Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Hol a lóvé?

2023. július 07. 07:25 - Szürkenyúl

Gyakori kérdés ez mostanában. Nyilvánvaló, hogy nem véletlenül. Jó páran már meg is válaszolták ezt.tolvaj_2.jpg


Ferenczi Krisztina 2014-ben könyvet írt (Narancsbőr – az Orbán vagyonok nyomában) az Orbán család vagyonosodásáról. 2015-ben egy másikat: Szüret – Az Orbán vagyonok nyomában - címmel.
A Partizán 2 részes, alapos filmet készített az Orbán család meggazdagodásáról.
Az országgyűlésben már 2005-ben is vizsgálóbizottság foglalkozott „Az Orbán család állami forrásból történő meggazdagodása különös tekintettel a szőlőbirtokokra” témával.
Csak néhány példa, de okkal szokás mondani – ugyan ez nem dakota mondás - nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja -, már pedig jelen esetben fújja rendesen! S még valamit érdemes végig gondolni: soha egyik esetben sem történt feljelentés, és soha senki nem cáfolta a leírtakat, elhangzottakat. 
Ezek után nézzük, hol is vannak az eltüntetett és elrabolt adóforintjaink, a „brüsszeli” százmilliárdok:
Kőbányában, Tokaj hegyen, az (Orbán)pusztában, a Fidesz titkos számláján, az alkotmányos költségekben, a Fidesz választási győzelmeiben, Felcsúton, a felcsúti fociban, a pereputtynak, haveroknak osztogatott vissza nem térítendő támogatások százmillióiban, a gázszerelőnél, a strómanok nevén (míg át nem kerül a család nevére), erdélyi, kárpátaljai, felvidéki templomokban, stadionokban, futballklubokban, az Orbán család kezében lévő Balatonban, szállodákban, kastélyokban, ingatlanokban, a soha fel nem használt lélegeztető gépekben, a trottyos toszkánai repülőútjában, MNB-s és egyéb alapítványokban (Matolcsy klán), a kiszervezett egyetemek alapítványaiban, a kakadu repülőútjain sokmillió forint értékben felzabált ételekben és italokban, az Adrián cirkáló jachtokban, Jób Kati villájában, Rogán Cili tihanyi tűzivíztározó medencéjében, templomokban, az uniós támogatásokból soha fel nem épült gyárakban, egyéb létesítményekben (lásd Hadházy Ákos által folyamatosan feltárt bűncselekményeket), Áder többmilliárdos palotájában, Kövér 2.3 milliárdos lakásában, a soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútban, Paks-2-ben, a kormánytagok, képviselők inflációt meghaladó béremelésében, Novák Katalin zongorájában, a mindent is aláíró golyóstollában.
Folytathatnám még napestig, de minek, egyszerűbben is meg lehet fogalmazni, hová is tűnt a lóvé:
Magyarország kormánya és név szerint ismert egy-két család, és az ő haverjaik ellopták, elsikkasztották, elkorrumpálták, hazavitték, elrabolták, kiszervezték alapítványokba, elvesztette közpénz jellegét, nevükre írták, eltüntették, megajándékozták vele magukat (vissza nem térítendő támogatások).
Bocs, de még sem sikerült egyszerűen megfogalmazni, de erről nem én tehetek! A fiúk nagyon kreatívok voltak az EU-s támogatások, befizetett adóink eltüntetésében.
Ez a történet akkor érhetne jó véget, ha már a címben feltett kérdés sem hangozhatna el, persze nem úgy, hogy elhallgattatják a kérdezőt! Inkább úgy, hogy nem tűnnek el a százmilliárdok a trottyos és bandája enyves keze által, de erre, lássuk be, nem sok esély van.
Most éppen ott tartunk, hogy az EU nem is adja a banda kezébe az országnak járó támogatásokat (többezer milliárd forint!), mert úgyis ellopnák. Mindössze egy esély van arra, hogy a fenti lista ne bővülhessen.
Most tényleg rövid leszek: bűnözőknek, tolvajoknak börtönben a helye!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3618161692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása