Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Halva születés

2020. június 20. 13:10 - Szürkenyúl

Hurrrrráááá! Jön a nemzeti rock, a nemzeti rap, a nemzeti akármi!
Új műfajok születnek. Remélem halva!
Egy újabb kormányrendelet szerint a jövőben miniszteri biztos "koordinálja a magyar könnyűzene megújítását és társadalmiasítását".

Akurvaéletbe! Ki se tudom mondani! Ha tudnék, nevetnék ezen, de nem megy! Hogy is lehetne nevetni azon, hogy leigázzák a kultúrát, béklyóba kötik a szabad szellemet?
A cucilista realista irodalom mintájára tért nyerhet a fideszesista, vagy orbánista, esetleg kétharmadista könnyűzene. Süketüljön meg a hintalovam is, mielőtt ilyeneket kell hallgatnia! Ránk törnek az udvari rockzenészek? Ez még viccnek is rossz! Megint eljön az idő, mikor mindenkinek egy Duce-t kell dicsőíteni? Jönnek a nemzeti érzelmű színdarabok? Ha nem vigyázunk, még a kupakost, vagy a pacalost is meg fogják énekelni! Nemzeti eposzt iratnak Habonyról!
Mi jöhet még? Lesz egy miniszteri biztosa a komolyzenének is? A NER előtt nincs lehetetlen. Kíváncsi vagyok, vajon Bartók, Erkel, Liszt maradhat-e? Esetleg lesz „társadalmias” irodalom is? Vagy a festők, szobrászok is képzést kapnak, hogyan kell megújulniuk, társadalmiasnak lenniük? Lehet, hogy egy miniszteri biztos felügyeli majd a kocsmadalokat is? Társadalmiasított lesz még az atyaúristen is! A tízparancsolatnak is annyi lehet! A „Miatyánk” sem úszhatja meg! Meg kell újulnia, társadalmiasodnia kell! Nem lóghat ki a sorból!
Ha így haladunk, a jövőben csak társadalmiasított gyerekek születhetnek, társadalmiasított szülőktől, még az anyatej is társadalmiasított lesz!
Hát, itt tartunk! Én azért maradok maradi! Ezután is az értéktelen, társadalmiatlan könnyűzenét fogom hallgatni. Maradok Bródynál! Nem tervezem blogom társadalmiasítását sem!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3515904184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.06.20. 15:10:53

Igazából pont annyira gáz mint a vörösnáci csasztuska az ellenoldalról. Az zenészeknek nemigen kellene politizálni, sem hittéríteni (lásd Ákos).

Budapest a kutyaszar városa 2020.06.21. 18:52:18

@midnight coder: Tudsz mondani csasztuskát a rendszerváltás utánról ? Mert itt ez a lényeg, hogy fitymaszék az ötvenes évekbe mennek vissza meg a feudalizmusba !

Rodney_2 2020.06.22. 10:06:01

Neked nyilván a fehérek kiirtásáról rappelő niggerek jönnek be. Költözz hozzájuk nyugodtan :)))
süti beállítások módosítása