Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Párhuzamok

2023. június 15. 06:25 - Szürkenyúl

Miért is tüntetnek az emberek? Általában azért, mert valami nincs rendben. Mondjon valaki ellenpéldát! Na, ugye! Ilyen esetben mi a megoldás? Jól meg kell büntetni az elégedetlenkedőket, és akkor minden rendben lesz?a6_03.jpg


S még egy oka van a tüntetéseknek! Nevezetesen az, hogy demokratikus keretek között nincs lehetőségük az állampolgároknak helyzetük, az ország sorsának javítására, de még arra sem, hogy elégedetlenségüknek más formában hangot adjanak.
Felmerül bennem még egy kérdés: Ha valami nincs rendben, akkor nem azokat kéne büntetni, akik miatt tüntetni kell? De!
A fentiekkel ellentétben, fejlett, jól működő gazdasággal rendelkező és demokratikus jogállamokban az embereknek valahogy nincs kedvük kimenni az utcára tiltakozni. Sztrájkolni néha szoktak, de általában nem iskolaszünetben, nem „elégséges szolgáltatás” mellett, és legtöbbször hamar megegyeznek a munkáltatókkal. Milyen érdekes?
Ha már párhuzamok, még egy érdekes dolgot figyeltem meg. Olyan országokban, ahol az ország vezetői – nem uralkodói! – tömegközlekednek, esetleg kerékpárjukkal mennek be hivatalukba – nem kolostorba, nem várba -, nem divat tüntetni. Persze az is lehet, nincs miért.
Ahol a vezetők ki mernek menni az utcára, nem tökig golyóállómellényben, nem testőrök hadával körülvéve és félig beszarva, ott az állampolgárok nem mennek ki, tüntetni!
Ahol megengedett, és nem túlszabályozott a gyülekezési jog, ott ritkán kell gyülekezni.
Ahol a rendőrség nem a kormányt védi, hanem az alkotmányos, a törvényes rendet, ha úgy tetszik, az ország törvénytisztelő állampolgárait, ott nem közutálatnak vannak kitéve!
Olyan vezetőkre van szükség, akik nem csak kordon mögött, fizetett bértapsolók előtt mernek sámlira állni, és szólni népükhöz. Ajaj, drágáim, ezt nem jól írtam!
Már megint közbepofáznak a párhuzamok! Két eset lehetséges, vagy a népnek van választott vezetője, vagy a vezetőnek van népe. A kettő nem ugyanaz! Én az elsőre szavazok! Mindannyian erre szavaztunk!
Ahol a kormány nem hazaáruló, nem külhoni iskolákat, egyházakat, stadionokat épít, fociklubokat támogat, ott jogállamiság van, nálunk meg nincs!
Még mindig párhuzamok! Egy országban a kilátók magassága egyenes arányban van az életszínvonallal. A mi kilátóinkról még a bányászbéka segge is látszik! Igen, az amelyik egy szinten van életszínvonalunkkal.
Amelyik országban a vezetők hivatali idejük alatt meggazdagodnak, a nép elszegényedik. Ennek oka nem lehet kétséges!
Kétféle ország létezik! Az egyikben propaganda harsogja, hogy jól élnek, a másikban pedig jól élnek!

Ezek után kanyarodjunk vissza a tüntetésekhez, a büntetésekhez. Nálunk a kettő együtt jár.
A tüntetéseket nem lehet büntetésekkel megszüntetni, de ami ennél is fontosabb, az ország helyzete sem fog javulni azzal, hogy diákokat rommá büntetnek! Ameddig lesznek elégedetlenkedők, merthogy példának okáért egy tehetségtelen rablóbanda vezet egy országot, addig lesznek tüntetések is!
Amíg az ok nem szűnik meg, jelen esetben amíg nem lesz emberhez méltó egészségügy, a fejlődést elősegítő oktatás, amíg az infláció az egekben lesz, amíg aki teheti elhagyja az országot, mert élni, dolgozni akar, amíg az ország, az állampolgárok kifosztása kormányprogram, addig lesznek tüntetések!
Már csak azért is, mert ez a banda már nem tud és nem is akar megváltozni, így az ország sem fog fejlődni, az általuk táplált mérgező légkör, a gyűlölködés sem fog megszűnni! Szokták mondani, kutyából nem lesz szalonna. Ez igaz, sőt, a NER-bűnözőkből sem, pedig elég nagy disznók.
Drága nyulacskáim, - még mindig maradva a párhuzamoknál - a végére már csak egyetlen kérdésem maradt:
Ha Pankotai Lili a társadalomra veszélyes, és ezért 150.000 forintos büntetés jár neki, akkor Orbánnak és bandájának mennyi járna? Esetleg hány év?!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7718146532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.06.17. 22:53:27

"Ha valami nincs rendben, akkor nem azokat kéne büntetni, akik miatt tüntetni kell? De!"

Nyuszkó, segítek neked a történelemleckében, lapozd fel a 2006 őszéről szóló újságcikkeket, amikor is rengetegen tüntettek heteken át Gyurcsány Ferenc ellen. Miért is? Mert a választás előtti időszakban szándékosan hazudott mindenkinek az ország gazdasági helyzetéről, azért, hogy a rossz állapotok ellenére is megnyerje a választást. Aztán nyáron mindezt elmesélte az erről addig csak félig értesülő főszociknak, elismerve, hogy "elkúrtuk, nem kicsit, nagyon", meg "hazudtunk reggel, éjjel meg este", szeptemberben pedig váratlanul mindenki megismerte ezt a titokban elmondott beszédjét, felvételről, mint az közismert. Nagyon sokan (de nem elég sokan) dühösen tüntettek Gyurcsány miatt. Nem kellene ezért Gyurcsányt megbüntetni? De! Neked teljesen igazad van, legyél szíves ezzel hétfőn elballagni a sajtóhoz és követelni az igazadat, támogatni fogom.

Népszerű fordulat arról papolni, hogy a rendőrség "fiatalokat" bántalmazott. A tizennegyedik életév betöltésével a fiatalok részleges felelősségrevonhatóságot szereznek, és onnantól már nem gyerekcsíny a rendőrökre nyomulás. Egyébként ha azt a fiatalt még óvni kell a konfliktusok veszélyeitől, akkor tessék őt hátraküldeni, a rengeteg ott nyüzsgő pedadógus gondolkozzon felelősséggel és vonják ki a balhéből a gyerekeket. Nem tették, ehelyett a bátor pedagógusok a frontvonalba küldtek maguk elé egy gyereket. Gratulálok.
süti beállítások módosítása