Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Lobbizzunk!

2023. október 21. 11:46 - Szürkenyúl

Drága nyulacskáim! Egy fogalommeghatározással kezdem. Mit jelent az a szó, hogy lobbizás?
„A lobbizás a kapcsolatok kiépítését és fenntartását, negatív intézkedések hatásának kivédését, előnyök szerzését stb. szolgálja, szigorúan a törvényes keretek (de facto a demokrácia és a kapitalizmus) adta lehetőségek között. Törvénytelen formája a korrupció, illetve a megvesztegetés.”lobbi.jpg


Na ugye, nem is volt ezt haszontalan tisztázni mindjárt az elején! Az is igaz, nem nekünk kellene ezt elsősorban tudni, hanem azoknak, akik ilyen tevékenységbe kezdenek. Itt vannak például a trottyos és tettestársai. Nem egy jó példa, de még mindig itt vannak. Nem a megérdemelt helyükön, nevezetesen rácsok mögött, jól bezárva, mert még nem lobbiztunk eleget, elég hatékonyan!
Ha már itt tartunk, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, de most éppen lobbizok, mégpedig törvényes formában! Megpróbálom a negatív intézkedések hatását kivédeni a kommunikáció legális eszközeivel, a demokrácia és a kapitalizmus adta lehetőségek között.
Ezzel szemben a New York Times arról írt a napokban, hogyan próbálja befolyásolni Orbán az amerikai közvéleményt, hogy elfedje a magyar jogállamiság leépítését, hogy támogatást szerezzen korrupt és tolvaj rendszerének.
Már megint fordítva ülnek a dakota lovon! Összekevernek megint mindent, mint például az osztogatást a fosztogatással (Ezt előszeretettel! Már amennyire lehet itt beszélni a szeretetről), vagy mint a nedves fegyházi gatyát a kedves egyházi atyával (Bár, ha belegondolok, némelyik atya pont odavaló, ahova ama bizonyos fehérnemű!)
Persze, nincs ebben semmi meglepő, mióta hatalmon vannak ezt csinálják! Erre való a Rogán-féle propagandaminisztérium, a nemzeti konzultációknak nevezett néphülyítések, a köztévének titulált agymosoda, szinte az összes rádió és az újságok túlnyomó többsége, a trottyos hazug levelei. Erről szólnak választási kampányaik is, korrupcióval, megvesztegetésekkel, krumplival, hagymával, egyebekkel fűszerezve! Folytathatnám még, de felesleges, ennyi is sokk!
Ezek a gazemberek notóriusan összekeverik a lobbizást a hazudozással! Ami a lényeg, csak saját maguk, hatalmon maradásuk érdekében „lobbiznak”. Mióta hatalmon vannak egyebet sem tesznek, csak lopnak, csalnak, aztán ezeket leplezendő, a „negatív intézkedések hatásának kivédését, előnyök szerzését” tartják szem előtt.
Az sem mellékes, teszik ezt törvénytelenül, például Amerikában is. Ott ugyanis szigorú törvények szabályozzák a politikai lobbitevékenységet, a külföldi államok lobbistái kötelesek bejelentkezni és a szervezeteiket lobbiszervezetként regisztrálni. Orbán egyik legjelentősebb lobbiszervezete, a Hungary Foundation ezt nem tette meg!
S hogy mibe került ez nekünk? Az elmúlt 10 évben Orbán dollár tízmilliókat költött a magyar adófizetők pénzéből!
Az Orbán-kormány érdekeiért – Figyelem! Nem az ország érdekeiért! - lobbizó Hungary Foundation az elmúlt évben a New York Times szerint 5,2 millió dollárt adományozott amerikai agytrösztöknek, konzervatív csoportoknak, hogy azzal a Fidesz hatalmi érdekeit támogassa.
2012 óta Orbán a lobbitevékenységét leplező Hungary Foundationt 21 millió dollárral tömte ki, hogy kedvező színben tüntesse fel diktatórikus tolvaj rendszerét Amerikában.
Nincs könnyű dolguk, az könnyen belátható. Elég nehéz a szart kedvező színben feltüntetni. Nem is sikerült!
Az is világos, miért nem Európában lobbiznak, ha már mindenképpen hazudozni akarnak.
Itt már mindent tudnak róluk! Tudják, hogy minden EU-s pénzt is ellopnak, tudják, hogy jogállamisági problémák vannak, tudnak a demokrácia leépítéséről. Orbán már persona non grata az unióban! Ezen már nincs mit szépíteni!

Gyanítom a gazdaság ramaty állapotának, a jogállamiság sárba tiprásának, a mérhetetlen korrupciónak a hatását nem törvénytelen lobbizással kellene kivédeni!
Egy kormányváltás, a bűnösök megbüntetése, lecsukása többet érne minden szónál! Az lenne az igazi és hatékony lobbizás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1618239639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása