Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A forint

2024. október 05. 06:52 - Szürkenyúl

Drágáim! Rájöttem már, miért nem akarja bevezetni a trottyos a forintot! Tudom, megint nem hisztek nekem. Szinte már hallom, ahogy mondjátok: honnan tudhatná ezt egy kis szürkenyúl, aki még csak nem is nemzeti. Pedig akkor is tudom, be is bizonyítom nektek! Figyeljetek!forint.jpg



Nagy Mártonék fenyegetik az EU-t, miután összeesett a forint és maga alá csinált. Azt is sipítozták, hogy a galád Unió támadást indított a magyar családok ellen.
A SPAR, a gonosz Brüsszellel karöltve indított politikai támadást Magyarország és a magyar családok ellen. (Csak hogy világos legyen, nehezményezik az újabb sarcot.) Szerintük ez is hozzájárult ahhoz, hogy összecsuklott az egyébként erőtől duzzadó forint.
Azt is mesélik a szakértők, hogy külpolitikai okai vannak a forint gyengülésének.
Gulyás Gergely pedig a legutóbbi kormányinfónak nevezett néphülyítésen azt harsogta, „egyértelmű, hogy külgazdasági okai vannak a forint gyengülésének”.
Azt is állította ez a géniusz, hogy a forint újabb gyengülése kizárólag a közel-keleti háború miatt van.
Azt a hétszentségit! Szegény forint! Eddig az orosz-ukrán háború miatt gyengélkedett, most meg találtak neki újabb ellenséget. Tisztán látszik, világméretű összeesküvés áldozata lett! Minden háború ellenünk van!
Még egy háború valahol Afrikában, esetleg egy kocsmai verekedés valahol a világ végén, és ennek a forintnak vége, összeesik, mint a hugyos kapca. Ja, majdnem elfelejtettem, a Matolcsyra is kenegetik a fabulont. Ő is pofozza a forintot.

Szóval így állunk drága nyulacskáim. A fentiekből az is következik, nincs mit tenni, hiszen a kormány nem tehet semmiről. Sőt! Ennek ellenére mindent megtesz a forintért. Mindent megtesz, hogy ellopja. Aztán meg hizlalja oligarcháit, osztogatják maguknak a lóvét, tömik a multikat száz milliárdokkal, hogy gyarmatosítsanak bennünket, megy a pénz számolatlanul a focira, a telhetetlen pénzsóvár egyházakhoz, csak jönni nem akar. Menni megy az a kurva forint, arra van ereje, csak jönni nem akar.
Persze, értem én, ki a franc akar idejönni?
Ezeken kívül is keményen harcol a kormány a forintért. Már olyan jól állunk, a magyar ipar úgy hasít, hogy nem tudjuk hová tenni a sok forintot. Kénytelenek vagyunk új nemzeti galériát építeni, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeumot Debrecenbe költözteti, a budai Várat felújítani és cicomázni a trottyosnak és bandájának, az összes semmirekellő gazembert a Várba költöztetni, az államtitkárok, miniszteri biztosok, tanácsadók számát megtriplázni, EU-s támogatásokat csak olyasmikre költeni, amik semmi hasznot nem hoznak. Az sem segített, hogy ezerszámra hoztuk be a vendégmunkásokat a világ minden tájáról, az sem hogy fegyvergyárakat építettünk. Lesz annyi tankunk, mint a nyű, pláne, hogy nem kell majd a kutyának se. Több, mint 17 millióval tömte ki a kormány az Ismerős Arcok zenekart, hogy reklámozzák a Magyar Honvédséget, de még ez sem segített. Megpróbálkoztak – sikerrel – az egészségügy és az oktatás lezüllesztésével, lenyúlták már a nemzeti vagyon jelentős részét, már alig van földterület, kastély és palota, ami nem az övék, kimentettek már alapítványokba mindent, amit érdemes, de nem és nem, semmi eredmény, a forint rá se hederített.
Ezek is mind hatástalanok voltak, az a szerencsétlen forint csak nem akar szárnyalni. Nem tudom mi lenne vele, ha még a Soros, meg a Gyurcsány is ellene fordulna? Úgy látszik, rájuk már semmi szükség, a banda leselejtezte őket, nélkülük is találtak elég felelőst.

Sok mindent értek én, de például azt nem értem a nyomott kis szürkenyúl agyammal, hogy az orosz-ukrán, a közel-keleti háború miért csak a magyar forintot üti?
Azt sem értem, minek nekünk pénzügyminiszter, nemzetgazdasági miniszter, külgazdasági miniszter, ha úgy sem tehetnek semmiről, úgy sem tehetnek semmit?
Az is jól látszik, hogy például az eurónak meg sem kottyan egy-két háború, legalábbis esze ágában sincs összeesni, nem hivatkozik se Gyurcsányra, se Sorosra, se háborúkra, ha éppen rossz napja van.

Na, most jön a lényeg drága nyulacskáim! Kapisgáljátok már, miért nem akarja bevezetni a trottyos a forintot? Gondoljatok bele, ha nálunk is euró lenne, kire kennék a felelősséget a gazdaság ramaty állapotáért? Egyértelmű, hogy csak kifogásnak kell, és hogy lehessen játszani az árfolyammal, és még legfőképpen azért is, mert a forintot könnyebb ellopni, mint az eurót! Ennél fontosabb nincs is számukra.
Nem is olyan rossz ez a forint!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4918700490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása