Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A kéttérfogatú

2023. október 12. 07:00 - Szürkenyúl

Drága testvérkéim! Segítségeteket kérem. Az a nagy büdös helyzet, hogy eddigi nyomorult kis életemben mindig munkából éltem meg, de most már nagyon unom. Mondhatjátok erre, miből másból, hiszen - pártunk és kormányunk, tehát a tolvajok szerint - munkalapú társadalmat építgetünk. Ez igaz is, de csak részben, mert ez nem vonatkozik mindenkire.rosta_1.jpg


Szóval most már olyan állást szeretnék, ahol nem kell dolgozni, az sem baj, ha a cégnek sincs semmi munkája. Munkahely sem szükséges, csak jól fizessenek meg. Sőt, ha jól belegondolok állás sem kell, csak dőljön lé.
Most biztos azt gondoljátok, hogy Szürkenyúlnak elment az esze, de tévedtek, nem így van!
Ebben az országban sokan jól megélnek munka nélkül (mások még sajnos munkából sem). Lehet kapni milliárdokat ingyen, és még vissza sem kell fizetni azokat. Lehet lopni, mint a kéttérfogatú és bandája teszi.
Nem tudjátok kik azok? Elmondom. A trottyos a kéttérfogatú! Arkhimédész nagy bajban lett volna, ha vele akarta volna bizonyítani törvényét, az biztos! Itthon feszül rajta a mellény, röpködnek a gombok, mikor kiér Brüsszelbe úgy összemegy, hogy még a gatya is lötyög rajta. Még itthon is váltogatja térfogatát! Az övéi között fölfújja magát, kidülleszti a mellét, de a parlamentben, vagy sajtótájékoztatón elég föltenni neki egy igazi kérdést – olyat, amit nem ő tett fel magának, mint a „Jó reggelt, Magyarország!” -ban -, azonnal összeesik, mint a hugyoskapca!
És ahogy mondani szokás, ez még mind semmi! Folyamatosan változtatja a hangját és a színét is! Egy kaméleon kismiska hozzá képest. A kedvenc rádiójában népieskedve, behízelgő hangon brüsszelezik, gyurcsányozik, sorosozik a birkáinak, kordon mögött bátran sámlira áll, és hősiesen hazudozik, de a parlamentben már lapít, mint ama bizonyos a fűben, vagy ha mégis kénytelen megszólalni, akkor meg a válaszadást kikerülve szájnyalogatva, kényszeredett mosollyal jópofáskodik, vagy sértegeti a kérdezőt, vagy esetleg békés boldog karácsonyt kíván.
Arról már nem is beszélve – illetve dehogynem! –, az elveit is úgy váltogatja, mint más az alsógatyáját! Köpönyegforgatásban világbajnok. Egy magára valamit is adó szélkakas, ha ezt látná, szégyenében lefordulna a háztetőről.
Na, ugye, most már beugrott?
Nagyon elkanyarodtam a munkától, mintha legalább államtitkár, vagy politikus lennék. Az a lényeg drágáim, hogy nem a levegőbe beszélek!
Itt van például a nem létező szuperkórház. Az egészségügyi államtitkár sem tudja, lesz-e, de Kocsis Máté felesége és a Megafon vezetője már onnan kap fizetést.
Még mindig működik a vadászati világkiállítás projektcége. Évi többszáz millió forint megy el bérekre!
A Budapesti Olimpia Bizottság is működik, már ha azt működésnek lehet nevezni, hogy a szervezet tagjai felveszik milliós fizetéseiket. Arról már nem is beszélve, hogy ki van a seggünk a gatyából, de olimpiát akarunk rendezni. Még jó, hogy nem télit, be is fagyna!
Sorolhatnám még, de szerintem már akkor is gazdag lennék, ha annyi forintom lenne, ahányan munka nélkül veszik fel fizetésüket a NER kegyencei közül.
Ez a lényege a kéttérfogatú rendszerének, mi dolgozunk, ők meg felveszik a fizetést, helyettünk is! A NER-ben nem csak a térfogat változik, mérce is, rosta is legalább kettő van. 

Aranyos drága nyulacskáim, én azért azt mondom, jobb, ha mindenki vigyáz magára, meg a lyukakra is! Van egy ősi Szürkenyúl közmondás, érdemes megszívlelni: aki túl gyakran változtatja térfogatát, az előbb-utóbb kiesik a rostán.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr718232611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása