Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Egészségtelen ügy

2022. október 11. 07:48 - Szürkenyúl

Drága testvéreim! Van egy találós kérdésem: mi kell a kórházi várólisták csökkentéséhez?
Ez egy könnyen megválaszolható kérdés. Csak nem nálunk! A polihisztor-doktor Hőspintér és csapata korszakalkotó megoldásokat talált. varolista.jpg

Nem is értem, a szakadék szélén álló nyugati demokráciák hogy nem jöttek rá ezekre. Pénzt, paripát, meg mindent is spórolhattak volna vele. Már eleve tévúton járnak, még arra az alapvető törvényszerűségre sem jöttek rá, hogy az egészségügy szervezése és vezetése rendőrre tartozik, és nem egészségügyi szakemberekre. Arról már nem is beszélve, hogy katonák, rendőrök nélkül nincs gyógyítás. Nálunk a betegek parancsra gyógyulnak, na meg persze parancsolatokra.
Kanyarodjunk vissza a várólistákhoz! Ezek a jóemberek, nem is, újrakezdem, a belügyminiszter és csapata kitalált valami forradalmit. Nem orvosok, jól működő kórházak kellenek a várólisták csökkentéséhez, hanem statisztikák. Ugye, drágáim, erre nem számítottatok? Erre én sem, de én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, honnan tudnék én kitalálni ilyeneket. Az is igaz, hogy nem is akarok!
Na, de itt még meg sem állnak! Arra is rájöttek, motivációs eszközökkel lehet még jobb eredményeket elérni, azaz a kórházaknak tempósan kell haladniuk a műtétekkel. Zseniális! Mindenféle anyagi befektetés nélkül előre a pintéri úton! A végső cél, hogy még betegeket se kelljen befektetni, egyszerűen türelmesen meg kell várni, hogy maguktól meggyógyuljanak, vagy ne, az még jobb…
És még mindig nincs vége, könyvelési eszközökkel is operálnak. Ez gondolom azt jelenti, elkönyvelik, hogy a beteg nem bírta kivárni a sorát, közben meghalt.
Ha a javaslatot elfogadja a kormány, akkor eleve csak azok kerülnek várólistára, akiknek 60 napnál többet kell várniuk az ellátásukra. Hát, ez 60 napnál is világosabb, nem is értem mit szarakodnak, legyen már egyből például 400 nap, és akkor rögtön világelsők is lehetnénk.
Kikerülnek a várólistáról azok is, akiknél a műtét már nem használna, mert például annyit romlott az állapotuk. Ez már döfi! Tehát türelmesen meg kell várni, míg a beteg nem tud elvánszorogni a kórházig, és máris rövidül a várólista. Ha elég türelmesek, akár a műtőket is be lehet zárni, mert nem lesz kit műteni.
A kórházaknak emellett - tervek szerint - kiadják majd, hogy a műtéteket tempósan végezzék el: a jövőben meghatároznák, hogy egy-egy ellátási formában hány beteget kell műtenie az adott intézménynek. Lehet, hogy normában fognak műteni az orvosok?
Ha nem teljesítenék a minimálisan elvárt mennyiséget, akkor a biztosító megszüntetheti az adott tevékenység finanszírozását, így felfüggeszthetik a működésüket is. Okoooos! Ha sikerül magas, teljesíthetetlen számot kitalálni, könnyedén elérhető, hogy meg is szűnjenek a kórházak.
Mit is mondhatnék? Azt nem, hogy szabadalmaztatni kéne ezeket a megoldásokat, de azt igen, hogy... nem, azt még sem. Nem, azt sem, azt sem bírná el az elektronikus papír sem!
Az jutott eszembe, ha már az egészségügyben nincs szükség egészségügyi szakemberekre, használhatnánk őket például a belügyminisztériumban. Ott is sok beteg ember van!
Lehetne például várólistákat kialakítani a kormányban is. Várólistára kéne tenni a fizetésüket! Például a belügyben akkor kaphatnák meg, ha már nincsenek várólisták az egészségügyben. Vagy például a kormány tagjai akkor, ha megszűnt az országban - főleg kormányon belül - a korrupció. Vagy ha az euro 300 forint alá megy.
Adnék nekik 60 napot, ha addig nem sikerül a célokat elérni, akkor kihúznám őket, nem csak a várólistáról, de még a minisztériumokból is, sőt az önjelölt szabadságharcost a kolostorból is!
Sokat spórolhatnánk, az biztos! Ez lenne az igazi rezsicsökkentés!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2317951008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása