Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Nemzeti és csalóközi helyzet

2023. március 04. 07:40 - Szürkenyúl

Két újszülött beszélget a szülészeten.
- Te mikor születtél?
- Mikor, mikor, hétköznap, bazmeg!958656.jpg


Aranyos drága nyulacskáim! Remélem hegyezitek füleiteket? Ha igen, hallhatjátok, a nemzeti és a csalóközi helyzet fokozódik! Egy-két éve még sokan be voltak tojva attól, hogy szombaton nem lehet majd bóótba menni. Most meg mit hallok? Már van olyan kórház, ahova még szülni sem lehet menni szombaton, még vasárnap sem. Na ugye, mondtam, hogy még tud fokozódni!
Viszont cserében szabad elpatkolni akár vasárnap is.
Átalakítás alatt az orvosi ügyelet is, illetve, beszélek hülyeséget, az megszűnik. Helyette felcseri és alcseri szolgálat lesz. Szó van arról is, ha valaki úgy érzi, orvosra van szüksége, kérhet telefonos segítséget, esetleg felezőt, vagy kérheti a közönség segítségét. Tervek között szerepel az is, hogy felcseri szolgálat is csak hétközben lesz, sürgős beavatkozást igénylő betegségeket, baleseteket mindenki köteles lesz hétfőtől péntekig terjedő időszakra ütemezni. Rend a lelke mindennek!
Azért ne szomorkodjatok drágáim! Történnek jó dolgok is kishazánkban. Gyarapszik a nemzet. Na, nem azért, mert mintha egyre többen úgy gondolnák, hogy elhivatottságot éreznek benépesíteni nemzeti vármegyéinket. Nem! Ellenben nem kell már sokat aludnunk, hogy nemzetiek legyenek fürdőink, Tüzépeink is. Legújabban arról hallani, a faiskolák sem menekülhetnek. A fák helyében már aggódnék egy kicsit!
Már nemzeti a kutyaisten is, a konzultáció, az adóhivatal, a sóhivatal, a vágta, dohánybolt, minden. Még a nemzeti is nemzeti lesz! Már lehet, a trottyos gatyája is nemzeti! Nem hiszitek? Pedig lehet benne valami, honvédségi luxusrepülővel már legalább tízszer körbe repülte a Földet, és még egyszer sem esett le.

Drágáim! Az a nagy nemzeti helyzet, hogy már megint rájöttem valamire. Legyintgessetek csak nyugodtan, fogtok még bólogatni is! Tudjátok meg, igenis tudom már mitől döglik a légy! Figyeljetek!
Megfigyeltem, a „nemzeti” szó mágikus! Ami nemzeti, az jól működik, népszerű, arra van pénz. Ebben hatalmas lehetőségek vannak!
Gondoljatok csak bele! Elnevezhetnénk nemzetinek kátyúinkat. Lehetne nemzeti az infláció, a nyugdíj. Kitehetnénk a „nemzeti” táblát a hajléktalanszállókra, esetleg még a hajléktalanokra is! Lehetnének nemzeti szülészetek. Talán előbb-utóbb akár szombaton is szülhetnének asszonyaink, lányaink. Az orvosi kamara erről már lekésett. Nem volt nemzeti, ki is belezték!
Azt szoktam mondani, hogy én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti.
Erről le fogok szokni! Ezután még a lyukas zoknim is nemzeti lesz, sosem lehet tudni, úgy talán még meg is stoppolja magát!
Van azonban egy kis gond! Kormányunk is nemzeti, de rajtuk semmit nem segített a "nemzeti" jelző. Vagy mégis! Csak rosszul fogalmaztam. Rajtuk segített, csak rajtunk nem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1818063330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása