Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Menekülés előre

2023. június 07. 06:48 - Szürkenyúl

A legújabb kutatások szerint egyes állatok inkább éjszakai életmódra szoknak át, menekülnek az éjszakába, csak hogy elkerüljenek bennünket, embereket. Ha jól belegondolok, még ők járnak jól.
Hát, itt tartunk drágáim! Nesze neked evolúció!eji_nyul.jpg


Mi, hétköznapi emberek nem tudunk elbújni saját fajtánk, a vezetőknek csúfolt bűnszövetkezet elől. Éjjel-nappal megtalálnak bennünket! Az élet bármely területén is ténykedünk, bármit is csinálunk, könyékig vannak a zsebünkben! A zsebesek elbújhatnak mellettük. Ezek a ganéjok semmi mást nem tudnak, csak adókat kitalálni, emelni, és persze hazudozni!
A trottyos kormány egy újabb rendelettel új adót vezetett be a megtakarításokra. Ennek értelmében a mostani 15 százalékos kamatadó mellett még egy 13 százalékos szociális hozzájárulást (szocho) is fizetni kell a megtakarításokból származó jövedelem után. Csak egy kérdésem van: ki a búbánatnak szociális, barmok?
Ez a legújabb, de csak egy a sok közül!
Tavaly az önkormányzatokat kivették a rezsicsökkentés hatálya alól. Ennek egyenes következménye, hogy az önkormányzatok kénytelenek új adókat bevezetni, mert különben nem tudják fenntartani településüket, szolgáltatásokat kell megszüntetniük. Ha a módszer nem lenne aljas és dühítő, azt mondanám: ügyes!
Az idei új adórendelet az extraprofitadók 2024-re történő kiterjesztését tartalmazza. Ezek vonatkoznak többek között a biztosítókra, a kereskedelemre, a gyógyszergyártókra és forgalmazókra, tehát mindazokra, akik majd ránk hárítják többletkiadásaikat.
Az élelmiszer hatósági árak, a kötelező élelmiszerár-akciók szintén a piacgazdaságot erősítik? Szintén a kormány gazdaságpolitikáját dicsérik?

Visszatérve az állatokra, ők találtak megoldást, még ha csak kényszermegoldást is, de mi hova meneküljünk?
Hová is menekülhetnénk Európa legkorruptabb kormánya elől? Európában messze legmagasabb infláció elől? Az oktatás és az egészségügy tönkretétele, azaz életünk megnyomorítása elől? Az oligarchák, a vejek, a pereputty elől? Európa legalacsonyabb családi pótléka elől? Európában majdnem a legalacsonyabb nyugdíj és minimálbér elől (csak 3-4 ország van mögöttünk!)? A hazug óriásplakátok, nemzeti konzultációk elől? Embercsempészek százait, terroristát szabadon engedő kormány elől? A 400 milliárdos veszteséget termelő jegybank elől? A pénzsóvár, kormánnyal lepaktáló és érzéketlen, hazug egyházak elől? Az EU-s előírások, a jogállami normák be nem tartása miatt több ezermilliárdot elbukó kormány elől? EU-ból kilépni készülő trottyos elől?
Olyan ország elől, ahol az eladott lángosokról jelentést kell írni, de a kaszinókban nincs online pénztárgép? (Habony Árpád decemberben szállt be a kaszinóbizniszbe, máris 2,5 milliárdot kaszált!)
Lélekben is megalázott és megnyomorított, megfélemlített ország elől?
Egy kifosztott, gyarmatosított, százévekre eladósított országot bitorló gazemberek elől?
Sehova!
Nem menekülni kell! Vegyük már észre! Akik menekülnek, azok soha nem nyerhetnek! Egy dolgot vegyünk át a rablóbandától: a legjobb védekezés a támadás!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7818140266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása