Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

A megváltó

2024. március 23. 06:44 - Szürkenyúl

Napjainkban hinni még a templomban sem divat, sőt, nem is szabad!
Drágáim, láthatjátok, még egy utolsó kis keresztény rigó sem hisz csak stadionban, szállodában, sportpályákban, csak a pénzben, legfőképpen nem a sajátjában, hanem a miénkben!magyar_2.jpg


Ezért mondom én nektek, nem kell várni a megváltóra! Ezek a mai megváltók egyébként is csak saját magukat tudják megváltani!
Arról már nem is beszélve, hogy ebben a kis országban, amelyben élünk, már az utolsó cigány gyerek is megváltónak képzeli magát.
Aztán meg a NER kétszeresen is örül egy megváltónak! Egyfelől már alig várta, hogy lejárathasson valakit, nekik ez a meglévő médiaháttérrel, mentalításukkal, no meg a hívőikkel, a megvezetett birkahaddal, csak ujjgyakorlat. Nem mellesleg, hallhattátok is, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár már fenyegetőzik is.
Másfelől, ez a megváltósdi csak arra jó, hogy megint elkezdjenek az emberek hinni, hogy van valaki, aki majd helyettük leváltja a rablóbandát. Persze, ahogy azt Móricka elképzeli!
Az már csak hab a tortán, hogy ezzel sikerülhet még jobban megosztani az országot! Semmi más nem hiányzik már nekünk, mint egy újabb párt. Úgy kell ez nekünk, mint egy púp a hátunkra! Ez egy olyan elcseszett ország, ahol, ha valaki egyedül, segítség nélkül megtudja kötni a nyakkendőjét, az már pártot alakíthat. Mi meg, balga nép, fizethetünk. A NER már most kéjesen röhög a markába! Jobbat ők sem tudtak volna kitalálni.
Az sem mellékes, hogy kit is kellene leváltani, esetleg elzavarni, mert magától nem fog menni az biztos!
Egy olyan békepárti miniszterelnököt, akinek a pórázát egy háborús bűnös rángatja, országának az agresszor Oroszország a legjobb barátja.
Egy olyan demokratát vagy liberálist, vagy konzervatívot, vagy illiberálist, vagy keresztényt, vagy ki tudja milyent, attól függ, milyen gatya van rajta, aki az összes keleti és nyugati, valamint tengerentúli diktátort körbe csókolta már. Igaz, más már komolyan szóba sem áll vele!
Olyan vezetőt, akinek országa ellen évek óta folynak jogállamisági és egyéb eljárások.
Olyan miniszterelnököt, akinek országában üldözik a civileket.
Egy olyan bátor vezetőt, aki nem mer kiállni vitára az ellenzéki pártok vezetőivel, aki nem mer kiállni független újságírók elé, aki nem mer kiállni saját népe elé, csak paravánok mögül mer szájhősködni, akinek csak itthon nagy a szája, Brüsszelben fülét-farkát behúzva WC-re jár, meg kantinba.
Egy olyan diktátort, aki a bukástól és az elszámoltatástól való félelmében az összes írott és elektronikus médiát maga alá gyűrte már. Aki százmilliárdokat költ hazug propagandára az adófizetők pénzéből.
Egy olyan rablóbandát, akik már szinte az egész országot a nevükre, pereputtyukra iratták.
Akik már minden hatalmat és jogot önkényesen bitorolnak.
Ezektől a gazemberektől nem várható, hogy egy himihumi messiástól beszarnak, és tálcán nyújtják át hatalmukat! Az sem, hogy önként kivonulnak minden tisztségükből, megválnak méltóságaiktól!
Hinni még a templomban sem szokás manapság, legalábbis sem Istenben, sem messiásban!
Száz hamis szónak is egy a vége, jó lenne már magunkat összekapni, mert az a fránya idő sem nekünk dolgozik.
Hogy mennyire nem, arra legyen itt egy példa!
Azt csiripelik a verebek, hogy a kormány különválasztaná a tehetős és szegény gyerekek tanárainak képzését.
A Jelen című lap információi szerint azonban a tanárképzés komolyabb átszervezéséről is szó van. A hetilap kormányközeli verebekre hivatkozva azt írta, hogy a kormány tervei szerint egy elitpedagógus-képzést hoznának létre az NKE-n, és az itt végző tanárok a tehetősebb családok gyerekeivel, a NER-gyerekekkel foglalkoznának. Egyem a szívüket! Nem lacafacáznak.
Nem feledkeznek meg a társadalmi felzárkóztatásról sem. Ezt, biztos, ami biztos, az egyházakra bíznák, ami azt jelenti, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeket oktató iskolákban tanító tanárok képzését az egyházi felsőoktatási intézmények végeznék. (Lassan már minden egyházi lesz. Jönnek az egyházi kupik, egyházi munkahelyek, egyházi áruházak, egyházi nemzeti bank, egyházi nyilvános klotyókkal bezárólag minden?)
A térségi tanárképzési igényeket a modellváltott, azaz az alapítványi tulajdonú egyetemek szolgálnák ki. Mi ez az egész, ha nem szegregáció, annak is a legaljasabb és legkárosabb fajtája?
Rájöttek a fiúk, még mindig nem vagyunk elég buták, tenni kell valamit. Na ugye! Mindenre van megoldás.
Mi meg tinók tanulunk... csak nem abból, amiből kéne!
Remélem világos! Nem messiás kell ide, hanem börtön!

NER legények!
Szeretlek bennetek,
Látni mikor elmentek,
Illetve mégsem, inkább
Mikor dutyiba mentek,
Mert az kell nektek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2618361735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása