Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Jól állunk

2020. április 25. 09:01 - Szürkenyúl

Szenzációs híreim vannak! A Semmelweis Egyetem rektora szerint a koronavírus elleni küzdelemben jól állunk, de veszélyben vannak a kórházak, az idősotthonok és a hajléktalanszállók.
Tehát nem állunk jól!

A fenti mondatból az szűrhető le, hogy a legnagyobb veszélyben azok vannak, akik kórházban, idősotthonban, hajléktalanszállón vannak, tehát ott, ahol gondoskodnak róluk. Tehát, ha meg akarsz dögleni, nincs más dolgod, keress fel egy olyan intézményt, ahol gondoskodnak rólad.
Új szitok terjed a világban: a magyar állam gondoskodjon rólad!
Tudom én, hogy velem van a baj, én csak egy kis szürkenyúl vagyok, ezt sem érthetem. De mégis! Nem fordítva kellene ennek lennie? Lehet, hogy nem a trottyos dakotát kellene talpig beöltöztetni védőruházatba, hanem az orvosokat, ápolókat? Már persze ha az lenne a cél, hogy az ott lévő elesetteket meg akarnák menteni. Nagyon úgy néz ki, legalábbis a kormány szerint, az ország számára haszontalan emberek eltüntetése a cél, az orvosok, ápolók pedig az áldozatok.
A Szijjártó kakadu gyerek minden nap arról számol be, hogy tonnaszámra érkeznek Kínából, honnan máshonnan, a védőfelszerelések, de ezek hogy, hogy nem, nem a magyar egészségügyben kötnek ki. Az sem titok, hogy ezeken az üzleteken csak Kína, és a kormánynagyonközeli vállalkozók nyernek! Lassan már az egész világot mi, magyar adófizetők látjuk el szájmaszkkal, fertőtlenítő szerekkel, védőruházattal, lélegeztetőgépekkel.
Sokszáz tonna védőfelszerelést vásároltunk már Kínától, az is igaz, hogy sok ezer selejtet is, mégis az önkormányzatok sok esetben maguk szereznek be szájmaszkokat. Már „szegény Vatikánt” is mi látjuk el felszerelésekkel, de jut belőle a környező országokba, sőt távolabbra is.
Az is fölöttébb érdekes, hogy miért a Wizz Air szállítja ezeket, mikor a Magyar Honvédség 2018-ban két, erre a célra tökéletesen alkalmas Airbus-szállítógépet vett, becslések szerint mintegy 20 milliárd forintért.
Eközben itthon sportlétesítmények építésével, támogatásával, a TAO-n keresztül irdatlan pénzek labdarúgásba pumpálásával küzdünk a koronavírus ellen.
Magyar honfitársaim! Két út áll előttünk. Vagy megtanulunk focizni, vagy elkerüljük, hogy az állam gondoskodjon rólunk, a befizetett adóforintjainkból, nyugdíjjárulékainkból, egészségügyi hozzájárulásainkból.
Kívánok hát minden olvasómnak nagyon jó egészséget! Ne felejtsétek! Minden eszközzel (nem azokkal, amelyeket a gondoskodó állam biztosít!) kerüljétek el, hogy az állam gondoskodjon rólatok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2015639824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása