Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Számháború

2024. január 07. 07:05 - Szürkenyúl

Nagy Márton megmondta!
„a magyar növekedés az egyik legjobb az unióban”
„Magyarország mentheti meg az európai ipart”
„2024-ben nálunk fog a leggyorsabban nőni a GDP úgy is, ha nincs uniós forrás”
Szónoklatokban biztos!nagy_marton2.jpg


Növekedésben világbajnokok vagyunk, ehhez kétség nem férhet!
Drágáim, lássátok, nem akárkivel van dolgotok, segítek ennek a Nagy embernek bebizonyítani igazát. Íme:

Tavaly 1363 milliárd forinttal rosszabbul teljesített a költségvetés, mint egy évvel korábban, pedig azt sem volt könnyű alul múlni! Ez is egy növekedés!
Az Orbán rezsim megduplázta a határon túli fociakadémiák támogatását!
Székelyföldi Jégkorong Akadémia 2023-ban 1 960 000 000 forint magyar közpénzt kapott, nyilván többet, mint előtte.
677 millió (!) forintból épült egy 12 fős bölcsőde Kazáron, egy határmenti, 1600 fős nógrádi faluban. Egy férőhelyet 56 millió forint EU-s támogatásból sikerült megépíteni. Ez mán’ döfi! Van lóvé, mint a pelyva! Mondja valaki, hogy ezek nem növekedések!
A felcsúti fenomén vagyona is növekedett, egy év alatt 150 milliárd forinttal.
Ezzel párhuzamosan (hogy máshogy?) növekedett Hatvanpuszta is. Idén keresztelő lesz, Hetvenpuszta-ként növekszik tovább.
Az éves infláció állítólag 6% lesz (vagy megint kirúgják a KSH valamelyik vezetőjét, mert nálunk az infláció a KSH-tól függ), ennyivel emelkednek a bérek, a nyugdíjak. Közben az autópálya matrica 18%-kal! Közben még mindig közel húsz százalékos az éves élelmiszer-infláció!
Nem mellesleg, 2024-ben az éves autópályamatrica Svájcban 15 629 Ft, Ausztriában 36 348 Ft, Magyarországon 57 260 Ft!
Növekedésből sosem elég! Hazánkban még a forráshiány és orvoshiány miatt bezáró kórházi osztályok száma is nő. Vasárnap éjfélkor leállt az újszülöttkori SMA-szűrés is. A ráfordított összeg = Mészáros Lőrinc 1 napi keresetével.
Még egy kicsit dicsekedjünk, irigykedjenek ellenségeink! A trottyos rezsim 300 milliárdot költött, dobott ki lélegeztető gépekre, büntetlenül. Ezzel is messze megelőztünk mindenkit az EU-ban!
Még egy-két hónap növekedés, és helyhiány miatt a temetők is bezárhatnak.
A miniszteri, képviselői bérek is rohamosan emelkedtek az elmúlt években, messze meghaladva az inflációt. Ha a KSH idén is jól teljesít, azaz az átlagbérek szerintük 15%-kal nőnek, akkor márciustól megint százezrekkel nőhetnek. Milyen érdekes, az ő béremelésük nem az inflációhoz kötött, hogy rohadt volna le a kezük, mikor így szavaztak!
Ugye, hogy van növekedés? Sorolhatnám még napestig is, de dicséretből is megárt a sok.

Mentjük az európai ipart is, mint a güzü!

Majdnem egymilliárdos lovaspálya épül a Lázár János vezette Ménesbirtokon, miközben például útfelújítások maradnak el. A kormány – ezen felül is iparkodik - nagyvonalúan támogatja a birtokot: négy nappal a tavaly áprilisi országgyűlési választások előtt 15 milliárd forintot csoportosított át a Miniszterelnökség a Ménesbirtok alapítványának. Mutassatok még egy országot, amelyik ennyit költ lovakra! Hiába, lovas nemzet vagyunk. Nyugodjatok meg drágáim! Egy hímtagnyi jut a támogatásokból nekünk is!
Csak halkan kérdezem: nekünk ennyi is elég?
100 milliárdokkal támogatjuk a koreai, kínai akkumulátorgyárakat, gondolom ezeket is az európai ipar megmentése miatt.
Természetszerűleg a felvett kínai és orosz hitelek is, melyekkel generációkra eladósított bennünket a trottyos és bandája, azok is az európai gazdaságot élénkítik. 
Ez még semmi! Nálunk még az egyház is iparmentő!
Milliós havi tiszteletdíj Kiss-Rigó katolista-orbánista püspöknek, milliárdos támogatás, külföldi konferenciák – a Magyar Kertörökség Alapítványnak.
Ebben persze semmi meglepő, hiszen tudjuk, az egyház nem jótékonysági szervezet – mondta Erdő Péter magyar római katolikus pap, bíboros, prímás, teológus, kánonjogász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja.
Ugyanakkor, újabb ukrán kitüntetést kapott Iványi Gábor a háború elől menekülők segítéséért.
Egy 14 éves kunszállási kislány saját zsebpénzéből készített 140 darab szendvicset a kiskunfélegyházi hajléktalanszálló lakóinak.
Az persze igaz, ők nem növekedtek, sőt még az EU-s ipart sem mentették meg, csak maradtak azok, akik voltak! Emberek!
Mi meg majd az iparmentésbe, és a növekedésbe fogunk beledögleni.

Azt is mondta a legnagyobbat mondani tudó, hogy leggyorsabban nálunk fog nőni a GDP úgy is, ha nincs uniós forrás.

Világos! Ha nem lennének tanárok, egyáltalán nem lenne szükségünk EU-s pénzre. A fene enné meg a tanárokat, most csak miattuk kell az uniónál kuncsorogni. Borzalom!
A GDP méri a nemzeti jövedelmet és teljesítményt. Méri a külföldi tulajdonú gyárak teljesítményét is, meg persze az országból kivitt jövedelmet is…
Gyakran használják az egy főre jutó GDP-t az országban élők átlagos életszínvonalának mutatójaként is. Hurrá! Drága nyulacskáim! Kapaszkodjatok, nehogy a kanyarban kisodródjatok, mikor éppen a sógorok mellett húzunk el! Már szinte látom, ahogy – az ellenséget megtévesztve – rongyokban, éhezve száguldunk el a többi európai nagyhatalom mellett is.

Drágáim! Lesz növekedés! Ha nem akarjuk, akkor is! Csak nem olyan, amilyet szeretnénk.
Olyan növekedés, amilyet szeretnénk, csak akkor lesz, ha mi is növekedünk, felnövünk végre, és teszünk is érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7618296643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása