Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Köz-törvényes

2022. szeptember 23. 07:48 - Szürkenyúl

Ha most, hogy az EU-s ezer milliárdokhoz hozzájuthasson az ország, tízes nagyságrendben korrupció elleni intézkedéseket, törvényeket, rendeleteket kell hozni, akkor ez azt jelenti, hogy a meglévő jogrend, ügyészség, rendeletek, törvények alkalmatlanok a törvénytelenségek megakadályozására, feltárására, büntetésére.jogallamisag.jpg


Ha ez így van, márpedig így van, akkor súlyos felelősség terheli a kormányzatot, minimum hűtlen kezelés esete forog fenn, folytatólagosan! Továbbmenve, ha a fentiek tények, akkor nem új törvényeket, rendeleteket, új szervezeteket kell létrehozni, pláne nem korrupcióban vastagon érintettek közreműködésével, hanem a jelenlegi törvényeknek kell érvényt szerezni, és nem utolsó sorban sürgősen meg kellene kezdeni a felelősségrevonásokat!
Csakhogy itt van a baj! Mert hogy fejétől bűzlik itt minden!
Hogyan is várhatnánk el egy egész Európa által tolvajnak tartott miniszterelnöktől, hogy a saját enyves kezére üssön?
Hogy is várhatnánk el az Igazságügyi Minisztériumtól, hogy a bűnt üldözze, mikor maga is a korrupció melegágya?
Hogyan várhatnánk el a Polt-féle mosodától, hogy a korrupciót üldözze, mikor pont védelmezi azt?
Hogyan is képzelhető el bármi előrelépés, mikor a bíróságok végtelenül enyhe ítéleteket hoznak korrupciós ügyekben, már ha egyáltalán hoznak, mikor még a rabolt közpénzekhez sem jut hozzá az állam? Lásd a Völner esetet, két hónap kellett, hogy lebukás után zárolják (még el nem tüntetett) vagyonát. Az is ékes bizonyíték, hogy már Simonka is újra munkában, rokonai és vádlott-társai pedig visszaszerezték vagyonát is.
Hogy gondolhatja az EU, hogy bűnözők, korrupt gazemberek hirtelen megjavulnak, és elkezdik sorra lebuktatni magukat, visszaadják a sok ezer milliárd eurót, amit az elmúlt évek során elloptak, elsikkasztottak? Tudtommal uniós kutyából sem lesz szalonna!
Ha már az uniós kutyáknál tartunk, a legnagyobb bűnt az Unió követi el, amikor olyanok kezébe adja állampolgárai ezer milliárdjait, akik nem fogadják el a legalapvetőbb szabályaikat sem, lásd Európai Ügyészség (EPPO). Nagyon is jól tudják, OLAF vizsgálatok rendre bizonyították, OLAF-jelentés is kimondta: Magyarországon átlagon felül csalnak az EU-s pénzekkel. Ezek után elfogadni, hogy Magyarországnak nem kell csatlakozni az EPPO-hoz, gazdasági bűncselekmény!
Az is megér egy misét, hogy lassan már mindenkinek feladata a korrupció elleni harc, csak az ügyészségnek és az Igazságügyi, vagyis Kecskeügyi Minisztériumnak nem. Igen, Kecskeügyi, címerükben is ott van a káposzta. Megalakul a Korrupcióellenes Munkacsoport, valamint az Integritás Hatóság, meg még ki tudja hány Istenbizonyüldözzükakorrupciót szervezet. Kormányhatározat született a közbeszerzések hatékonyságát és költséghatékonyságát értékelő teljesítménymérési keretrendszer kidolgozásáról. Már várom, hogy esetleg Lölő is feladatot kapjon. Miért ne? Annyira ő is független, mint a többi korrupcióellenes harcban résztvevő!
Ezek mind maszatolások, látszatintézkedések, csak arra jók, hogy még több korrupt fideszest kelljen eltartani! Ahol egy Rogán a közpénzek őre, ott nevetséges törvényességről beszélni!

Az állami szintű korrupció csak az egyik problémája az EU-nak, a másik a jogállamiság, a demokrácia semmibevétele.
Csak néhány példa:
Gondolom széleskörű társadalmi egyeztetés előzte meg csak az idén több, mint 50 ingatlan egyházaknak átadását is.
Az ellenzéki önkormányzatok hátrányos megkülönböztetése, ellehetetlenítése, kifosztása is a demokráciát hivatott erősíteni?
Az önkormányzati tulajdonú vízközművek kormányzati tulajdonba vétele, mely tranzakció csak a lenyúlás első lépése, szintén a demokrácia jegyében történik?
A határon túli futballakadémiák, klubok támogatását, óvodák, iskolák építését, felújítását több százmilliárd forint értékben szintén össznépi egyeztetés, és konszenzus előzte meg?
A minden gyanús pénzügyi manőver évtizedekre titkosítása szintén a demokráciát, a jogállamiságot erősíti?
Veszélyes technológiák telepítését megelőző lakossági tájékoztatások egyeztetések, jóváhagyások elmaradása szintén demokratikus?
A munkavállalók jogainak folyamatos csorbítása, a sztrájktörvény kiherélése, a választási csalások, az alkotmány fideszesítése ugyancsak a jogállamiságot erősítik?
Magyarország az egyetlen ország, amellyel szemben az összes uniós jogsértési eljárás folyamatban van. Véletlen? Nem!
Magyarországgal szemben megindított jogállamisági eljárás keretében a kormány 17(!) vállalást tett. Ha nem lenne szükségük az uniós forrásokra, akkor az országnak nem kéne demokratikusan működnie, nem kéne megfelelni a jogállamisági kritériumoknak? Dehogynem, csak most a fagyi visszanyalt! A kritikán aluli dilettáns gazdaságpolitika, a nemzeti vagyon szétlopása, a korrupció, horribilis összegek külföldre áramoltatása, stadionok, sportklubok, akadémiák támogatása, az ugyancsak külhoni templomok, iskolák, óvodák építése, mind-mind azt eredményezte, hogy az ország a csőd szélén áll. Égető szüksége lenne az országnak az EU-s támogatásokra, mert azok nélkül már lassan működésképtelen lesz, hiszen saját lábán nem tud megállni, már a miénken sem!
A kormány EU-nak tett ígéretei, vállalásai a fentieken semmit nem fognak változtatni! El kéne gondolkozni azon, mit is várhatunk az EU-tól, de legfőképpen azon, nem kellene-e nekünk, itt élőknek is tennünk valamit. Ha nem teszünk semmit a jelenlegi helyzet ellen, akkor mi vagyunk a legnagyobb bűnösök, és nincs jogunk panaszkodni sem!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3617937666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2022.09.23. 10:28:57

Barátom az eju tejelni fog ...elemi érdekét szolgálja ki ez a banda...ócsó munkaerö,majdcsak ejus szinvonalú árak(bankszektor pl magasabb is jóval)...szándékosan legyengített forint...mi kell még???...a mübalhét azt megkapjuk a bibsiktöl azzal nincs hiba. Amúgy meg "boldog Karácsonyt..."
süti beállítások módosítása