Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

MI atyánk

2023. február 10. 07:40 - Szürkenyúl

Drágáim! El vagyunk veszve! Az már igaz, hogy magamon kívül lassan senkiben sem bízom, senkinek sem hiszek, sőt mostanában elég gyakran magamon kívül vagyok, s ez igencsak megnehezíti hitéletemet, no de, hogy most már a mesterséges intelligenciában sem lehet hinni, ez mindennek a teteje, vagy inkább az alja!mi_pr.jpeg


A hét elején azzal kellett szembesüljek, hogy a mesterséges intelligencia (MI) prédikált vasárnap a dömösi 1000 éves templomban. Ez már valami! Az, hogy a mesterséges intelligencia mára életünk csaknem minden szegmensét behálózza még hagyján, de hogy már a templomokból is kitúrja nem csak Istent, de még a trottyost és bandáját is, az már minimum szemtelenség! Na, jó, hát az igaz, hogy megkérte rá egy papocska, de akkor is! Nem tudni egyeztetett-e Istennel, esetleg Orbán Viktorral. Ha bele gondolok, egyikkel sem egyszerű! Istenhez még honvédségi luxusrepülővel sem lehet eljutni, Orbánhoz meg felesleges, vele – mint tudjuk – nem lehet egyeztetni, és még értelme sincs, mert úgy sem tart be semmit, csak mindenkinek betart.
A mi atyánk megkérte a ChatGPT-t, hogy írja meg helyette a prédikációját, ami meg is történt. Nincs ebben semmi különös, ráadásul a MI még a perselyét sem nyújtogatta hívei felé. Nem nagy dolog ez, Japánban például néhány éve egy buddhista templomban robotpapot állítottak szolgálatba.
Bárki közvetítheti Isten igéit, még akár egy tolvaj is, mint tudjuk. Mi az, hogy tudjuk! Láthatjuk is mostanában, többet, mint kéne! Elég, ha csak a Karmelitás Atyára gondolunk.
A MI egy rövid kis ismerkedés, néhány sor információ bevitele után már igét hirdetett.
Ez az! Hasított belém a felismerés! Ez kell nekem!
Én, mint Szürkenyúl atya, szívesen elbeszélgetnék ezzel a mesterséges intelligenciával. Bemutatkoznék neki illedelmesen. Elmondanám, hogy én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, csak egy kis nyugger blogger, de örülnék, ha helyettem is prédikálna egy kicsit.
Már össze is állítottam számára néhány információcsokrot. Ha már egyházaink, főpapjaink úgyis lefeküdtek a trottyosnak, prédikálhat közéletről, politikáról is!

Az első prédikációhoz segítségül az alábbi négy mondatot adnám:
Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház feje háborúpárti, és a KGB ügynöke volt.
Szili Katalin, a trottyos jobb keze (ne tévedjetek, nem a szent jobb, hanem az enyves), beszédet mondott a 71. Nemzeti Imareggelin, Washingtonban.
Három napra egy kolostorba vonult ülésezni a kormány, sajnos nem maradtak ott.
Magyarország megvédi a világ összes keresztényét – mondta a Kakadu.

Azután, ha már jól bemelegedett, jöhetne a következő mise. Kíváncsi lennék, miket prédikálna a jogállamiságról az alábbi infók alapján:
Magyarország többé nem tekinthető teljes értékű demokráciának - mondja az EP.
Feltárt választási csalásokkal lehet hatalmon egy párt, egy kormány.
Kormányunk bírósági ítéletek ellenére sem ad ki közérdekű adatokat, megteheti.
Igazságügyi minisztériumi államtitkár fél lábbal börtönben. Másik lábát még fogja a főügyész.
Kamupártok évek, évtizedek óta büntetlenül élősködnek az országon, nyilvánvalóan a Fidesz, a főügyészség, a Választási Bizottság, a Számvevőszék hathatós segítségével.

Ezek után, ha még van kedve és van vér a pucájában, beszélhetne híveinek az erkölcsről, a bűnözőkről:
Farkas Flórián milliárdos sikkasztása nem bűncselekmény, mivel a nyomozást megszüntették.
Hadházy Ákos tízes nagyságrendben tárja fel az uniós milliárdok elsikkasztását, nem történik semmi.
A miniszterelnököt a fél ország, egész Európa korrupt tolvajnak tartja, mégis hatalmon van.
Négy éve nem vonul börtönbe az elítélt Veres Margit, volt balmazújvárosi polgármester, viszont uniós támogatásokat kapott. Nagy valószínűséggel Áder már meg is kegyelmezett neki, gondolom jó magaviseletére való hivatkozással.

Nem szeretném nagyon meg(f)ingatni "Gépi Testvérünket" hitében, de egyszer szónokolhatna erről is:
A veszteséges MVM társadalmi felelősségvállalásból támogatja milliárdokkal a Fradit.

Ha még bírja szuflával és még nincs hányingere sem, lamentálhatna a kormány szabadságharcáról is:
A magyar kormány mindenkit megvéd, az orosz oligarchákat, a világ összes keresztényét, a kínaiakat, a koreaiakat, Lölőt és a többi oligarchát, a Belgrád-Budapest vasutat, az országot Brüsszeltől, saját magát, csak az országot – a gyarmatosítástól, környezetszennyezéstől, elszegényedéstől, korrupciótól, saját magától – és saját állampolgárait nem.

Boldog lennék, ha elmagyarázná híveinek, miért jó az, hogy többet költenek az egyetemi vagyonkezelő alapítványok a vezetőikre, mint a saját ösztöndíjprogramjaikra.

Ha még mindig nem verte ki a biztosítékot ennyi ocsmányság után, mesélhetne, elmagyarázhatná azt is, mennyire segíti az országot az, hogy egyszál(bél) külügyminiszter kairói repülőútja alkalmával a fedélzeten 5,5 millió forint értékű ételt és italt burkolt be, és közben 6,8 millió forintot internetezett el.

Nem folytatom, de elhihetitek, lennének még javaslataim bőven, miről is lehetne még prédikálni!
Aranyos drága nyulacskáim, ugye ti is kíváncsiak lennétek rá, a MI atyánk hogy jönne ki ezekből a témákból, miket prédikálna? Szerintem, ha van gerince - tehát nem Fideszes politikus, vagy kormánytag - félúton füstölögve leállna, lehet, hogy káromkodna is, de leginkább már az információkat olvasva lefagyna!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8018044948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyurcimanó 2023.06.23. 16:59:40

Alig várom,hogy rendet csináljon a ChatGPT,mert ezek bebetonozták magukat.
A másik megoldás az összeomlás.Ezt jó lenne elkerülni.
süti beállítások módosítása