Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Népszavazás

2022. augusztus 09. 07:45 - Szürkenyúl

Óriási szenzáció! Az MSZP új népszavazást kezdeményezett!

Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke ne viselhessen virágmintás inget – címmel.
Hajrá Magyarország!
Hajráfot hordhasson mindenki!ing.png

A következő lépés lehet, hogy ellenzéki nemzeti konzultáció lesz? Talán megkérdezhetnék az ország lakosságát, a fokhagymás, a tejfölös, vagy a sajtos lángos a jobb. Nem mellesleg, még egy népszavazás is csak annyit jelent, hogy elfogadtuk a bűnös rendszert, az országbitorlók hatalmát!
Segíthetek? Ugyan én csak egy kis szürkenyúl vagyok, még csak nem is nemzeti, de lehetnek nekem is jó ötleteim, akár még olyan szarok is, mint a szocialistáknak, legföljebb majd magamban tartom azokat.
Szerintem nyugodjunk bele, levelezőtagozaton még egyetlen egy diktatúra sem bukott meg!
Na de, nehogy az legyen a látszat, hogy csak károgni tudok, van jó hírem is!
Hurrá! Van okunk az örömre! Többségbe került az ellenzék az országgyűlésben. Ugye, ez már döfi? Legújabb, hogy rendkívüli parlamenti vitanapot rendezett magának az ellenzék (tudvalevő volt, hogy a bátor képviselők úgysem mennek el!), most éppen a katatörvényről. Egyem a szívüket, kitalálták, mi hiányzik még a boldogulásunkhoz! Ez is pont annyit ér, mint halottnak egy bazi nagy cuppanós puszi!
Az, hogy Orbán és bandája van hatalmon, hogy éjjel-nappal lopnak, hogy szakadék szélén az ország, hogy az infláció az egekben, a gazdaság a bányászbéka segge alatt, hogy a kormány semmibe veszi állampolgárait, hogy menetelünk az államcsőd felé, hogy egyetlen választási ígéretüket sem tartottál be, mindez nem számít, egy hatályba lépett törvényen kell vitatkozni, mintha bármit is el lehetne érni.
Lehet még fordulni a fideszes alkotmánybírósághoz is jogorvoslatért, esetleg a Szoknyás Orbánhoz is. Megint csak adódik a kérdés: minek?
Lehet tüntetgetni is, főleg mindenkinek külön-külön, s főleg elégséges szolgáltatás mellett, de láthattuk számtalanszor, fölösleges!
Tanulnunk kellene a múltból, van előttünk jó példa is! Orbánék (nem rájuk gondoltam!) tizedannyiért, mint ami most van, szétverték Budapestet. Most mi van? Az ellenzék népszavazgat, vita-napozik, mi pedig, akik még nem hagytuk el az országot, birka módjára tűrjük a sorozatos megaláztatásokat, hagyjuk, hogy a luxusbanditák tovább fosztogassák az országot, csendben tudomásul vesszük, hogy Brüsszel nem ad pénzt a korrupt, tolvaj Orbán-kormány kezébe. Még mindig azt hisszük, hogy helyettünk majd valaki megoldja problémáinkat. NEM! Ébresztő! Rajtunk kívül senki nem fogja!
Nem Petőfi mondta, mint sokan hiszik, hanem egy másik költő, Sajó Sándor "A VÉN BOLOND" című 1923-as verséből való az idézet, de ettől még igaz:
"Gyáva népnek nincs hazája"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9617903721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása