Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Elegem van

2023. április 14. 07:23 - Szürkenyúl

Az a nagy büdös helyzet, hogy piszkosul elegem van a tolvajokból, hazaárulókból, az ország kifosztóiból! Persze azokból is, akiket megválasztottunk, hogy képviseljenek bennünket ezekkel a bűnözőkkel szemben.racsos.jpg

Értem én, hogy nem sok mindent tudnak tenni a jelenlegi helyzetben, de akkor fel kell állni, és kijelenteni, hogy tehetetlenek, és véget kell vetni ennek a demokrácia és parlament nevű színjátékoknak! Ezt kellett volna tenni már tíz évvel ezelőtt is. Már nem itt tartanánk!
Joggal kérdezhetitek, de akkor hogyan tovább?
Ha a választott képviselőkre nem számíthatunk, már pedig nem, akkor nekünk állampolgároknak kell tenni valamit, mivel nincs más választásunk! Aki tud más megoldást, az szóljon! Megérthetnénk már, hogy a történelem során egy diktátor sem értett még a szép szavakból.
Nem kell új dolgokat kitalálni, feltalálni. Enyhe túlzással azt is mondhatnám, elég lenne elővenni Petőfiék tizenkét pontját, már az is sokat segítene rajtunk, de nekünk már az is kevés lenne!
Azt is biztosan lehet tudni, míg a jelenlegi gazemberek vannak hatalmon, addig semmi nem fog változni! Az ellenzéknek sincs semmilyen eszköz a kezében ahhoz, hogy bármi változást el tudjon érni. Az sem lebecsülendő hátrány, hogy szinte az összes média a kormány és a NER kezében van, befizetett adóforintjainkból is hamis propagandával vezeti félre az embereket. És ez még semmi! Százmilliókat költenek hazug óriásplakátokra, nemzeti konzultációnak nevezett néphülyítésekre, hazug reklámokra, persze nekik ez sem drága, hiszen ezt is mi fizetjük! Érdemes megemlíteni azt is, hogy mindent titkosítanak, ami rájuk nézve terhelő!
A választásokban sem lehet bízni, a fentiek miatt sem, na meg amiatt sem, mert a választási törvény csak a trottyost és bandáját segíti, ha nem, akkor pedig csalnak, ahol csak tudnak, ebben tehetségesek! Láthattuk már nem egyszer.
Mellesleg, sosem értettem mi értelme egy igazságos választási törvényt követelni egy diktátortól. Ilyen törvény csak kormányváltás után lehet!
A parlamenti pártocskák folyamatosan felháborodnak a bűnözők egy-egy országrontó döntésén, nyivánosságra került lopásokon, de aztán 3 nap után megnyugszanak. Az egyik fontos, nem újkeletű dolog, hogy kitartás nélkül semmi nem megy, a másik pedig az, hogy nem sok értelme van egy-két aljasság, napvilágra került lopás, vagy hibás döntés miatt felháborodni. Gondoljunk bele, mi lett volna, ha annak idején Petőfiék egy ponttal állnak ki tiltakozni? Semmi!
A harmadik érv, mely amellett szól, hogy több és nagyobb fontosságú ügy mellett egyszerre kell kiállni, az az, hogy sokkal többen fognak csatlakozni a tiltakozáshoz, mint egyébként tennék!
Nem mellesleg, különben sem egy-két probléma van az országban, ami miatt minden mutatóban az utolsók vagyunk az EU-ban! Az sem ok nélkül van, hogy az EU folyamatosan kötelességszegési eljárásokat indít Magyarország ellen.
A pártok összefogása egy elfuserált találmány, főleg úgy, hogy a választási törvény is ez ellen van! Már a pártok is eléggé elfuseráltak, de erre most nem térnék ki! Nem pártoknak kell összefogni, hanem a pártokkal és a regnáló kormánynak nevezett bűnözőkkel elégedetlen állampolgároknak!
Már persze akkor, ha elég bátrak, elég értelmesek vagyunk ahhoz, hogy belássuk, csak akkor nem szakad le az ország végérvényesen Európától, a fejlett világtól, csak akkor fordulhat jobbra sorsunk, ha gyökeres változások következnek be.
A teljesség igénye nélkül álljon itt egy felsorolás, mely érzékelteti, hogy miknek kellene megvalósulni, mekkora változásokra lenne szükség, másrészt remélem mélyen elgondolkoztat mindenkit, mi mindent hagytunk eddig a rablóbandának, miért is tart itt az ország.
Nem mondom, hogy ez egy rövid lista, nem is lehet az, de amíg ezek a változások nem következnek be, addig esélyünk sincs utolérni, nem hogy a sógorokat, de még a volt szocialista országokat sem, addig csak koldusbottal üthetjük a nyomukat!
Íme tehát a lista. Kezdhetném úgy is, akkor lesz élhető az ország, ha majd:

Felelős minisztériuma lesz az egészségügynek. Sokkal több pénzt lesz fordítva a megelőzésre, a gyógyításra. Helyre lesz állítva az orvosi ügyeleti szolgálat.
Felelős minisztériuma lesz az oktatásnak! Oktatás nélkül nincs jövő!
Külön minisztériuma lesz a környezetvédelemnek. Sorra települnek hazánkba a környezetszennyező technológiák, ide hordják nyugatról a szemetet, még a fekáliát is. A minél nagyobb profit, a külföldi tőke prédája lett a környezetvédelem!
Csak közvetlenül választott képviselők kerülhetnek a parlamentbe.
A pártok támogatása felül lesz vizsgálva, és drasztikusan csökkentve lesz. Szigorúan el lesznek számoltatva.
A képviselők mentelmi joga azonnal hatállyal meg lesz szüntetve.
A kormány, minisztériumi apparátusok létszáma drasztikusan csökkentve lesznek.
Újjá lesz szervezve a Magyar Nemzeti Bank. Meg lesznek szüntetve az alapítványok.
Egyetemek visszakerülnek állami tulajdonba.
Az egyházak azonnali hatállyal kiszállnak a politikából!
A kormány nem támogatja az egyházakat állami, önkormányzati ingatlanokkal, templomépítésekkel, felújításokkal.
Az összes egyházi iskola, óvoda újra állami tulajdonba kerül.
Az ÁFA normális értékre csökkentése megvalósul.
A volt köztársasági elnökök, miniszterelnökök, és hozzátartozóik mindenféle támogatása akár visszamenőleges hatállyal is, megszűnik, beleértve a lakhatásukat is.
A jelenlegi formában megszűnik a Tao.
Megszűnnek az „5 milliós” vezetői bérek, a sokmilliós végkielégítések.
Megszűnnek a sportolók adókedvezményei.
Megszűnik a vissza nem térítendő támogatások rendszere, legalábbis nem az oligarchák, haverok, családtagok támogatásáról fog szólni.
A közmédia a közt szolgálja! Finanszírozása, a bérek, anyagi költségek racionalizálva lesznek.
A kereskedelmi TV-k, rádiók támogatása azonnal megszűnik.
Azonnali hatállyal megszűnik a külföldi futballklubok és akadémiák, iskolák, egyházak támogatása.
PAKS-2 beruházás leáll!
Budapest-Belgrád vasútépítés leáll!
A katonai luxusrepülők azonnal el lesznek adva!
A kormány eltakarodik a budai várból.
A külföldi tulajdonú akkumulátorgyárak betelepülése megszűnik. A meglévők támogatása azonnal megszűnik. Az építések leállnak, ha nem rendelkeznek lakossági jóváhagyással!
Főispánok örökre eltűnnek!
Megszűnik az önkormányzatok pártalapú megkülönböztetése.
Megszűnik az „alkotmányos költség”, a korrupció.
Demokratikusan, európai értékeket figyelembevéve működik a kormány, olyan törvények lesznek, hogy a sok százmillió euró EU-s támogatásokat megkaphassa az ország.
Az uniós támogatásokból az országot gyarapító beruházások valósulnak meg, nem pedig fölösleges kilátók, lombkorona sétányok és hasonlók, ráadásul túlárazva.
Az igazságszolgáltatás, az ügyészség nem a bűnözőket, a kormányt védi, hanem a bűnt és a bűnözőket üldözi, és persze utol is éri!
Rendeleti kormányzásnak nevezett orbáni teljhatalom megszűnt.
Az Európai Ügyészség tagjai vagyunk.
Az euróövezethez csatlakozás megtörtént.
Tolvajok, bűnözők börtönbe kerülnek, nem a parlamentbe és a kormányba!

Nos, így állunk, drága nyulacskáim. Ez nem tizenkét pont, hanem háromszor annyi, és még lehetne sorolni, de az világosan látszik, nagy bajban vagyunk. Épp itt van az ideje, hogy megállítsuk a trottyost és bandáját, mert ha még egy lépést előre mennek, nekünk végünk!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9918101748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2023.04.15. 11:30:31

A leírtak jó részével egyetértek. Nekem más bajom van, bár ez szorosan kapcsolódik a megvalósításhoz… Ki lehet az a hiteles ember (esetleg csoport) aki ezt meg tudja oldani. Bármiféle változás létrehozásához minimum 2/3-os szükségre van szükség. Egy minimális győzelem (amire ugyan csak nincs sok esély) nem ér semmit. Ott tartanánk, mint a legutóbbi 8 éves cucilista rendszer második 4 éve. Az akkori „vegetáció” valóban egy minden területen elvesztegetett idő volt. A jelenlegi bebetonozott jogszabályokat ennyivel nem lehet megváltoztatni. De amíg ott tartunk, hogy az emberek el sem mennek választani, (mert nincs kire szavazni) addig tényleg nem történik semmi. Nagyon sok helyen, ha összeadjuk a „mindenféle” ellenzéki szavazatokat, még akkor sem jönne ki az 50% feletti többség. Pedig éppen a „zorbán” féle rendszer miatt elég lenne mindenütt csak 1 db szavazattal nyerni. Összességében simán kijönne a 2/3. De választást nyerni önmagában nem sokat jelent. A „hogyan tovább” a kérdés. De amíg ahhoz sincs meg ez egység, hogy leváltsuk őket, miből lehetne meríteni ahhoz, hogy lesz érdemi folytatás. Nem csodálkozom, hogy a jelenleg ismert emberek (csoportok) közül nem nagyon van alternatíva. Az (még) ismeretlenek pedig nem kerülnek elő egy varázskalapból. Egyelőre egy dolog tűnik biztosnak, a következő 2/3. „Sajnos” a jelenlegi felállásban.

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2023.04.15. 12:36:44

@Jumbóka:
Sajnos nagyjából ez a helyzet. S hogy mi a megoldás?
"Persze azokból is, akiket megválasztottunk, hogy képviseljenek bennünket ezekkel a bűnözőkkel szemben."
"véget kell vetni ennek a demokrácia és parlament nevű színjátékoknak!"
"akkor nekünk állampolgároknak kell tenni valamit, mivel nincs más választásunk!"
"történelem során egy diktátor sem értett még a szép szavakból."
"A választásokban sem lehet bízni..."
"Nem pártoknak kell összefogni...bűnözőkkel elégedetlen állampolgároknak!"
És még egy: miért is említettem Petőfiéket...?
Az látszik, erre még nem érett meg a helyzet, úgy látszik még nem értük el a mélypontot. Ettől függetlenül nincs más megoldás! :(

2024 2023.04.15. 20:05:21

@Jumbóka: "De amíg ott tartunk, hogy az emberek el sem mennek választani, (mert nincs kire szavazni)..."

Te miről beszélsz? 2022: 70,21%-os részvételi arány. 5 448 020 megjelent a 7 759 337 jogosultból.

3,06 millió Fidesz-szavazó kontra ~ 1,9 millió Összefogás-szavazó. Plusz X százezer Mi Hazánk-, Kétfarkú- és néhány tízezer egyéb szavazó.

Hol a hiba? Nincs elég moslékos szavazó, az a bajotok. Az emberek többségének tetszik ami van.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2023.04.16. 20:26:39

@2023: Nem tetszik, de nincs (valós és hiteles) alternatíva.
süti beállítások módosítása