Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A törvény

2022. augusztus 02. 07:41 - Szürkenyúl

Valahol azt olvastam, hogy egy ország csak abba bukhat bele, ha semmibe veszi a törvényeit. Drágáim, nálunk még ennél is rosszabb a helyzet! Mi abba is belebukhatunk, ha betartjuk azokat!paragrafus_buntet.jpg

Itt van mindjárt az alkotmánynak hazudott tákolmány, vagy a multik kedvére módosított Munka Törvénykönyve, vagy a sztrájktörvény, a választási törvény, a nemzeti rapsic által rendszeresen az éj leple alatt benyújtott törvények, soroljam még? Sok törvény nem az országot szolgálja, hanem csak a kiváltságosokat, a NER további megerősödését, a nemzeti vagyon kiárusítását, elrablását!
Itt élünk Európa közepén, egy elmebeteg diktátort nyalogatva, körülöttünk béke mindenhol, kivéve persze Ukrajnát, de nálunk évek óta vészhelyzet van, most éppen háborús. A trottyos gazember csak azért rendelte el, hogy továbbra is egyszemélyben, kontroll nélkül tudjon kormányozni, már amennyire ezt kormányzásnak lehet nevezni. Ki van a seggünk a gatyából, de fegyverkezünk. Az utóbbi 10 évben több, mint ezer milliárd ment el templomokra, hazaáruló kormányunk milliárdokat ad külhoni templomok építésére is, és akkor még a rahedli stadionról nem is beszéltem. Megteheti, hiszen olyan törvények vannak, melyek szerint mindenféle egyeztetés, jóváhagyás nélkül, az országgyűlés kikerülésével, tehát népakarat nélkül hozhat döntéseket, költheti az adófizetők pénzét. Na, nem azért, mintha a Fidesz-parlamenttel sokra mennénk! Az ellenzéki biodíszlet tök fölöslegesen mereszti ülepét a padokban! Törvényesen, (kérdezem én, milyen törvény az, amelyik ezt megengedi?) évtizedekre titkosíthatnak, és titkosítanak is minden közérdekű adatot.
Törvényesen, nálunk legmagasabb az ÁFA. Európa legkorruptabb országa vagyunk. A bérek a bányászbéka segge alatt, de a trottyos azt hangoztatja, meg vagyunk fizetve. Az ország visszacsúszott a szegénységbe, már csak Bulgária van mögöttünk a jövedelem tekintetében az EU-ban. Lassan eljutunk oda, hogy jegyre vehetünk csirke farhátat, már ha a kutyák meg nem előznek bennünket. Egy ostoba kakadu veszi a gázt az oroszoktól. Szóba állni velünk már senki nem akar, mert – mindenki tudja – a kormánynak nevezett bűnbanda nem csak a saját népe pénzét nyúlja le, hanem az uniós adózók pénzét is elrabolja!
Ha már az EU-nál, és a törvényeknél tartunk, megfelelő törvények megléte elengedhetetlen, de azok betartatása, azoknak megszegői elleni szigorú fellépés kötelező lenne! Néhány kérdés kikívánkozik belőlem.
Milyen unió az, amelyiket egy trottyos tolvaj diktátor sakkban tud tartani, örökös vétóival meg tudja nehezíteni működését. Milyen unió az, amelyik anélkül ad euró milliárdokat adófizetői pénzéből egy tagállamnak, amelyik még a törvényeiket sem fogadja el, tartja be. Lásd például az Európai Ügyészség? Milyen unió az, amelyik folyamatosan kötelességszegési eljárásokat kénytelen indítani egy tagállam ellen, de még büntetni sem tudja? Drága nyulacskáim, az ilyen unió végtelenül gyenge, felelőtlen gazdálkodást folytató gittegylet! Fogalmazhatok máshogy is! Ha úgy adnak százmilliárdokat egy országnak, hogy az semmibe veszi őket, akkor vagy korruptak, vagy ostobák! Esetleg még az lehet, hogy egyes tagállamok saját gazdasági hasznukat nézve mennek bele a támogatások juttatásába.
Látható, a rossz törvények, vagy amelyek mögött nincsenek szankciók, ugyanolyan károsak lehetnek, mintha nem lennének, vagy nem tartanák be azokat.
Visszatérve ránk, magyarokra, bármerre megyünk lesajnálnak, lenéznek bennünket. Szégyellnünk kell, hogy magyarok vagyunk! És igen, szégyellhetjük is magunkat, mert mi vagyunk azok, akik hagytuk, hagyjuk, hogy a dolgok idáig fajuljanak, hagytuk hogy szégyenteljes felfuvalkodott luxusbanditák vezessék az országot!
Az Orbán vezette maffiahálózat nem csak anyagi javainkból forgatott ki bennünket, hanem jövőnket, önbecsülésünket, becsületünket is elvette. Már egymás szemébe sem nézhetünk szégyenérzet nélkül! Az ilyeneknek törvényszerűen (ez is egy törvény!) el kell bukni, csak idő kérdése! Persze ehhez szükségeltetik egy bátor nép is!
A kérdés csak az, mikor érti meg a többség, hogy csak gyökeres változások menthetik meg az országot a teljes csődtől, mikor látjuk be, hogy nem előre megyünk, hanem az ország bukása felé masírozunk, mikor esik le a tantusz, hogy egy egész élet munkája is kevés ahhoz, hogy emberhez méltó életet éljünk, mi kell még ahhoz, hogy észre vegyük, bűnözők kezében az ország, mikor jutunk el tűrőképességünk határához, mikor lesz annyi bátorságunk, hogy elzavarjuk a gusztustalanul hazudozó, az országot tönkretevő és kirabló tehetségtelen luxusbanditákat?
Ha már törvényekről van szó, van olyan helyzet is, amikor már a törvények nem segítenek, törvényesen nem lehet visszaállítani a rendet!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7617895603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.08.02. 09:02:50

" vagy a multik kedvére módosított Munka Törvénykönyve, vagy a sztrájktörvény"

Ami lehetővé teszi, hogy a multik idejöjjenek munkát teremteni. Aztán a melós vagy odamegy dolgozni vagy nem, ez már az ő választása - pontosan azért, mert van még egy rakás másik hely ahová mehet. De mennyivel faszább is volt Gyurcsányék alatt, amikor a multik mindenhová mentek csak ide nem, a szlovákok úgy húztak el mellettünk mint a vadludak, a polgár meg örömmel ment el dolgozni minimálbér + okosba konstrukcióban, vagy akár bejelentés nélkül is, mert nem volt választása! Ja bocs, nem is.

"Ki van a seggünk a gatyából, de fegyverkezünk."
Éveken át az volt a az usákok legnagyobb baja Orbánékkal, hogy a GDP-nek sokkal kisebb százalékát költjük fegyverkezésre mint szeretnék.

"Törvényesen, nálunk legmagasabb az ÁFA."
Mert azt legalább befizeti a polgár. És ez is a legigazságosabb adónem: ki-ki annyit tesz be a kosárba - amiből mindenki ugyanannyit vehet ki - amennyit fogyaszt.

"A bérek a bányászbéka segge alatt, de a trottyos azt hangoztatja, meg vagyunk fizetve."
Teccettek volna nem bemanőverezni az országot 2002 és 2010 között a béka segge alá. Azóta ott vagyunk, de ez ügyben Orbánnak max. azt lehet felróni, hogy nem másztunk ki onnan, ahová Fletó ügyesen bemanőverzett minket.

"Milyen unió az, amelyik anélkül ad euró milliárdokat adófizetői pénzéből egy tagállamnak, amelyik még a törvényeiket sem fogadja el, tartja be."
Például olyan, ami betartja a saját törvényeit. Mert hogy ezek a milliárdok nem könyöradományok, hanem megállapodások alapján járnának. Amúgy ilyen alapon lehetne olyan törvényt is hozni, hogy semmilyen szociális segélyt, családi pótlékot, nyugdíjat ne kapjon az a család, ahol a családfő bűncselekményt követett el. Persze egy ilyen után a liberósbolsik tiltakoznának a leghangosabban.

"Milyen unió az, amelyiket egy trottyos tolvaj diktátor sakkban tud tartani, örökös vétóival meg tudja nehezíteni működését."

Mármint arra gondolsz, hogy a gonosz Patás próbálja megakadályozni az EU derék újbaloldali vezetését abban, hogy kollektíven gazdasági öngyilkosságot kövessenek el? Nyugi, nem fogja. Tavaszra már az összes EU-s polgár tisztában lesz azzal, hogy a derék zöld-ballib politikusok milyen szarba kormányozták az EU-t az elmúlt 30 év alatt. Hideg tél után forró tavasz lesz az EU-ban.

A nagyobbik gond az az, hogy ezen a szaron semmi nem segít. Nincs olyan hatalom ami vissza tudná állítani a 30 évvel ezelőtti pozícióját az EU-nak - de akár csak a 10 évvel ezelőttit sem.
süti beállítások módosítása