Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Megmenekült a háború

2023. szeptember 14. 06:21 - Szürkenyúl

Jó híreim vannak! Aranyos drága nyulacskáim, az a nagy helyzet, hogy megmenekült a háború! Ugye, ugye! Ez azért nem semmi! Most már nem felelős az inflációért. Végre! Úgy féltettem, kinézett neki egy nagy tasli a trottyos tábornoktól, abból pedig semmi jó nem származhatott volna.inflacio_1.jpg


A jó híreknek ezzel még vége sincs. A következő az, hogy megtalálták végre a következő felelőst. Hogy honnan tudom? Drágáim! Elég volt megnéznem az MTV legigazmondóbb műsorát, a Hírek egy percben – című hétköznapi csodát. Gondolhatjátok, nagy lelki erő kellett hozzá, hogy megnézzem. Odakötöztem magam a TV elé, nehogy el tudjak menekülni. Hősiesen végig néztem, megrázó volt, de megérte!
Most jön a harmadik jó hír. Ahogy egy nagy utcai harcos mondá vala, kormányunknak és a mi kutyánk egyetlen egy kölykének sincs semmi köze az inflációhoz! Bátran kijelentették, hogy „céges nyerészkedés áll a magas infláció mögött”. Hogy stílszerű legyek, ez már nekem magas, mint nyúlnak a ló rács!
A „cégek” kipécézték maguknak Magyarországot, fene a gusztusukat. Mehettek volna máshová is, de nekik pont ide kellett jönni, pedig jól védett határaink vannak. Már szinte mindent fegyveresek őriznek, jövőre már a WC-s nénik is kommandós kiképzést kapnak, és sokkolókkal lesznek felszerelve. Szokták mondani, minden sikeres férfi mögött áll egy nő. Valahol lehet, de nem nálunk! Nálunk egy fegyveres.

Sok mindent nem értek, például azt sem, hol volt eddig a két közgazdasági zseni? Igen, a Varga meg a Matolcsy?
Elég későn jöttek rá a közgazdászok, nem is Magyarországon, hogy a cégekkel van a baj. Remélem, azóta szóltak ennek a két hülyének, ne keresgéljék egymásban, vagy másban a felelősöket. Nézzenek inkább M1 híradót!
Egyébként, nálunk nincsenek a kormányban közgazdászok, csak közgazdagok! Ez lehet a legnagyobb baj!

Nem azért mondom, de abból még baj is lehet, hogy igazságtalanul vádolták meg a háborút, pedig egy háborúval se lehet packázni!
Azt sem értem a kis szürkenyúl agyammal, ha az inflációról nem tehetünk, akkor mi lesz velünk? Mert, ha tehetünk róla, akkor tudunk rajta változtatni is, na, de ha nem?

A fentiekből az is világosan következik, hogy az elcseszett, vagy talán nem is létező gazdaságpolitikának, a mérhetetlen korrupciónak, az ország szétlopásának, a multik évek óta tartó megadóztatásának és sarcolásának, a munkaképes lakosság elüldözésének, a kormány hibájából zárolt (jogállamisági problémák!) sok ezermilliárd forint EU-s támogatásnak, az agyament, piacgazdaságot semmibe vevő intézkedéseknek, az uniós támogatások eltüntetésének, illetve értelmetlen és felesleges dolgokra költésének, az „alkotmányos költségeknek”, az ország kiárusításának, gyarmattá válásának, az ország hosszú évtizedekre történt eladósításának, az ársapkáknak, az árfigyelésnek, kötelező akcióztatásoknak semmi köze az inflációhoz.
Különben is, megfigyeltek 62 árucikket, akcióztattak majdnem annyit, a többi cikk közben elégedetten vigyorgott és jó drágán pöffeszkedett a polcokon. Néhány hónapja is hiába bökdösték a magyar zászlókat a húsokba, rá se hederítettek.
Azt is tudjuk, hogy a trottyos megígérte, fülön csípi, üstökön ragadja az inflációt, és letöri, mint a kukoricát, de amint látjuk nem sikerült megtennie. Biztos usánka volt rajta, és le volt hajtva a füle is.

Száz szónak is egy a vége, épp itt lenne már az ideje megtalálni az infláció igazi okait, de legfőképpen a felelősöket, akik miatt nálunk 2-3-szorosa az infláció az EU-s átlagnak, és rájuk zárni néhány börtöncella ajtaját!
Amennyi kárt okoztak már az országnak, a kulcsokat el is lehet dobálni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2118213649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása