen igaz, ezeknek a gazembereknek még a köszönését sem hiszem el!

Európában az utolsók között a magyar egészségügy - derül ki az Európai Egészségügyi Fogyasztói Index (EHCI) jelentéséből.
Magyarország alig költ az egészségügyre az EU többi tagállamához képest – tudható meg az EUROSTAT jelentéséből.

Mindezek után jött a kormányzati beismerések sorozata:
Elkészült a nemzeti népegészségügyi stratégia, mondta a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára. (Tehát világos, hogy eddig nem volt.)
A dokumentum a prevenciós szemléletet helyezi előtérbe, de a korai betegségfelismerés is hangsúlyt kap a következő időszakban.
Kijelentette, ezen a területen „komoly elmaradásban” van az ország az európai uniós átlaghoz képest, ami nemcsak az egyes emberek életminőségére, hanem az ország gazdasági teljesítményére is hatással van.
Mi ez, ha nem az egészségügy stratégia nélküli működésképtelenségének és ramaty állapotának a beismerése?
Hazudozni lehet kiváló egészségügyet, pénz nélkül is, de működtetni a kornak megfelelően csak pénzzel! Pénz nélkül még a stratégia sem fog érni semmit! A jövőévi költségvetésben nyoma sincs annak, hogy felzárkóztatnák az egészségügyet. Ez is egy stratégia.

Elhangzott az is, hogy Magyarország egy idősödő, egyben fogyó népességű ország. Ez is egy beismerés!
Igen, hála az kormány elhibázott gazdaságpolitikájának, ami miatt egyre több fiatal család, fiatal munkavállaló hagyja el az országot! Azt is írhattam volna, közelebb járt volna az igazsághoz, hogy a nem létező gazdaságpolitika következményei. Az nem gazdaságpolitika, hogy százmilliárdokért idecsalogatnak minden környezetszennyező, energiafaló, vízpusztító technológiákat, vendégmunkásokkal árasztják el az országot, sok milliárd vissza nem térítendő támogatásokat osztogatnak egymásnak, egyházakra mennek el százmilliárdok, hazai és határon túli futballklubokat, akadémiákat tartunk el! Ja, majdnem elfelejtettem, az uniós és mindenféle pénzek elrablása sem gazdaságpolitika, legalábbis nem az ország hasznára!
Azt is elmondta ez a nagy tudású, hogy 1981 óta a halálozások száma meghaladja a születések számát. Ez is felfogható egy beismerésnek. Nem lennék meglepve, ha ez az államtitkárocska nem sokáig lenne a helyén. Ennyi mindent beismerni egyszerre nagyon veszélyes!
Egyébként igen, hála a családbarát politikának és annak, hogy „a magyar egészségügyi rendszer Európa egyik legjobbja.”

Nem lehet vitás, legfőképpen betudhatóak mindezek a kormány alkalmatlanságának!
Esetleg van még egy lehetőség, ha nem a kormány a felelős, akkor csak mi, állampolgárok lehetünk azok, harmadik lehetőség nincs!
Illetve mégis, drága nyulacskáim! A trottyos szerint a háború a felelős mindenért! Az a kurva háború kipécézte magának Magyarországot. Nézzetek körül, csak nálunk van háborús veszélyhelyzet, háborús infláció, háborús költségvetés, háborús itt már minden. Ha így haladunk, és a trottyoson múlik, gyerekeink hamarosan rohamsisakban és gázálarcban járnak iskolába.
Én meg azt mondom drágáim, mégiscsak mi vagyunk a főfelelősök, kellene már nekünk is egy kis stratégia meg prevenció, mint az egészségügyben!
Emlékeztek, mit mondott a szakértő? „A prevenciós szemléletet helyezi előtérbe, de a korai betegségfelismerés is hangsúlyt kap”
Itt van a kutya elásva, igaz, nem azt kellett volna elásni!
Ha lett volna prevenciós szemléletünk, ha rendelkeznénk a korai betegségfelismerés képességével akkor nem választottunk volna egy tehetségtelen rablóbandát az ország vezetésére, akkor egy-két vezetőt már rég diliházba, vagy börtönbe zártunk volna!
Ez lenne az igazi egészségügyi stratégia! Én biztos, hogy sokkal jobban érezném magam!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5518500320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása