Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Szabadságharc

2023. január 27. 07:45 - Szürkenyúl

Megy a tülekedés! Még nem eldöntött milyen gyarmat vagyunk, leszünk. Fő esélyesek között vannak a németek, a kínaiak, Korea, Japán. Trottyos szabadságharca ide, vagy oda, mi vagyunk a legtöbb ország által gyarmatosítani kívánt nemzet.orban_2_1.jpg


Az EU-ban Magyarországon épül a legtöbb akkumulátorgyár. Hála a rahedli környezetszennyező és a vízbázist mérhetetlenül kihasználó technológiának, hamarosan a világ legszennyezettebb országa leszünk. Az is leg, hogy a kormányt a legkevésbé sem érdekli állampolgárai véleménye! Közmeghallgatást vagy nem tartanak, vagy a népakaratot nem veszik figyelembe. Lásd többek között Debrecen, Iváncsa. Ez is szabadságharc, a kormány harca országa ellen!
Az sem kétséges, hogy ha így haladunk, már amennyire ez haladásnak tekinthető, nálunk lesz a legtöbb nemzetbeli rabszolga. Hozatja be a trottyos a sok vendégmunkást, letörve ezzel a hazai munkabéreket is, mélyszegénységben tartva saját állampolgárai százezreit!
Mindeközben ő és bandája költ a legtöbbet a bevándorlás elleni szabadságharcra.
Ha már itt tartunk, az sem mellékes, hogy az elmúlt tíz évben százalékos arányban Magyarországot hagyja el legtöbb állampolgára, hála a hazaáruló szabadságharcnak.  Közel egymillióan hagyták el Magyarországot az OECD becslése szerint. A portfolio.hu úgy tudja, 600 ezer magyar élhet jelenleg Európa más országaiban.
Az adatokból következően magyarok 6-10%-a a környező – haldokló kapitalista – országokba menekült élni és dolgozni, ott adózik!
Egy modern szabadságharchoz modern tájékoztatás tartozik! Ezért szeretett hazánkban külön minisztériuma van a hazugsággyártásnak. A hazaáruló kormány nem az ország fejlesztésére, a lakosság jólétére költ, hanem óriásplakátokon hirdeti, hogy jól élünk. Tízmilliárdok mennek el hazug propagandára, a kormány fényezésére. Hazug óriásplakátok erdőjében élünk. Aljas, nemzeti konzultációnak hazudott pártpropagandára fizetünk milliárdokat. A közmédiának csúfolt kanálisok szintén az agymosás színterei.
Drágáim, ha valami világméretű fellélegzést véltetek hallani, higgyetek a fületeknek! A világ keresztényei lélegeztek fel. Megtudták, nincs félnivalójuk, Magyarország megvédi őket. A pápához orvost kellett hívni, akkorát lélegzett. A mi kakadunk kijelentette, hogy a világ összes keresztényét megvédjük. Főleg szájjal, mert azzal ők a legnagyobb szabadságharcosok! Egyébként pedig nem keresztények ezek, csak álkeresztények, de leginkább horogkeresztények!
Nem azért mondom, de egyszer már, csak egy kicsit, bennünket is megvédhetnének, hiszen már az EU második legszegényebb helye Magyarország. 2021. évhez képest törünk felfelé, mint a huszár valaga, még egy-két év és koldusbottal üthetjük a bolgárok nyomát is! Na, persze érthető, hiszen sokba kerül egy szabadságharc, pláne, ha az hazaáruló.
2020-ban a nettó átlagkereset 4,6 százaléka volt a családi pótlék, ami azt jelenti, hogy alacsonyabb, mint az 50-es években volt. 2023-ban már elmondható, hogy a felszabadulás óta most a legrosszabb ez az arány!
Az átlagnyugdíj mértékét tekintve is jól állunk, már csak 4-5 országot kell lehagyjunk a kanyarban, hogy utolsók legyünk. Gondolom onnan akarunk majd előre sunnyogni, hogy megelőzzük a sógorokat.
Drága nyulacskáim, nem tudom figyeltétek-e, a trottyos szabadságharcos ga(rá)zdálkodása alatt a legek országa lettünk.
Az fentiekhez még néhány adalék:
Magyarország költ a legtöbbet külföldi templomok építésére felújítására, stadionépítésre és futballklubok támogatására.
Már nem sok hiányzik hozzá – az irány jó – hogy mi legyünk Európa legkorruptabb országa. Már csak a bolgárokat kell megelőznünk.
Nálunk emelkedtek legnagyobb arányban a képviselői, miniszteri (33%-kal!), államtitkári (52%-kal) miniszterelnöki (135%-kal) fizetések, ezzel együtt nekik van a legvastagabb bőr a képükön.
Inflációban is szinte verhetetlenek vagyunk! Az élelmiszer infláció nálunk a legnagyobb, tavaly októberben 43%-on állt, 10%-ot vertünk még a litvánokra is! A teljes inflációt tekintve Litvánia és Észtország egyellőre még előttünk jár, de már nem sokáig, üldözzük őket veszettül!
Az Unióban mi vásároljuk a legdrágábban az orosz gázt.
Az EU-ban mi vagyunk a legjobban eladósodva Kínának és az oroszoknak, ráadásul soha meg nem térülő beruházások kapcsán!
Sorolhatnám még, de hagyjuk! Illetve még egyet nem hagyhatok ki:
Mi magyarok vagyunk Európa leggyávább népe, mert mindezekre nincs semmilyen válaszunk!
Láthatjuk, a trottyos szabadságharca megbukott, az Unió leginkább nem kívánatos országa lettünk, a trottyosról és kormányáról már mindenki tudja, hogy korrupt gazemberek, épp ideje lenne már egy másik szabadságharcba, egy igaziba kezdeni!
Egy dolgot azonban nem árt tudni! Egy szabadságharcot nem kormányok szoktak vívni, hanem az elégedetlenkedők, a változást, fejlődést akarók vívják a tehetségtelen, népelnyomó, tolvaj hatalom ellen!

158 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9218033930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkamenet 2023.01.29. 09:58:43

Nem leszünk ÉÚ gyarmat!
OROSZ GYARMAT MARADUNK!

Kopasz Szuzukis 2023.01.29. 10:31:04

Tévedni teccik! Korrupcióban már a Dél-Amerikai banánköztársaságokat, az afrikai diktatúrákat is toronymagasan leköröztük. Olyannyira, hogy már a Holdról is látszik.

tiltsál ki te gyökér 2023.01.29. 10:51:31

"Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!"
Jaa, hogy ez humor akart lenni? Nem, nem vagy vicces, add fel.

DFK 2023.01.29. 13:35:35

Még kész szerencse, hogy a csp nem emelkedik, legyen egyre kisebb szerepe. Ne a dologtalanok szaporodását jutalmazzuk.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.01.29. 15:25:39

@tiltsál ki te gyökér: Sokkal humorosabb amikor te katonai dolgokról nyilatkozol. :-))
Te aki nem tudod mi a tüzér és a lövész között a különbség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.29. 15:33:17

"magyarok 6-10%-a a környező – haldokló kapitalista – országokba menekült élni és dolgozni"

Ne zavarjon, hogy a többi posztszoc. országból népességarányosan többen "menekültek" Nyugatra élni és dolgozni.

Abban viszont egyetértej a posztolóval, hogy fakarodjon az irszágunkból az akkumulátorgyár. Nem leszünk mi kínai gyarmat!

De tovább megyek: német, japán, francia stb. gyarmat sem leszünk! Takarodjon innen az Audi, BMV, Szuzuki, Mercedes és aljas társaik! Takarodjon minden akár csak részben külfölfi tulajdonú cég!

Maradjunk hűek ősi hagyományainkhoz: hortobágyi ménes, karikás ostor, betyárkodás. Az exporthoz meg felfuttatjuk a ló- és tehéntrágyaexportunkat, dőlni fog hozzánk az euró és a dollár.

Oh wait! A tehéntrágya nem fog menni, mert a szarvasmarha sok metánt fingik, az meg üvegházgáz, tiltakozni fognak a zöldek.

törppicur 2023.01.29. 18:28:52

Tudod nyuszi b+, ha minket akarnak a legtöbben leigázni, az több dolgot is jelenthet. Pl. kívánatosak vagyunk nekik.
Lehet valamit jól csinálunk, nem hibátlanul. De jóval a többiek felett.
Volt egy szlovák 5-6 év, amikor mi nem akartunk leigázódni termelő beruházások fogadádával, inkább eladtuk, ami mozgatható, majd csodálkoztunk, hogy a nyomorult dzsidipi nem akar mozdulni.
Volt hogy termelő beruházások helyett kiemelt csp-t adtunk (na az akkori gyerekek nem alkalmasak még a szalagmunkára sem.
Azt is kitalálhatjuk, hogy nem dolgozunk idegen tőkének, de hát történelmileg saját nem sok van.
Meg most drágán vesszük a gázt, de az árkövető mechanizmus már csak ilyen, viszont lesz gázunk az idén is....
Ezekről szoktak az ilyen egyszerű lelkek, mint én szavazáskor nyilatkozni, és lőn 2/3. De nézd csak az RTL-t meg az ATV-t, azok független tájékoztatást adnak. Meg szinezd magad kék/sárgára, úgy mehetsz az avatarba is vagy színhibás hupikék törpének. Aztán ne csodálkozz, ha nem sokszínű befektetés lesz, hanem az usákok zsebretesznek.

Fidesz bérszámfejtés 2023.01.29. 19:39:48

@törppicur: Szép munka volt. A krumplijegyet küldjük DHL-lel.

Corvus69 2023.01.29. 20:14:16

@törppicur: Ez kurva gyenge volt pöcsöm öccse. Neked csak ennyit adtak le rogánék?

törppicur 2023.01.29. 21:55:37

@Corvus69: @Fidesz bérszámfejtés - van, amit nem értesz, jóbarát? Vagy más a véleményed? nem kell a Rogánét tolni, lehet saját gondolatod is

Fidesz bérszámfejtés 2023.01.29. 22:58:53

@törppicur: Mindent értünk. Megdolgozol a pénzedért. Ezt értékeljük. A legközelebbi Parlament látogatásnál megcsókolhatod a miniszterelnök úr lába nyomát, sőt a piszoárt is kinyalhatod miután használta.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.30. 00:23:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, ez a népnemzeti keresztyén ősmagyar Orbán kormány jövőképe...
Amit a sok egységsugarú NER kompatibilis be is szop.

Még szerencse, hogy ne azt tessünk figyelni, amit mond, hanem amit tesz!
Ez vajon mit jelent? Orbán hazudik?

white999 2023.01.30. 07:23:02

@DFK: 12000 forinttal? 2 guriga trappista sajttal?

luis5 2023.01.30. 08:09:03

Szerintem kár volt a betűkert:írd hogy utalod a kormányt és lapozzunk.

Sorállományú előfelvételis 2023.01.30. 08:54:59

@white999: Irigykedik, neki nem telik. Meg impotens is, úgy hogy a gyerekcsinálás is kiesett neki.

tiltsál ki te gyökér 2023.01.30. 10:37:12

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Na, magyar ábécé megvan már? Létezik Ny betű, te korcs?

Sikerült az árnyékkormánnyal összejönnöd?

birkamenet 2023.01.30. 11:11:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mi van Józsinéni, a Tündérmesédben már a Cavintonidea se fussa? Már sokadjàra copizod be, hogy 2010 előtt azonbabzott a fidernyák pofátok hogy nem akartok a multik gyarmata lenni, meg hogy Ne gyüjjön a Gyurcsány gumigyára mer megmérgez minket! Oszt a fidernyák pártid megakadályozta azt is. Meg hogy nem aggyuk a magyar termőfődet a kűfődi vircsaftnak!

Oszt mos meg mán köll a multi, meg vigye meg betonozza csak le a multi a magyar termőfődet, Jauzsinéni?

Jaj ti orbán segglakó fidessbirkák, akkora gyönyör elnézni azt a tudatmódositott fidernyák agyatokat, amelyet másra se használtok egész lúzer életetekben, csak az önsorsrontásra.

birkamenet 2023.01.30. 11:13:52

@törppicur:

Ahogy Csányi mondta anno Kocsismáténak: Takarodsz visdza hazudozni a fidessbe!

inebhedj - szerintem 2023.01.30. 15:25:10

Az oké, hogy a gázáras állítás pont nem igaz (elvégre ahol fát vágnak, hullik a forgács, a sok jogosan felrótt mulasztás közé becsúszhat 1-2 fake), az infláció mögött Európa / világ szerte szándékosság van, nálunk meg aztán különösen (lásd "a hazánkba érkező nagymennyiségű és olcsó ukrán liszt verte fel a kenyér árakat" magyarázat esetét az Országos Anyag és Árhivatal visszatérésével a regnáló Kádár-rendszerbe), a leggyávább nép meg csak ilyen trendi öntámadás hirtelen felindulásból (ti. minden európai nép egyben Európa leggyávább népe, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a nép szó gyakorlatilag a lumpen proletár szinonimája), a többivel még jobbára egyet is értenék, hiszen a szimptómák egy világos és töretlen, vallásra, pártállásra, párttagságra, nemre, világnézetre semleges tendencia jelei 1988-90 óta (mégha a szerző stílusán érződik is az ifjúság heve), na de, ha nem kell akkumulátor, nem használunk Magyarországon ilyesmit, miért merült fel a gyárépítés egyáltalán?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 16:24:05

" Fő esélyesek között vannak a németek, a kínaiak, Korea, Japán."

az oroszokat ki ne hagyjuk már:

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 16:34:32

"Az Unióban mi vásároljuk a legdrágábban az orosz gázt."

erre van valami forrás? lehet amúgy papíron. aztán a különbözet megy offshorba. nem véletlen hogy a harci kakadu titkolja.

a Mol is jól járt az olcsó orosz benzinnel.

DFK 2023.01.30. 16:36:02

@white999: pont ez az, ne lehessen csp-ból megélni, hanem adókedvezménnyel a dolgozó gyerekeseket támogatni.

DFK 2023.01.30. 16:38:33

@Sorállományú előfelvételis: mondjuk egyet már felneveltem (ő már adó- és járulékbevételt termel az országnak), a második meg már célegyenesbe fordul. Szóval nem, nem irigykedek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 16:41:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: arról hallottál már te mérhetetlenül ostoba tyúk, hogy annyi támogatást kapnak a multik, hogy több 10 évre előre kifizetti a magyar kormány, az állam a mi pénzünkön a multinál dolgozók bérét?

bájos ahogy földbuta degeneráltként a környezetszennyezést ennyire relativizálod, hogy az mind multiellenesség, de azért a nagy cégeknek nem azért kéne idejönniük, mert mi kitöjük őket pénzzel, és ez most nem az a folyamat, hogy én egyedül több adót fizetek mint az egéz magyar meki, meg a sztárbáx, de erről is lehetne beszélni, ilyenekről hallottál már te ostoba picsa? mert ha nem lehet ki se kéne nyitni a butácska kis szádat. meg a kezeidet is tudnád másra használni mint gépelésre.

valahogy nem működik a fideszesek humorérzéke, nem tudnak jó poént mondani, lehet azért mert mind agyhalottak?

takarodj vissza a szkeptikus blogra válaszolni a kérdésemre.

birkamenet 2023.01.30. 16:42:14

@DFK:

Oszt minél gazdagabb a fater-mutter, annál jobban támogatja őket a NER. Mer még a végén fater-muttetnak nem lenne miből felnevellni azt a hátrányos helyzetű gyereket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 16:46:27

@törppicur: mert miért nem független szerinted az rtl és az atv?

a médiatanács, aminek csak fideszes tagjai vannak, mi a k anyádat csinálnak? szerinted? azon kívül hogy felmentik némethbalázskát.

ptk nem vonatkozik rájuk csöpike? jog? sajtójog szerinted nincsen?
láttad már a kimutatást hogy a fideszes kedvenceid mennyi sajtópert veszítettek el? pedig már a komcsi bírók nyugdíjazva vannak. te nyomorult. te.

mindenkinek jól áll a gáztartaléka nemcsak nekünk. érdekes.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 16:48:45

@luis5: ilyenről hogy közgáz tudomány, ilyenről hallottál már? ugye hogy nem

birkamenet 2023.01.30. 16:51:02

@tesz-vesz:

Na de most gyarmatzartó logika alapjàn, miért is ne adná putyin a vilàg legdrágább árán a gázt orbánnak? Hiszen orbán 90%-ban a tuszkik kezére átjàtszotta a magyar energia szektort, semmi alternativája nincs. Ugribugrizhat, legfeljebb a vén szaros diktátor majd ràszól, hogy Még egy szó, oszt elzárom a csapot!
Még két szó, oszt megnyitoma KGB-s aktádat!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 17:06:50

@birkamenet: mert nem tudnak mit kezdeni a gázzal, égetik el, folyamatos kiterelmeés van, és csak pocsékolják. és meg kell jutalmaznia a cselédjét, a bábkormány vezetőjét.

illetve orbánék bulizták ki hogyazért papíron legyen már drága, az agyhalott fideszes szavazó úgyse fogják fel meg hiszik el hogy átb*szták őket, született cselédek. akkora balekok, hogy sose jönnek rá hogy át vannak verve

persze abba is van logika, hogy adhatja drágán is, kötelező orbánnak tőle venni, ahogy a paksot, ahogy az orosz metrót, ami 9 milliárddal volt drágább, mint az észt ajánlat, de ki tudja ebből mennyit loptak a magyarok és mennyit az oroszok. a balek magyar adófizető szívta be egyedül.

ma már úgy zsarolnak hogy levideóznak egy prostival amúgy. az ügynökakták nem valószínű hogy vannak moszkvában. a komcsi spicli orbán és a többezer, vagy millió spicli kelet-európában nem ért annyit 90-ben és előtte hogy moszkvába legen mindenről másolat. simicska és gyakorlatilag közvetve orbán maga vallja be hogy spicli volt, de semmi hatása nincsen, ezek mind agyhalottak. morális érzékük nulla.

az insider írt viszont egymillió márkás videóról is:

kkbk.blog.hu/2022/07/05/az_orbani_orosz_babkormany

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.30. 17:13:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a NE nézz fel-ben van, mikor megy haza az asztológus kiscsaj, megcsömörlött a politikától, és nyitna be a szülői házba, de az zárva van, az ajtó mögött a szüleivel, akik nem akarják beengedni, mert nem akarnak megosztottságot a házban:

- ebben a házban mi támogatjuk a meteorit által létrehozott új munkahelyeket!

ne ez a zseniális humor, így vagytok ti is az aksigyárakkal, ti idióták! ne nézz fel!
ha nem tudnád, az a meteorit, ami elpusztítja a bolygót, de a tech guru miatt muszáj hazug propagandával etetni a népet. segítek mert látom gyenge vagy nagyon fejbven. ostoba p*csa
a ballibsik állnak a aksigyárak hangulatkeltések mögött is. ma reggel bemondta a kossuth rádió

DFK 2023.01.30. 17:13:18

@birkamenet: az ugye megvan, hogy a családi szja kedvezmények van egy felső határa? És az is, hogy az még nem a gazdag, aki a maximális kedvezményt igénybe tudja venni? Persze lehet a proli sárga irígységre játszani...

white999 2023.01.30. 18:35:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Honnan lesz Debrecen fogyasztásával megegyező víz? Valamint a paks termelésével vetekedő áram fogyasztást honnan lehet majd biztosítani? (Miközben éppen paks II nem sikerül befejezni soha az életbe a jelek szerint, illetve a hírek szerint éppen kiszárad európa itt kétszer gyorsabban melegszik a klíma mint máshol) Megannyi releváns kérdés amire az a válasz, hogy soros. Na ezek a gondok.

white999 2023.01.30. 18:40:44

@DFK: "pont ez az, ne lehessen csp-ból megélni,"
A nem lehet megélni és a 12.000 forint azért éles különbség. Igaz a 12000 forint ezt teljesíti. Akkor már csak azt magyarázd meg, hogy az egyetemista gyerekem után miért nem kapok még ennyit se? Talán kevesebbe kerül, mint egy 6 éves, vagy ő már dolgozik nem kell eltartani? Valahogy megbicsaklani látszik a logikád. Ez inkább már csak logikai bukfenc, viszont fidesz seggnyalásra tökéletesen alkalmas.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.30. 18:50:35

@white999:

"Honnan lesz Debrecen fogyasztásával megegyező víz?"

Ugye nem tőlem várod a választ? A beruházó bizonyára meggyőződött arról, hogy lesz. Nem hülyék ők.

"paks termelésével vetekedő áram fogyasztást honnan lehet majd biztosítani?"

Paks 1 termelése jelen pillanatban 2.047GW:

www.haea.gov.hu/web/v3/oahportal.nsf/web?OpenAgent&article=paksnpp

Kérlek, írj _hiteles_ adatot az akkugyár tervezett fogyasztásáról.

white999 2023.01.30. 19:26:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:" Egyre feszültebbé vált a hangulat, két férfit, akik folyamatosan bekiabálásokkal szakították meg az éppen beszélőket, megkértek a terem elhagyására, a vízmű vezérigazgatója pedig a mikrofonba ordítva kérte, hadd mondja végig.

Ennek hatására szóhoz jutott és elmondhatta, hogy a napi kitermelhető vízmennyiség 75 ezer köbméter (ennyi érkezik a rétegvizekhez), a Keleti-főcsatorna felől pedig 30 ezer köbméter érkezik. A város napi vízigénye 40 ezer köbméter, a csúcs vízigénye pedig 60 ezer köbméter. A CATL napi vízigénye mindhárom ütem megépülése után 20 ezer köbméter lesz, melynek jelentős részét nem ivóvízzel, hanem tisztított szennyvízzel, szürkevízzel elégítenék ki. Gorján Ferenc szégyenletesnek nevezte Göd kapcsán a monitoring kút betemetését és elmondta, hogy Debrecenben ilyet ő nem engedne meg."

Tehát Debrecen város teljes fogyasztásának a fele lesz és a maximum optimális esetben kitermelhetőnek az ötöde. Szárazságnál azért látjuk,. hogy mi van (lajtoskocsi és víztilalom) és mi nincs (víz). A szárazság pedig pont olyan természetes lesz, mint az hogy két három évente sikerül megdönteni az átlag meleg rekordot.

Szennyezés:

"A szakértők a telephely által vonzott teherforgalmat is prognosztizálták. Napi 350 teherautó fordulhat meg, ebből 280 nappal, 70 éjjel érkezne. A mérési tapasztalatok alapján a rakodás zajteljesítményszintje 89 decibel. A telephely déli határán 920 állásos parkolót létesítenek. A várakozások szerint naponta 1291, óránként 431 személyautó hajthat be és ki. Mindez az emisszió terén is mérhető, ugyanakkor a terjedési képeket vizsgálva az állapítható meg, hogy a csúcskoncetrációk a telephelyen belül alakulnak majd ki.

Az akkumulátorgyár közüzemi vízhálózatra való csatlakozása az Ipari Centrum északkeleti, illetve délnyugati oldaláról történne. A telephely átlagos vízigénye 3378 köbméter, a csúcsvízigénye 6242 köbméter naponta.

Csakhogy a felhasznált víz közel 85 százaléka párolgási veszteségként a légkörbe távozik."

"Számítások szerint óránként 1000 köbméter vizet szív fel egy 800–1000 megawatt teljesítményű akkumulátorgyár – Palkovics László technológiai és ipari miniszter is ezekről az értékekről beszélt májusi parlamenti meghallgatásán. Nem vitatta, hogy ez jelentős terhet rak a természeti erőforrásokra, ezért gondolkodni kell a vízfelhasználás csökkentésének módozatain, de a szavaiból az derült ki, hogy az ipari szükségletek felülírják a környezetvédelmi szempontokat."

Még hogy nem hülyék.

Sajnos, az akkumulátorok jelen pillanatban igénylik azt a mennyiségű energiát, amit mondtam, tehát egy 100 gigawattórányi akkumulátorkapacitást előállítani képes gyárnak olyan 700–800 megawatt között van a folyamatos kapacitásigénye. Csak hogy a 800 megawattos számot észleljük: a BMW-gyárnak közel 80 megawatt nagyjából Debrecenben, egy akkumulátorgyárnak ott a környékén mondjuk 800 megawatt. A frissvízigény 1000 köbméter/óra, és egyébként utána ennek a tisztítása és a visszaforgatása egy következő igényt jelent. Itt pont az iváncsai, illetve a komáromi, gödi gyárak kapcsán ezen tevékenykedünk, hogy hogyan tudjuk ezeket a szinteket csökkenteni úgy, hogy újra használjuk. Sajnos, az a probléma, hogy a technológiai víz az frissvíz kell legyen, tehát ott a tisztított víz nem alkalmas, mert az nem jó minőségű erre. Ez az ára annak, hogy Magyarország viszont ilyen értelemben az akkumulátorgyártás területén egy önálló nagyhatalom lesz, és egyébként stratégiai szempontból nekünk van akkumulátorunk, másoknak meg nincs. Tehát ez átrendezi az ökoszisztémát egyébként” – tette egyértelművé a fenntartható fejlődés bizottság előtt.

Tehát akkor mégse jó a tisztított víz. Hoppá.

és az áram.

"Visszatérve a szakértői elemzésekre, azokban az energia-felhasználásról is kritikusan fogalmaznak. Számítások szerint 1 kilowattóra energia-tárolókapacitás előállításához 41,5 kilowattóra energia szükséges. Évi 100 gigawattóra kapacitás előállításához tehát 4150 gigawattóra energiára lenne szükség, amit egy 500 megawatt teljesítményű erőmű tudna biztosítani. Ennyi áramot állítanak elő egyenként a paksi reaktorblokkok."

Hát enyike.

24.hu/fn/gazdasag/2022/09/14/kinai-gigaakkumulatorgyar-3000-milliard-forinttalajvizszint-csokkenes/

Sajnos kretének de ez eddig is nyilvánvaló volt. Már aki nem fideszes szemüvegen keresztül nézi a világot

white999 2023.01.30. 19:55:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak még valami. Tehát az ország áram igényének 12.5%-át ez az egy gyár viszi el ha megépül. Miközben kb az ország fele igényét most is importból szerezzük be. Mi ez ha nem a csodálatos szuverenitás megtestesítése. Mi nem leszünk gyarmat, nem függünk Brüsszeltől. Na jó egy kicsit az orosz gáztól meg olajtól, meg az áram importőröktől de rohadjon meg a napelem meg a szélerőmű. Csodálatos.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2023.01.30. 21:12:22

@white999: "Számítások szerint 1 kilowattóra energia-tárolókapacitás előállításához 41,5 kilowattóra energia szükséges." - bocsi ebbe a lítium és egyéb vegyületek előállítása is benne van, amit viszont ők készen kapnak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.30. 21:17:26

@white999:

Ugye nem haragszol, ha a 24.hu-t nem fogadom el _hiteles_ forrásnak?

De azért lássuk:

"A telephely átlagos vízigénye 3378 köbméter, a csúcsvízigénye 6242 köbméter naponta"

Miközben a max. kitermelhető víz napi 105 ezer m3. Ez nem "a maximum optimális esetben kitermelhetőnek az ötöde", hanem csak a 6 százaléka.

"a technológiai víz az frissvíz kell legyen, tehát ott a tisztított víz nem alkalmas"

Szerencse, hogy ez a technológiai víz a teljes vízfogyasztásnak csak a töredéke, hiszen mint írják, a vízigény nagy részét szürke vízből fedezik. Az pedig más forrásból is érkezhet, ha már 85% elpárolig. És fig is érkezni, ha már a 24.hu is azt írja, hogy "a CATL napi vízigénye mindhárom ütem megépülése után 20 ezer köbméter lesz, melynek jelentős részét nem ivóvízzel, hanem tisztított szennyvízzel, szürkevízzel elégítenék ki."

A napi 20 ezer meg az általad idézettek szerint is csak napi max. 6242m3.

Ami az áramfogyasztást illeti: feltételezhető, hogy az akkugyár a többi gyárhoz hasonlóan nem rezsicsökkentett áron fogja kapni a villanyt. Talán nem véletlenül épül Azerbajdzsántól az 1GW kapacitású HVDC vezeték.

(High voltage direct current, nagy távolságokon az AC/DC és DC/AC átalakítással együtt is kisebb a vesztesége, mint a váltóáramú továbbításnak, mert egyenáramon nincs szkinhatás, nem játszik a vezeték kapacitasa és a dielektrikumban sincs veszteség. A kiépítés is olcsóbb, mert kevesebb kábel kell hozzá, hiszen nem 3 fázisra kell kiépíteni.)

Talán az a mai hír sem véletlen, hogy hamarabb lesz újra visszatáplálás a házi napelemekből - már ha megéri a napelem tulajának a viszatáplálás a rendszerhasználati díj és az éves helyett csak havi szaldó miatt. Főleg meg ha már havi szaldó sem lesz. Persze a szaldó megszüntetése logikus és racionálus lépés, tudtommal Európában máshol sem nagyon van

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.30. 21:20:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Meg tudod becsülni, vajon ez mekkora energiaigény-csökkenést jelent a 41.5kWh-hoz képest?

sóhegy049 2023.01.30. 22:23:36

Jóreggelt!
Biztosan olyan ződ ez a szar, hogy itt Ázsiában mindenhonnan elzavarták a témát. :-)
De ez már fájjon ott nektek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.30. 23:03:09

@sóhegy049:

Az nyilván eszedbe sem jut, vajon a kínai cégnek milyen előnye származik abból, hogy EU-tagországokban (Magyarország és Németország) gyárt akkumulátorokat. Nem lehet, hogy ezért épít gyárat két EU-tagországban?

Bizonyára az sem merül fel benned, hogy ha Németországnak jó egy akkugyár, akkor az Magyarországnak sem lehet rossz.

chrisred 2023.01.31. 06:28:08

@DFK: A sok ingyenélő, dologtalan lurkó. 10 évesen már a bányában lenne a helyük.

chrisred 2023.01.31. 06:29:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Bizonyára az sem merül fel benned, hogy ha Németországnak jó egy akkugyár, akkor az Magyarországnak sem lehet rossz."

A méret nem mindegy. Ha a szomszédnak van egy házimacskája, az még nem ok arra, hogy bengáli tigris legyen a lakásodban.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 08:54:46

Basszos, most olvasom, hogy Nyíregyházán meg akkumulátor-takarólemezeket gyártó üzemet épít a BMV. Ebből is látható a nemzetközi tőke és háttérhatalom gátlástalansága: bár politikailag LÁTSZÓLAG, a nép megtévesztése céljából ellenségnek mutatják egymást, a valóságban együttműködnek Magyarország gyarmatosításában. Meg valamennyire versengnek is egymással, hogy kínai vagy német gyarmat legyen Magyarország.

Ne engedjük meg Magyarország gyarmatosítását! Indítsunk mozgalmat minden külföldi beruházás betiltására és a már meglévők kiűzésére!

Mozgalmunk neve: LÓFasz az Akkumulátor SZarokba, rövidítése: LÓFASZ.

Tessék észrevenni a rekurziót a névben. :)

Futtassuk fel a lótrágy-termelésünket! Akkumulátor-nagyhatalom helyett legyünk lótrágya-nagyhatalom!!!

(Mint korábban írtam, a sokkal lukratívabb tehéntrágya sajnos kiesik, mert túl sok metánt finganak a tehenek.)

Kopasz Szuzukis 2023.01.31. 09:40:23

@inebhedj - szerintem: Azért leszünk "akkumulátor nagyhatalom", mert pártunk, és kormányunk dicső vezíreinek zsebét teletömték sikerdíjjal. Azok a gaz multik, akik a világ többi országában nem kaptak gyárépítési engedélyt az ő elképzeléseik szerint. Mert vannak országok, ahol ragaszkodnak bizonyos normákhoz. Ha idehozod a szemetet, vidd is el. Mi mondjuk meg, hogy hol, kivel dolgoztathatsz. Mi mondjuk meg, hogy a nyereségből mennyit vihetsz ki. Satöbbi. Na, ez Magyarországra nem igaz. Itt éjfél előtt 1 perccel "veszélyhelyzetileh hoznak olyan rendeleteket, ami teccik a "befektetőknek".

Azért azt jól jegyezze meg mindenki: a kiömlő veszélyes anyag nem kérdezi meg, hogy melyik párt elkötelezett híve vagy.

Kopasz Szuzukis 2023.01.31. 09:42:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Józsinéni: a dajcs szabályozás 1 kicsit másabb, mint az "ungarische veszélyhelyzeti". Nem is akar több csájna, korean, japán odatelepülni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 09:49:30

@Kopasz Szuzukis:

"Józsinéni: a dajcs szabályozás 1 kicsit másabb, mint az "ungarische veszélyhelyzeti"."

GlatteGlatze:
Elaborate!

konrada 2023.01.31. 10:01:32

@Kopasz Szuzukis: Ja. Pedig ott mennyivel olcsóbban találnának munkaerőt...

Kopasz Szuzukis 2023.01.31. 10:02:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Figyu: Debrecenben VAN egy éppen csak vegetáló konzervgyár. Elméletileg 4000 munkahellyel. VOLT a közelben egy cukorgyár. VOLT sok, kisebb feldolgozó üzem: MEDICOR, BHG, MÁV Járműjavító, stb. Nem ezek újraélesztésével kellett volna inkább foglalkozni? Mert akkor a lószart is tudnák hasznosítani a környékbeli mezőgazdák. És nem vonnának ki igen értékes mezőgazdasági területeket, hogy baromira szennyező vegyipari üzemet létesítsenek.

Te csak azokat a számokat látod, amiket agymosott fejedbe tömnek a pártközpontból. Mert imádod, ha a portohos, és seggnyalói a pofádba hazudnak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 10:07:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: akkor most döntsd el, mi a követendô vezérelv: " nem leszünk gyarmat", avagy mi leszünk Európa kìnai telepe?
Kiűzzük a karvalytőkét, avagy hitelből építünk kínai és orosz érdekeltséget?

Kopasz Szuzukis 2023.01.31. 10:08:15

@konrada: Egy ilyen gyár üzemeltetési költségében nem a munkabér a legnagyobb tétel. Hanem a környezetvédelmi beruházások, és azon részek üzemeltetése.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 10:11:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: az akkumulátor technika feljődik. A kínai lehet, kiszámolta, neki 5 év slatt megtérül ez a beruházás. Mi lesz Debrecennel, ha öt év múlva ez a technológia idejétmúlt lesz?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 10:13:05

@tiltsál ki te gyökér: "Jaa, hogy ez humor akart lenni? Nem, nem vagy vicces, add fel"

Ezt magadnak írtad? A tudathasadás komoly dolog.

konrada 2023.01.31. 10:18:48

@Kopasz Szuzukis: ...hát azt megoldották azért valahogy Arnstadtban is...

Boldeone2 2023.01.31. 10:25:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
napi 20 ezer meg az általad idézettek szerint is csak napi max. 6242m3"

Közben módosítottak ezen a számon is...Kiderült, hogy kèsőbb lesz mèg kèt beruházás, amely szintèn vízigènyes lesz...A napi 15500 köbmèter - ha annyi lesz egyáltalán- egy kisebb tó víztömegènek felel meg. Ennyi vízből minden nap egy új tavat lehetne lètrehozni...

"valaki megkérdezte, hogyan kell értelmezni azt, hogy míg a környezethasználati tanulmányban „csak” napi 6242 köbméter vízigényről írnak, addig a biztonsági jelentésben napi 15 500 köbméter olvasható. Kelemen István, a biztonsági jelentést készítő cég képviselője erre úgy válaszolt, hogy különböző adatokat kaptak a vízigénnyel kapcsolatban, de már kijavították a hibát. „Ez egy dokumentumösszeállítási, sajnálatos tévedés volt. A módosult adatot még nem vezették át” – fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy a tervezett gyár hányadrészére vonatkoznak a dokumentumokban olvasható adatok, Papp László elmondta, a most engedélyezés előtt álló projekt a beruházás első üteme, és mivel összesen három lesz, ezért ezek a harmadára vonatkoznak."

A lènyeg: a város vezetèse sem tud egyelőre semmi konkrètumot, vagy szándèkosan ködösítenek ebben a kèrdèsben...
Azt emberek azt gondolják - jogosan - hogy hülyènek nèzik őket...
"Jobb esetben" a gazdasági voluntarista elvakultság jellemzi a városvezetèst...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 10:27:16

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azért a kínai épített pár dolgot, ami nem igazán térült meg, ne legyél ennyire bizakodó.
Mondjuk SriLanka tudna mesélni a kikötőberuházás kínai kivitelezéséről...

birkamenet 2023.01.31. 10:27:55

@DFK:

Jappersze, adóalap kedvezmény meg családi adókedvezmény maximális összege pont ott van, amivel a jómódúakat még jómódúbbá lehet tenni, nektek átlag NER rabszolgáknak meg nem több mint egy egyszeri étteremben étkezés költsége. Érdemes tehát hülyének lennetek és a jómódúakat finansziroznotok azért az egy adag ebédért.

konrada 2023.01.31. 10:33:51

@Kopasz Szuzukis: "Debrecenben VAN egy éppen csak vegetáló konzervgyár. Elméletileg 4000 munkahellyel. VOLT a közelben egy cukorgyár. VOLT sok, kisebb feldolgozó üzem: MEDICOR, BHG, MÁV Járműjavító, stb. Nem ezek újraélesztésével kellett volna inkább foglalkozni?"

Lehet.

...viszont ebben a qrva kapitalista világban többet nyom a latban, mire van kereslet, így elég felesleges pénzkidobásnak számít, ha abba akarnak beruházni, amiben túlkínálat van.
(Lásd konzervgyár, amelynek - többek között - az ukránokkal kell versenyezni,
Medicor, BHG, melynek a távol-keletiekkel - s ami nem ment a németeknek, hollandoknak se az iparágban,
vagy a járműjavító, melynek a szolnokival, dunakeszivel. De hát ettől még próbálkozni lehet, lásd Tungsram.)

konrada 2023.01.31. 10:39:33

@konrada: Ja és a cukorgyár. Az azért messze nem környezetbarát mind a vízfelhasználás tekintetében - beleszámolva a répaföldek igényét - mind környezetszennyezési szempontból.
...és nem is ez a fő gond, hanem a masszív túltermelés, amely miatt nem igazán lehet nyereségesen üzemeltetni.

birkamenet 2023.01.31. 10:41:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Jauzsinéni, te ennyire hülye vagy? A debreceni fidernyákok még az első számú kiránduló célpontot, a Vekeri tavat se tudtàk megvédeni a kiszáradástól, oszt az csak egy minimedence.
Ahogy hallom, miközben a Keleti főcsatornát azért épitették, hogy lehozza a vizet Debrecenhez, eközben már abból is csak a töredéke jön, mint amennyi valaha jött.

De sebaj, munkásparazt kormány, na meg a KINAI KOMMUNISTA PÁRT nem retten meg a valóságtól, ők majd legyőzik azt!

Még egy kérdês Jauzsinéni, Gyurcsány alatt habzott fa fidernyák pofátok, hogy ne legyen gumigyár mert megmérgez bennetek, megmeg is fúrtátok, most neg mán nem baj, ha a fidess meg a Kinai Kommunista Párt mérgez meg titeket, ti agymosott birkák?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 10:47:21

@konrada:

Na meg a cukorgyárak elkótyavetyélését - ún. spontán privatizáció ill. külföldi kézbe adás - Kopaszka elsősorban az efftársain kérje számon, bár tény, hogy az Antall-kormánynak is volt benne sara.

konrada 2023.01.31. 10:51:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát nagy hülyeség volt, az tény.
...de ettől még nem igazán lennének versenyképesek mára, mert a cukorrépa magyarországi termésátlaga jóval alacsonyabb, mint versenytársainknál. (Persze locsolással lehetne azt növelni, de pont a vízfogyasztás nagyságán megy a polémia, ami azért kilocsolva jóval nagyobb tétel, mint egy gyárban körforgatás mellett.)

127.0.0.1 2023.01.31. 10:53:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A cukkergyárak veszteségesek voltak már a 90-es évek elején.

127.0.0.1 2023.01.31. 10:54:35

@konrada: Hmm... micsoda realizmus! Akkor h lehecc fidesz szavazó?

127.0.0.1 2023.01.31. 10:56:26

@Igazamvanvagyigazamvan?: "Mi lesz Debrecennel, ha öt év múlva ez a technológia idejétmúlt lesz?"

A környezetet elszennyező lítiumot és kobaltot lehet majd bányászni. :-))

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 10:57:37

@konrada:

Ugyanez a történet a hazai növényolajgyárak sorsa is. Világbanki hitelből modernizálták őket, higy aztán bagóért eladják külföldi cégeknek (pl. Cereol), amelyek aztán jó gyorsan bezárták őket.

Persze nem tudom, vajon ezek ma mennyire tudnának gazdaságosan működni, pl. import cukorrépával.

Mindenesetre vicces, hogy Kopaszka a mostani kormányt ekézi azért, amit a kedvenc maszop-szadesz kormány művelt.

127.0.0.1 2023.01.31. 10:57:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Akkumulátor-nagyhatalom helyett legyünk lótrágya-nagyhatalom!!!" - vagy komposztájuk a pecást!

Burgermeister 2023.01.31. 11:02:32

@Kopasz Szuzukis: pontosan!!! Es nezzuk meg azt is hogy mennyi milliardot adunk oda hogy itt epuljon! Hallgassatok meg a hvg podkasztjat ebben a temaban!

konrada 2023.01.31. 11:22:49

@127.0.0.1: Talán azért, mert realistán látom a többit is, és azokat még kevésbé látom alkalmasnak?;))

konrada 2023.01.31. 11:33:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Import cukorrépával?
...ha figyelembe vesszük, hogy a legjobbak is talán 30%-os cukortartalommal rendelkeznek, akkor érthető, hogy nem az a termékfajta, melyet érdemes messzire elszállítani.
Nem is nagyon szokás emiatt sehol se 50-100 km-es körzetnél messzebbről szállítani.

(Abban az időben valóban hülyeség is volt eladni annak a konkurenciának, amelynek csak a piac kellett saját - egyébként agyon dotált - túltermelésüknek. De mostanra azok is szenvednek rendesen, mert a saját piacukon is versenyhátrányba kerültek az ukrán és egyéb kelet-európai termékekkel szemben.

...ja és ez is válasz a 0.1-nek: a fityeszes nomenklatúra is tolvaj gazemberekből áll, de ők legalább értenek a gazdasághoz, míg a másik oldal szerencsétlenei csak a lopáshoz, a gazdasághoz meg hülyék. Azért ilyenekre nem érdemes lecserélni...)

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 11:38:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a cukorgyáraink eladása speciel pont jókor történt. Megjelent a piacon a nádcukor, jóval olcsóbban.
Az étolaj egy másik kérdés, az politikai döntés volt, az államosított gyárak visszaadása eredeti tulajdonosainak.
Aztán már csak a piac szólt közbe, Ukrajnában sokkal nagyobb területen, sokkal olcsóbban termelt napraforgó sokkal gazdaságosabb forrást jelentett.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 11:42:21

@konrada: "
(Abban az időben valóban hülyeség is volt eladni annak a konkurenciának, amelynek csak a piac kellett saját"

Te ezen a szaron nőttél fel? A magyar piac, mint célterület???
Nem, az oka politikai döntés volt, az államosított gyárak visszaadása eredeti tulajdonosainak.
A cukor esetében pedig az olcsó nádcukor letörte az árakat mindenhol. Pont, mint a brojler csirke esete.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 11:43:57

@konrada: "ek: a fityeszes nomenklatúra is tolvaj gazemberekből áll, de ők legalább értenek a gazdasághoz"

Tényleg???
Az államilag dotált magánvállalkozások sose versenyképesek.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 11:45:14

@konrada: ja, és Matolcsy mint fideszes nomenklatura?

127.0.0.1 2023.01.31. 11:47:02

@konrada: Lennél szíves Lölö egy piaci, nyereséges, high tech vállalkozását felemlíteni, amelyik nem állami megrendelésből él? Esetleg Tiborczét? Vagy a 4iG mennyit kaszál a szabadpicaon?

127.0.0.1 2023.01.31. 11:48:09

@konrada: Mondd csak! Úgy tűnik, úgy áll a gazdaság hogy hozzáértők vezetik?

konrada 2023.01.31. 11:59:44

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Na ja.
...de az olasz Cereol sosem volt eredeti tulajdonosa például a palotainak, mely a termelés 2/3-át adta...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 12:01:30

@127.0.0.1: természetesen! A világ tesz mindig keresztbe. Mert nem szakemberek vezetik. Olyan, hogy hozzáértő vezetés csak Oroszországban, Kínában, a türk államokban van, Brazíliában, az USA-ban csak volt.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 12:02:15

@konrada: az Unilever kapta vissza a margaringyártást.

konrada 2023.01.31. 12:07:10

@127.0.0.1:
"Vakok között félszemű a király. "

...és aki végig élte a szoclibek gazdaságpolitikáját, az érteni fogja.

(S a durva: - bár biztos van abban kormányzati hatás is - de egyszerűen alig látni* olyan baloldali önkormányzatot, ahol a szakértelem legkisebb nyoma is felmerül, szóval nem látni, hogy volna értelme rájuk cserélni.)

*Akad azért, de azoknál a pártpolitikusok helyett szakemberek vannak, de nem is nagyon bírják őket elviselni a magasabb ellenzéki körökben, mert ők önjáróak, és nem azon fajta pártkatonák, akik komolyan veszik azt, hogy az ellenzék=ellenez mindent, amit a másik mond.

konrada 2023.01.31. 12:09:06

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Ja. "1992-ben a gyár az olasz Cereol Rt.-hez került... ...1996-ban vásárolta ki a Cereolból az Unilever a palotai termelés maradékát."

...azért nem kell alternatív történelmet írni, hogy igazad legyen.;))

konrada 2023.01.31. 12:12:25

@konrada:
Bocs: De tényleg. A margarin és mosószer az Unileveré lett.
...bár tudomásom szerint, a gyárban egy percig sem termelték azokat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 12:13:43

@konrada: ne röhögj, te idióta, a szocializmus előtti tulajdonokat privatizálta, azaz adta vissza a magyar állam.
"1930-ban módosult a tulajdonosi szerkezet: az új név Hutter és Lever Rt. lett, és figyeljünk, mert ez a Lever az a Lever: az Unilever. A brit-holland vállalatnak 45 százalékos részesedése lett a Hutter-féle részvénytársaságban. Nem sokkal később magukba olvasztották az Elidát, 1932-ben a Flóra Gyertya és Szappangyárat, 1938-ban pedig a Tisztaság Mosóporgyárat. Margaringyár 1942-ben létesült, a 13 emelet magas - Rákospalota városképéhez óhatatlanul is hozzátartozó - olajosmag-tároló silót pedig 1946-ban építették"

A facé' nem olvasod el a cikket, amibōl linkelsz????

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 12:19:56

@konrada: rosszul tudod. A szocialista időkben , tán 1988-tól kocka rámát, és tán ligát is gyártottak.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 12:21:28

@konrada: bocs, rosszul emlékeztem:
"Az első tejes margarin gyártása, Unilever licensz alapján 1972-ben kezdődött Rama néven, a Növényolajipari és Mosószergyártó Vállalat Rákospalotai gyárában. Ekkor jelent meg a kocka Rama margarin. A csészés Rama 1988-ban érkezett Magyarországra"

konrada 2023.01.31. 12:28:00

@Igazamvanvagyigazamvan?:
Arra céloztam, hogy mire átvették, gyakorlatilag a gyártást kiszervezték, és a gyárban már nem termeltek.

...egyébként: Magyarországon nem volt reprivatizáció, így a régi tulajdonosok legfeljebb szakmai befektetőként vettek vissza gyárakat.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 12:31:30

@konrada: ja, sosem volt...termőföld visszaadás sem...memóriád rendben? Volt ma az osztrák orvosod? Tudod, valami Alzheimer, vagy ki.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.31. 14:30:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
" A beruházó bizonyára meggyőződött arról, hogy lesz elég víz. Nem hülyék ők."

ők nem hülyék, csak te, hogy elhiszed, hogy nem lesz hiány az itt élők számára.

jelezzük újra, hogy klímaVÁLTOZÁS! ami nem előre kiszámítható folyamat te degenerált marha

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.01.31. 14:55:57

@tesz-vesz: ugyan, hát nem mi vagyunk a víz nagyhatalom? Valamikor, nem is rég, még azzal riogattak, hogy a zsidók ideköltöznek Izraelből, mert rengeteg a víz. Avagy ezek azok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.31. 15:09:57

@white999: jó összegzés, de kimaradt a káros externália: a kötelező jellegű környezetszennyezés. gödön mérgezik a levegőt, a kutat betemették,tehát a földet is. tán a vizet is.
mégha európai lenne a cég, de ezek ázsiaiak...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.31. 15:15:09

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez egy tévhit, az ÁTFOLYÓ vizek országa vagyunk.

koponyeg.hu/hireso/mi-a-vizek-orszaga-is-szomjan-halunk-ha-nem-lepunk

rogán földvételét is védte ez az oldal, csőfideszes a köpönyeg, talán így hihető az ostoba józsinének is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.31. 15:18:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
ha olyan síkhülye vagy, hogy nem fogadod el a 24.hu-t (miért is? nincs médiatanács? mentegetik gyurcsányt? hol is? a fideszes lapok és propagandisták persze kritizálni meg számonkérni szokták a fideszt, ugye?)

akokr legalább rákatintva látnád te szögyszülött hogy palkovicstól van az idézet, és aezek a sorosista 24-.ek nem átalltak a PARLAMENTI jegyzőkönyvre hivatkozni te nyomorult darab sz*r

"a vízigény nagy részét szürke vízből fedezik"

palkovics mást mond bennfentesként! CSAKIS tiszta víz a jó.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.31. 15:21:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: bájos azért hogy azt hiszed a magyar környezetvédelem olyan szinten tart mint a német. nekünk is lehetne pl ÚJRA KÖRNYEZETVÉDELMI MINISZTÉRIUMUNK, valódi szakemberekkel. mert mondjuk gátlástalan fideszesekkel kitölteni nem nagy kunszt

birkamenet 2023.01.31. 15:30:16

@Igazamvanvagyigazamvan?:

Teljesen felesleges próbálkozás az orbánbuzi fidernyákot arra rábeszélni, hogy csak úgy játdziból húzza mán ki a fejét orbán szerelme seggéből.
Ezek mind kádári népek, ha a gazdi feldobja a talpát, majd találnak maguknak egy újabb kádári segget.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.01.31. 15:35:12

@birkamenet: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Velem történt meg egy híressé vált, mert kortörténeti anekdota. És épp Sztálinvárosban.
– Jöttem megnézni, főmérnök elvtárs, hol is lesz a nagyolvasztó.
– Itt, író elvtárs, ahol most vagyunk.
– De hát ez csupa gizgaz meg gyom. Mikor lesz ebből kohó?
– Író elvtárs, szocialista rohammunkával augusztus huszadikán lesz csapolás.
– Az ide két hónap, mérnök elvtárs, és még egy kapavágás sem történt.
– Legyen nyugodt, író elvtárs. Augusztus huszadikán itt folyni fog az acél. Egyébként jól értettem? Örkénynek hívják az író elvtársat?
– Igen.
– A gyógyszerész fia?
– Igen.
– A Csillag patika tulajdonosáé?
– Igen.
– A méltóságos úré?
– Igen.
– Ja úgy. Akkor elárulom, író úr. Lóf*sz fog itt folyni, nem acél."

birkamenet 2023.01.31. 15:45:13

@tesz-vesz:

Jut eszembe, meghirdette orbanbasi meg Szargyáttó hogy Derecenben gyárat épitenek a kinai Kamuvakcinának!
Remélem igaz a hir, hogy ez a KeletiSzopás is elmaradt, a terep máig üresen áll.

Tulajdonképpen nem is lenne szar ez a fideSS kormány, ha a világon semmit sem valósitanának meg abból, amit elterveztek!

white999 2023.01.31. 19:15:15

"Ugye nem haragszol, ha a 24.hu-t nem fogadom el _hiteles_ forrásnak"

De haragszom. Főleg azért mert egy csomó idézet a magasságos Palkovics úrtól és a Nyírviz vezetőjétől hangzott el. Tehát ez legyen autentikus forrás egy fidesz hívőnek. Az más kérdés, hogy ezek néha egymással szembe mentek de maga Palkovics sem tagadta a környezetrombolást, csak ezt kívánatosnak tartotta gazdasági szempontból. Ami a debrecenieket nem nyugtatta meg. Ez nagyon messze van attól, hogy idézzek mert nem hiszed el a számokat.

Ha figyelmesen olvastad volna a 105 ezer köbméternek a 20 ezer köbméter kerekítve 20% és nem 6%.

Illetve míg a nyírvizes köti az ebet a karóhoz, hogy a szürke vízből pótolják addig Palkovics elmondja hogy ez nem jó hozzá de továbbmenve a szürke tisztított szenyvizeket jobb országokban tisztitják és megiszod. A huggyot is meg lehet inni megfelelő szűrések után. Jobb helyeken ezt csinálják mert nincs belőle. Itt rezsicsökkentés miatt a elöregedett vízhálózaton keresztül elfolyik a semmibe. Továbbmegyek a szürke víz 85% majd valahol lecsapódik de azt bizton állíthatom, hogy ez nem debrecen felet lesz. Nincs az a töménytelen víz amit kiszednek a talajból folyóból elpárologtatják és ez a végtelenségig megy. Ez kb az örökmozgó paradoxonja.

"Talán az a mai hír sem véletlen, hogy hamarabb lesz újra visszatáplálás a házi napelemekből - már ha megéri a napelem tulajának a viszatáplálás a rendszerhasználati díj és az éves helyett csak havi szaldó miatt. Főleg meg ha már havi szaldó sem lesz. Persze a szaldó megszüntetése logikus és racionálus lépés, tudtommal Európában máshol sem nagyon van"

Tudod hogy napelemes vagyok már beszéltük. A napelem terjedéséhez máshol is adtak kedvezményt ez a szaldó elszámolás. Ennek marketing görbe okai vannak. Premizálni kell az újonnan vásárlókat, hogy megteremtődjön a tömeggyártás azükséges nagyobb mennyiség és techologiai fejlesztés. Úgy képzeld el, hogy az újak teremtik meg a későbbiek jobb hatékonyabb olcsóbb feltételeit. Ezért máshol is van szaldó amit az eu megváltoztat 2024 től. Ami különbség, hogy nem írják át visszamenőleg a feltételeket, mert kultúr országban ezért beintenének nekik. Itt ezt is megteszik mert ebből nem tudnak lopni mint a gázból meg az olajból és az elbaxot gazdpol miatt kell a zsé.
Amúgy a havi szaldó és akku párosítás is marhaság mert,
nyáron nem kell akksi mert kevesebb energiát fogyasztasz és jóval több a bnejövő energia.
Télen meg tök mindegy hogy milyen akksit raksz rá az nem fog segíteni a dolgon mert alig van termelés. Ergo nem nagyon van mit elraktározni. A nagy szívás akik fűtésre rendezkedtek be vele. Azok majd szopnak mint a torkos borz. Hát ennyi a kiszámíthatóságról. Azt se szabad elhinni nekik amit kérdeznek. Na és ettől lesz majd rosszabb a szaldó kivezetése után a bruttó elszámolás. Tényleg zseniális csak azt nem tudom a gyengeelméjűeken kívül ki akar majd ennyi átbaxás után napelem felrakni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 20:05:07

@white999:

"Tehát ez legyen autentikus forrás egy fidesz hívőnek."

Nem lehetneszemékyeskedés nélkül?
Amúgy az említett témában Palkovicsot sem tekintem hiteles forrásnak, mert ő us csak annyit mondhat, amennyit a kínaiaktól tud. A tudtommal már működő németországi gyár adatait inkább tekintem hitelesnek.

"Ha figyelmesen olvastad volna a 105 ezer köbméternek a 20 ezer köbméter kerekítve 20% és nem 6%."

Ha figyelmesen olvastad volna a kommentemet, akkor észrevetted volna, hogy nem a 20 ezerre mondtam, hogy kb. 6%, hanem a 6,200-akárhányra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 20:55:03

@white999:

A szaldóról:

Valóban nem korrekt dolog a kormány lépése még abban az esetben sem, ha esetleg szerződésben nem garantálták az éves szaldót x évre. A max. 10 évre garantált havi szaldóval úgy érzésre - nem számolok utána - 10 évnél is hosszabb lehet a megtérülés, a bruttó elszámolás pedig a rendszerhasználati díj miatt ráfizetéses is lehet. A minap olvastam a prohardver fórumán, hogy valaki kiszámolta, mínuszban jönne ki.

white999 2023.01.31. 21:51:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem lehetneszemékyeskedés nélkül?

Jogos felvetés de azért valljuk meg őszintén nehéz megállni amikor minimum 1.44 millió sík hülye polgártársam éppen tökreteszi az én életemet is. Kb ennyien vannak aki nemet mondtak a szankcióra az óriás plakát szerint. Nehezen tolerálom már a fideszeseket pedig még lesz jóval lejjebb is.

Amit írtam két cikkből lett összeszedve. Igaz a másikat már nem raktam be de fentebb valaki említette is, hogy aki a tanulmányt végezte az is csak azt mondta erre, hogy más adatot kaptak a kínaiaktól. Az utóbbi a nagyobb a 20%-os. Ennyit hiteles tájékoztatásról meg a kiérlelt hatástanulmányokról. Pont erre világítottam volna rá.

A fityiszben az a csodálatos, hogy minimális iskolai veszettséggel de józan paraszti ésszel általában azonnal lehet cáfolni az összes kitalációjukat.
Anno 2006 ban amikor építkeztem megnéztem a napelemek megtérülését. 25 év volt. Talán nem véletlen, hogy nem terjedt el. Hogy ne dögöljön meg az emberiség találta ki erre az eu hogy támogatni fogja. Ezek voltak az ingyen hitelek és később a támogatások és szaldós elszámolás. Na ebből a 13 éves megtérülésből sikerült nekem 4 évet letudnom, hogy már meg is változtassák. Amivel vélhetőleg ismét közelebb lesz a 20 hoz mint a 13 hoz. Nincs olyan scenarió amiben megérné az általuk elképzelt konstrukcióban napelemet telepíteni, főleg, hogy a rezsicsökkentés démonát fenntartják, ami torzítja a piacot és a megtérülést. Hiába no kommunista módszerekkel nehéz piacgazdaságot építeni. Arra azért kíváncsi vagyok, hogy így majd hogyan sikerül az eu felé tett vállalásokat teljesíteni de majd megint a hanyatló nyugat lesz a hülye és a vitya a zseni a passzát szelet is fújja.

white999 2023.01.31. 21:58:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Még valami. Ügyesen nem az áram árát emelik, hanem a rendszerhasználatot. Így lehet verni a mellüket, hogy nálunk milyen olcsó a parasztnak az áram nem úgy mint nyugaton. Az más kérdés, hogy nekem a töredékét fizeti annak mint amennyiért ő biztosítja az áram hálózatot, a rendszerhasználati díjat. Pedig hát a formál logika azt mutatja, ha egyszerűbb és olcsóbb áramtermelőt építeni, akkor itt pikk pakk erőműveknek kellene épülni. Ehhez képest a jelek szerint 20 év alatt gigaösszegből sem sikerül egy atomerőművet összehozni. Ergo lehet, hogy mégsem olyan olcsó az áramot előállítani.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.01.31. 22:22:10

@white999:

"nehéz megállni amikor minimum 1.44 millió sík hülye polgártársam éppen tökreteszi az én életemet is."

Nézd, a szankciók legnagyobb részét én is hülyeségnek, sőt károsnak tartom, ahogy azt is, hogy az EU fegyverekkel támogatja Ukrajnát. Ócska duma, hogy Ukrajna Európát védi, amikor mindenki előtt világos, hogy az oroszok egy NATO-tagállamot álmukban sem mernének megtámadni. Az EU-nak csak humanitárius segítségre kellett volna szorítkoznia. Ehelyett ott tartunk, hogy Scholz pár hónap múlva F-16-osokat fog szállítani Ukrajnának - ugye nemrég még a Leopárd tankokat sem akarta, most meg...

Oszt mi lesz, ha az oroszokat az F-16-osokkal sem tudják megtörni? Arról nem is beszélve, hogy Ukrajnában már lasszóval fogják a besorozandókat, lassan elfogynak az emberek.

Majd jön a kezdetben elutasított légtérzárlat Ukrajna fölött, aztán a közvetlen összecsapás a NATO és Oroszország között, mire Putyin ledobja az atomot - mármint nem a taktikait, hanem a stratégiait.

De ennek megvitatása nagyon messze vinne, csak azzal zárom, hogy azokkal értek egyet, akik attól tartanak, hogy ebből világháború lesz - Kína is, ugye...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.01. 06:48:26

Még valami, ha maradt türelmed végigolvasni. Te is olvastad az idióta dnyiprói polgármester fröcsögését és fenyegetőzését: ők nem az Uralon túlról másztak elő, mint mi, meg majd pár nap alatt kisöpörnek bennünket innen.

Nem is az idióta szavai számítanak, hanem az, hogy erre a fenyegetésre nem érkezett reakció az ukrán kormánytól. Ami egyértelműen egyetértést jelent.

Na mármost, éopen ezért Magyarországnak mindenáron meg kell akadályoznia Ukrajna NATO-tagságát még akkor is, ha a háború úgy zárul le, hogy lehetséges lenne Ukrajna tagsága. A mi NATO-tagságunk ui. csak egy a szövetségen kívülről jövő támadás esetén nyújt védelmet, egy másik tagállam támadása ellen nincs védelem: lásd a görög-török viszályt, ahol Ciprus kapcsán fegyveres összetűzés is volt.

Vagyis egy NATO-tag Ukrajna nemcsak fenyegethet bennünket, ahogy már most is teszi, hanem meg is támadhat, és senki nem fig segítségünkre sietni.

Mondhatod, hogy ez csak az én paranoiám. De pár éve azt is paranoiásnak mondták volna, aki felvetette volna a mostani háború veszélyét, ahogy fél éve még azt is, hogy Németország és az USA a legmodernebb tankokat küldi Oroszország ellen. Innen pedig már csak egy lépés az atomhábirú.

Engem a 93 évemmel már nem sokat izgat egy harmadik világháború, egy atomháború. :) De a te életedet még tönkreteheti.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.01. 07:07:05

Az orosz hadsereg leszerepelt, egy erősen foghíjas, ha nem is fogatlan oroszlán, ez vitathatatlan. Ám ha a NATO belép a háborúba, és a repülőgéoek küldése után már ez fog következni, akkor az atomfegyverek lesznek soron, azokkal meg az oroszok is jól el vannak látva.

Kérlek, gondolkozz el kicsit, mielőtt leidiótázod a szankciók ellenzőit. Ez nem Fidesz-pártiságról szól. A szankciók neked is ártanak, hacsak nem Mészáros Lőrinc a neved, de igazán az a rossz bennük, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy fokozatosan belecsússzunk egy világháborúba. A szankciók és az egyre pusztítóbb, immáron egyértelműen támadó nehézfegyverek szállítása ide vezet. El kellene végre engedni Ukrajnát. Ez a soviniszta, velejéig korrupt, agresszív állam nem ér meg egy világháborút, és a háborúban elpusztuló rengeteg ember - orosz és ukrán egyaránt - szintén életben maradhatna.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.01. 10:24:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: elengedni Ukrajnát?
Szép gondolat.
Ahogy nem volt realitása az 1956-os segítségnek, úgy most van. Mégis, sokan várták akkor, és becsapva éreztük magunkat.
Te nyilván elég pragmatikus vagy ahhoz, hogy ünnepeld az oroszok bevonulását '56-ban.
Nos, mi történne, ha elengednénk Ukrajnát?
Putyin kielégülne, leállna, avagy az orosz néplélek felhorgadna, úgy éreznék, ők a világ urai (ne feledd, ez megvan a magyarban is), és mennének tovább?
Na, nem feltétlen tankokkal, hanem politikával. Bábkormányokkal. Belső forradalmak kirobbantásával.
Vajon nincs-e reális esélye annak, ha mások látnák, elengedünk bárkit, akkor nem kapna vérszemet mondjuk Kína, Észak-Korea, Szerbia?
Mellesleg mi nem engedhetjük el Ukrajnát, mert nem segírettük.
Ők engedhetnék el, node nem mindenki látja be, hogy Putyin barátsága mindennél fontosabb.
Hogy a legolcsóbb gázt tőle lehet venni a legdrágábban, hogy árambiztonságunk csakis ő általa képzelhető el, a korszerű és soha fel nem épülő atomerőművel, amihez hitelt persze tőle vettúnk fel, hogy az orosz propaganda annyira baráti velünk, mert mi nem fordultuk Oroszország ellen, hogy atomot akar dobni a Dunára, hogy le akarja rohanni Magyarországot is, és a többi.
De legalább Orbán ügyes pragmatikus politizálásával elérte, hogy az Ukrajnában élő magyarok biztonságban vannak. Mert az azért fontos. Vagy mégse?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.01. 10:37:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Ócska duma, hogy Ukrajna Európát védi, amikor mindenki előtt világos, hogy az oroszok egy NATO-tagállamot álmukban sem mernének megtámadni"

A Bayer Zsocó mondotta volt, hogy mindenki hülye, aki azt képzeli, hogy Putyin megtámadja Ukrajnát.
Amúgy ki mondta, hogy fegyveresen támad? Majd a Wagner beszivárog.
Aztán belső feszültségek lesznek, egy kis csetepaté a választásoknál, és az oroszbarát kormány/ellenzék segítséget kér.
Grúzia? Fehèr-oroszorszàg?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.01. 10:40:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: azaz, azt sugallod, hogy akinek atomja van, az csicskàztathatja az egész világot. Gondolnád, hogy kínáljuk fel az országot Iránnak, biztos, ami biztos?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.01. 10:49:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " Ócska duma, hogy Ukrajna Európát védi, amikor mindenki előtt világos, hogy az oroszok egy NATO-tagállamot álmukban sem mernének megtámadni"

"Oroszország között, mire Putyin ledobja az atomot - mármint nem a taktikait, hanem a stratégiait"

Mindenki előtt világos, hogy egy stratégiai atombomba támadásnak minősül.
De fejtsd már ki, amúgy mi értelme volna?
Létrehozni egy sugárszennyezett területet, mindjárt a hősiesen felszabadított területen, biztos bukás Putyinnak. Ukrajna területeit szennyezni logikátlan. Kijev túl közel .
Egy ilyen lépés válaszcsapást eredményez. Szerintem már most be vannak mérve az orosz rakétaállomások, stratégiai pontok. Nincs is annál szebb, mint amikor egy atomtöltet a levegőben robban, még saját terület felett...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.01. 17:00:27

@Igazamvanvagyigazamvan?: ezt már megbeszéltük vele, mégse érti.

nagyon ostoba szegény, de okosnak hiszi magát, a szkeptikus blogon még ki is derül hogy nem pragmatikus, hanem gerinctelen is :)

szerviens behodólóak ezek. igazi hazaáruló férgek, nem számít kinek van igaza oroszok, ukránok ugye?, az erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít. az erkölcs, a nemzetközi szerződések az meg semennyire, itt a civilizált ember, meg a barbár áll ellentétben. az ember vs állat. a fideszes hívek választották a maguk oldalát.

white999 2023.02.01. 18:03:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nagyon nem értek egyet. Történelmi tapasztalat (Hitler II. vh), hogy hova vezet ha félrenéznek és engedik az agresszornak, hogy azt tegyen amit akar. Tejesen logikusan állítod, hogy Putyin nem támadná meg a NATO-T. igaz de ez fordítva is igaz ugyan Putyin atomhatalomként miért félne a Nato-tól. Krimnél félrenéztek ebből jött a mostani háború. Mégis hol kellene meghúzni a határt? Viheti az összes nem Nato tagállamot isten hírével?T eljes tévúton jársz. A mostani szankciók és beleállás a háborúba még mindig sokkal olcsóbb az eu nak mint egy várható későbbi költség. Ha putyin így ledobja az atomot, hogy az országát semmi nem veszélyezteti katonai értelemben akkor ezzel az erővel bármikor megteheti a jövőben, akkor is ha már az Ukránok az övék. Putyin attól van beszarva, hogy egy nem autokrata állam sikeresebb mint az övé és az garantálhatóan igaz minden esetben. Meg lehet nézni, hogy a trottyos felcsút paraszt hova vitte temérdek pénz ellenére az országot az elmúlt 12 évben. Legszarabb bérekhez párosul, hogy kivétel nélkül olcsóbb bevásárolni az összes környező országban szinte bármit. a termelékenység nulla és az eu péőnz nélkül éppen fulladozik a gazdaság.
Ha Kina annyira fosna az atomháborútól, akkor szopatná a ruszkikat és nem éppen a nyugatiak által hagyott résekbe törne be. Szín tiszta érdek alapú nulla morális alapon nyugvó politizálást folytat. Akkor ne reszkessen hanem ha úgy alakul akkor gondolkodjon el ,hogy mit kellett volna másképp csinálni. Igaz olyan sok ideje nem lesz rá de hát így legalább őt is békén hagyják nyugodtan az ujgurok vegzálása miatt. Szóval nem sajnálom a kínaiakat.

Az "idióta" polgármester szavai az ő szempontjából tökéletesen igazak. A fityiszesekre kezdem azt hinni, hogy kötelező nulla érzelmi intelligenciával rendelkezni. Mondjuk ha te lennél ukrán mit szólnál ilyen kijelentésre még ha szerző hiányos angol tudása miatt nem is pontosan fogalmazott de ha nem megy az angol olyan szinte akkor kérjen tolmácsot mint a nav elnöknő és akkor nem lesz félreérthető. vagy mit szóltál volna hasonló esetben 56-ban. Egész életemben azt hallottam, hogy 56-ban a nyugat cserben hagyott bennünket a fidesznek ez volt a fő mantrája, a pesti srácok egyetlen szellemi örökösei. Ilyenkor tényles semmi disszonancia nem lp fel a gondolkodásban. Számomra ez olyan szintű képtelenség, hogy ezt soha nem értem hogy 6 általános felett ez nem okoz valakinek problémát. Természetesen a vallási fanatizmus a vezér iránt érthetővé teszi de a vallást hitet ne keverjük már a gondolkodással.
A szankciók bevezetése után elkezdtek működni oly annyira, hogy most már olcsóbb a gáz mint a háború előtt sőt az olaj is. Nem kell mindent beszopni amit a királyi 1 en mondanak. Megszűnt putyin zsarolási potenciálja. Nem az eu van bajban hanem putyin. A mi személyes tragédiánk hogy a trottyos paraszt a hatalom megtartása miatt csak zsarnokokkal tud szóba állni és inkább drágábban veszi a cuccokat, mint hogy az országnak jót tegyen. Most kiderült miért volt szar ötlet az eont kipicsázni, hogy drágábban vehessük a gázt a ruszkiktól. Miért volt végtelenül paraszt hazaáruló gondolat a régi olajhoz kötött séma helyett a gáztőzsdéhez kötni az árakat és az is kiderült, hogy a lesajnált hülye haldokló nyugaton már olcsóbb a gáz mint nálunk rezsi csökkentve.
Ok engedjük el Ukrajnát. És még kit? Kirgizek maradhatnak meg az azerbajdzsánok és stb. Az oroszok úgy nagyjából semmihez nem értenek. Megrekedtek a középkorban. A nagyságuk kizárólag a hódításoknak volt köszönhető és most is ebben gondolkodnak jobb hiányában.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.01. 21:32:47

@Igazamvanvagyigazamvan?:
@tesz-vesz:
@white999: józsinéni ékes példája annak, hogy fideszkomcsinál aljasabbat jellemtelenebbet gerinctelenebbet elvtelenebbet nem hordott hátán a föld.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.01. 22:41:02

@tesz-vesz: " erősebb nyerjen, nem számít hogy rosszabb, kártékonyabb, csak az erő számít"
Nos, én úgy látom, hogy mindegy, mit mond Orbán, arra bólogatnak. Ha holnap Orbán azt mondja, elítéli az oroszokat, le Putyinnal, akkor azt helyeselnék.

chrisred 2023.02.02. 05:59:19

@white999: "Történelmi tapasztalat (Hitler II. vh), hogy hova vezet ha félrenéznek és engedik az agresszornak, hogy azt tegyen amit akar."

Jogos, akkoriban is azt gondolták, hogy brit-lengyel védelmi szövetség és a francia-lengyel katonai szövetség megkötése után Hitler hülye lesz megtámadni Lengyelországot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.02. 08:21:24

@white999:

Pár dologban egyetértek veled, de sokban nem.

"Tejesen logikusan állítod, hogy Putyin nem támadná meg a NATO-T. igaz de ez fordítva is igaz ugyan Putyin atomhatalomként miért félne a Nato-tól."

Pontosan ezért. Mert csak atomhatalomként nem kell(ene) félnie, ui. mind gazdaságilag, mind hagyományos fegyverzetben az oroszok sokkal gyengébbek, ahogy ez épp a háborúban szépen látszik.
Szerinted az USA hogyan viselné, ha mondjuk Kína a vele katonai szövetségre lépett Mexikó és Kanada felől szorosan körbevenné támaszpontokkal?

"Mégis hol kellene meghúzni a határt? "

Pl. Vietnamnál, Kambodzsánál, Iránnál, Iraknál, Afganisztánnál, Szerbiánál Vagy akár a Majdannál.

És senki ne jöjjön azzal, hogy a fentiek nem jogosítják fel az oroszokat U megtámadására. Persze, hogy nem. Ahogy az USA-t sem jogosította fel semmi pl. a vietnami háborúra.

1956 cserben hagyás:

Nincs itt semmi ellentmondás. Nem azért beszélnek sokan cserben hagyásról, mert az USA nem avatkozott be, hanem azért, mert a felelőtlenül úgy tüzelte és biztatta a felkelőket, úgy ígérgetett, hogy jól tudta, hogy nem fog beavatkozni. Amit mellesleg nagyon helyesen tett, mármint hogy nem avatkozott be.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.02. 08:25:42

@white999:

"most már olcsóbb a gáz mint a háború előtt sőt az olaj is."

Ha ez igaz lenne, akkor nem kenne szarban a nyugat-európai, nevesül főleg a német ipar a magas energiaárak miatt.

chrisred 2023.02.02. 14:01:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: www.portfolio.hu/gazdasag/20230131/megdobbento-de-europa-ugy-veszeli-at-az-energiavalsagot-hogy-kozben-szo-sincs-komoly-visszaesesrol-593976

Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.

"A német ipari termelés szinte semennyit nem esett, miközben az ipar gázfogyasztása -30%-ot esett vissza 2021 év közepe óta - hívta fel a figyelmet Pletser Tamás, az Erste Bank energetikai szakértője közösségi oldalán. Ez azt jelenti, hogy Németország úgy tudott spórolni az energián, hogy a gazdasága közben nem szenvedett komoly kárt."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 15:34:31

@Igazamvanvagyigazamvan?: persze hogy azt mondja, csak a mostani érvelésüknek ez az alapja. viktor így nem mondhatja ki, hogy meg van zsarolva azért kell orosz barátnak lennie. csak terjeszti az oroszbarátságot. a hívek meg próbálják megmagyarázni maguknak miért állatok. miért barbárok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.02. 15:37:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " hanem azért, mert a felelőtlenül úgy tüzelte és biztatta a felkelőket, úgy ígérgetett, hogy jól tudta, hogy nem fog beavatkozni."

ezt mondja a téveszmés blogos buzi is, úgy látom ez most a sláger a prosti tévén, elég gyorsan kapcsolnak akkor.

hogy tüzelte? hogy bíztatta?
mintha rákosiéknak semmi szerepe nem volt a forradalom kirobbantásában, ugye?

white999 2023.02.02. 17:41:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egy országgal kb addig szoktak újat húzni amíg nincs atom fegyvere. Lásd pár napja Irán és akkor nem kekeckednek veled ha van atomod és kellően hülyének tetteted magad, hogy nem félsz használni, lásd Észak-Korea Úgy nagyjából semmilyen geopolitika dolgot nem veszel figyelembe. Oroszország olyan nagyságú és olyan ritkán lakott, hogy hiába van mellette atom, a másik feléről bármikor hamarabb eléri amerikát és lenne is ideje válaszcsapásra. Óvodásoknak találják ki ezeket a meséket, hogy mitől retteg az orosz nép és miért jogos a jogtalan háború. Amúgy mondj olyan országot akit fenyeget a NATO és klasszikus demokrácia. Értem ez alatt a szabad választásokat nem vegzálják a buzikat alacsonyakat magasakat vallásilag politikailag másként gondolkodókat stb. Lehet a ruszkiknak, putyinnak csak ennyit kellene tenni és nyugiba lehetnének.
Némi tárgyi tévedés. A forradalmat nem ürgebőrbe bujtatott CIA búvárok robbantották ki hanem spontán népfelkelés volt az elnyomó rákosista hatalom ellen. Nem kellett senkit biztatni Ahogy a majdan se jött volna létre bármennyire is akarja a CIA, ott is nép volt a "bűnös" ebben. Az más kérdés, hogy ez már más kor volt nekik sikerült elzavarni az orosz helytartót de Belorussziában már nem. Putyin ezért nem akart precedenst teremteni, hogy Ő legyen a következő akit elzavarnak, pedig lehet, hogy a háborúval pont ezt fogja elérni.

www.portfolio.hu/uzlet/20230124/ma-reggel-hirtelen-nagyot-esett-a-gaz-ara-592376

Keresd ki légyszi a kérdéses időpontokat. Gondolom abban még egyet értesz, hogy a kisebb szám az kevesebb mint a nagyobb, bár a fideszesek valóságérzékelésénél már semmiben nem lehet biztos az ember. Mivel a gazdaságilag sikeres országokban a piac működik ezért ott annyiért adják amennyi az ára és nem hétszer annyiért vagy feléért, mikor éppen hogy sikerül. Gondolom nagyon meglepődsz, hogy nálunk a rezsicsökkentett ár azt jelentette, hogy drágábban veszed mint a piaci ár de hát valamiből csak kell a nemzeti tőkésosztály gyarapodását finanszírozni.
Nem a nyugat van szarban hanem mi és mi nem vagyunk nyugat.
Amúgy 93 éves létedre tök jól fogalmazol és szellemileg is frissnek vagy mondható. Gratulálok. Ezért nem is csesztetlek jobban. Kár lenne elvárni, hogy ebben korban komolyabb összefüggések is menjenek csak a beégett panelok. Igazából a tudomány szerint 18 éves korra kialakul a személyiség amit otthonról a környezetéből hoz az ember ezen még az első "trauma" munkahely még változtat de már nagyon nagy dolgok nem történnek. 93 évesen az ember nem változat nézetet semmilyen észérv hatására, ezért nem is várom el.

white999 2023.02.02. 17:43:34

@chrisred: Egyes vélekedések szerint ha Krímnél nem néznek félre akkor már ez sem lett volna. Szóval minél hamarabb annál olcsóbb, még ha akkor fáj is. A trottyos parasztot is 2010-es évek elején leoltják, akkor még lehet, hogy demokráciában élnénk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.02. 18:20:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: bocs, én ott leragadtam, hogy a Szabad Európa mondta azt, hogy tartsatok ki, jövünk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.02. 18:22:24

@tesz-vesz: azért azt nem hangoztatják, hogy Viktor kijeleentette, harcban állunk az oroszokkal. Frusztráló lehet...

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.02. 18:33:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ", Dulles amerikai külügyminiszter pedig az 1956-os lengyel munkásfelkelés kapcsán kijelentette, hogy az USA még egy szovjet fegyveres beavatkozás esetén sem küldene csapatokat Lengyelországba.

Így bármennyire is fáj, de ki kell mondani: 1956 őszén az USA-nak és a Nyugatnak egyszerűen nem ért annyit Magyarország, hogy egy esetleges beavatkozással fegyveres konfliktusba keveredjenek a Szovjetunióval. Nem beszélve arról, hogy a szovjetek egészen 1955-ig megszállva tartották Ausztriát, amelynek örökös semlegességet kellett fogadnia. Ebből kifolyólag pedig Magyarország földrajzi elhelyezkedése eleve nem tette volna lehetővé az USA katonai beavatkozását anélkül, hogy Ausztria semlegességét meg ne sértse, amely pedig minden bizonnyal további nemzetközi bonyodalmakhoz vezetett volna"

Tehát úgy tűnik, te felültél egy legendának.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.02. 19:39:58

@white999:

"Amúgy 93 éves létedre..."

Ezt csak poénból szoktam írni. De a múlt héten beszélgettem jó hosszan a falunk volt polgármesterével, ő valóban 93 éves, és szellemileg abszolút friss. Nagyon sok hatvanéves a nyomába sem ér.

"spontán népfelkelés volt az elnyomó rákosista hatalom ellen. Nem kellett senkit biztatni"

'56-ban már a felkelés kitörése után jött a biztatás és a hitegetés a segítséggel. Egy szóval sem írtam, hogy magát a firradalmat az USA ügynökei segítették elő.

white999 2023.02.02. 20:09:51

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amúgy mi lett volna a megfejtés? Bocs de meggondoltuk magunkat. Igaz, hogy erős felindulásból elkezdünk forradalmat csinálni de a realitásokat figyelembe véve inkább elnézést kérnék és nem hogy ruszkik haza? Vagy mit kellett volna nyugatnak kommunikálni? Gyerekek tudjuk, hogy xar nektek de az realitás, hogy elbuktok, hagyjátok a francba az egészet. Az ukránoknak még a mesterséges intelligencia sem adott volna pár százaléktól többet februárban, hogy egy év múlva patt helyzetben lesznek. Ha mindig pusztán a statisztikailag kihozható végeredmény születne, akkor a sportfogadás is értelmét vesztené és tök felesleges volna bármilyen sporteseményt megrendezni. Elég lenne az 50% feletti esélyest győztesnek kihozni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2023.02.02. 22:34:07

@white999:

"Vagy mit kellett volna nyugatnak kommunikálni? Gyerekek tudjuk, hogy xar nektek de az realitás, hogy elbuktok, hagyjátok a francba az egészet."

Nem tudom. '56-ban a felkelőknek nulla esélyük volt, csak ezt tudom. Felelötlen volt minden olyan üzenet, hogy tartsatok ki, mellettetek állunk stb. Mert ilyenek hangzottak a Szabad Európa Rádióból vagy ahogy akkor hívták.

Ami Ukrajnát illeti, az más tészta, hadd ne részletezzem. Annyi közös, hogy az nyugati katonai beavatkozás ezúttal is világháborút eredményezne. De ha az USA és GB tovább eszkalálja a háborút harci repülőgépek küldésével, akkor jó eséllyel szintén vh. lesz az eredmény.

Putyin megbuktatására is lutri játszani, mert egy még nagyobb héja is jöhet helyette. Putyint ui. csak az FSZB vagy a hadsereg tudná megpuccsolni, de egyiknek sem opció a háború elvesztése, mert azzal a hatalmukat is elveszítenék.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2023.02.03. 08:28:51

@Igazamvanvagyigazamvan?: és azt mondanák:hát nem ezt akartátok ti ballibek?

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.03. 08:38:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tehát hagyni kell Putyint nyerni. Hagyd magad megb..ni, hamarabb szabadulsz?
És gondolod, akkor Putyin kielégül? Avagy vérszemet kap inkább. Meg Irán, Észak-Korea, Kína....és itt is a világháború.
Kedves strucc! Attól, hogy homokba dugod a fejed, ugyanùgy megb...nak, legfeljebb nem tudod, ki volt az.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.03. 08:41:56

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: igen, ez az önmagába visszahajló illiberális logika.
Mert illiberális az, amikor neoliberális gazdaságpolitika mellett , sztálinisa belpolitikával, ceaucescu-i külpolitikát folytatunk.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.03. 08:46:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "még nagyobb héja is jöhet helyette. Putyint ui. csak az FSZB vagy a hadsereg tudná megpuccsolni, de egyiknek sem opció a háború elvesztése, mert azzal a hatalmukat is elveszítenék"

Naiv elképzelés. Visszaböfögöd a propaganda érveit.
Teljesen mindegy, ki lesz hatalomban, oroszország könnyen káoszba fulladhat.
De azért hihetetlen, hogy így véded Putyint, hirtelen ő a béke záloga!
Nobel díjat neki!

white999 2023.02.03. 14:12:08

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Hogy a fenébe ne. Pont úgy gondolkodik. Nem véletlen a fidesz bázisa nyuggerek.

white999 2023.02.03. 14:20:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ukránoknak se volt esélye senki szerint. A háborút nyugat se akarja elveszíteni. Valahogy nekem az az érzésem, hogy nyugatnak egy fokkal több pénze van rá mint a ruszkiknak. És kényelmesen wellnesezve utazgatva háborúznak majd amikor már az orosz nép már a küszöböt rágja. Egyszer csak úgy lesz vége mint a Reageni csillagháborúnak, a nagy medve bedobja a törülközőt ha addig ki nem fingatják a vezírt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 17:25:21

@Igazamvanvagyigazamvan?: a frusztrációhoz kell egy minimális ész is, a fideszeseknek olyan nem nagyon akad. persze van akit lehet jobb irányba terelgetni, az előtte lévő részt nem értem, hogy érted?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 17:29:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: csak úgy csinálsz mintha akkor nem tört volna ki a forradalom, nagyon gáz

" hanem azért, mert a felelőtlenül úgy tüzelte és biztatta a felkelőket, úgy ígérgetett, hogy jól tudta, hogy nem fog beavatkozni."

"56-ban már a felkelés kitörése után jött a biztatás és a hitegetés a segítséggel. Egy szóval sem írtam, hogy magát a firradalmat az USA ügynökei segítették elő."

a felkelés után már nem igazán kell amúgy tüzelni és biztatni...
hát ha nem az usa robbantotta ki, szerintem sima formállogikával felfogva felhozni se kellett volna neked....
dehát agyhalott fideszes vagy. és még gerinctelen is. lásd szkeptikus blog.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.03. 17:34:33

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Vagy mit kellett volna nyugatnak kommunikálni? Gyerekek tudjuk, hogy xar nektek de az realitás, hogy elbuktok, hagyjátok a francba az egészet."

Nem tudom. '56-ban a felkelőknek nulla esélyük volt, csak ezt tudom. Felelötlen volt minden olyan üzenet, hogy tartsatok ki, mellettetek állunk stb. Mert ilyenek hangzottak a Szabad Európa Rádióból vagy ahogy akkor hívták.

"

ha nem tudod akkor minek hozod fel? nem gondoltad tovább a fideszes hazug propagandát, ugye? amivel etetnek.
felelőtlen hogy tartsanak ki? ott a másik lehetőség, hogy: "adjátok fel magatokat mert semmi esélyetek!"

ezt is lehetett volna kommunikálni a szabad európán, hogy 70 év múlva egy agyhalott fideszes ne kössön beléjük emiatt.

annyira gáz ez a vh--tól való rettegés, meg ez a putyinfelszopás te giliszta, vh, mi? és hol nyitna még frontot oroszország? és hol szándékozik még nyerni? mert esélye nem sok van.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.03. 18:53:28

@tesz-vesz: "Háborúban állunk Oroszországgal. Ez a realitás. Napról napra egyre jobban belekeveredünk

– mondta Orbán Viktor, aki ugyanerről szót ejtett a péntek reggeli interjújában is"

Na, ez az a kijelentés, ami hirtelen amnéziát okoz a fideszeseknél.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.03. 18:57:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
"56-ban már a felkelés kitörése után jött a biztatás és a hitegetés a segítséggel. Egy szóval sem írtam, hogy magát a firradalmat az USA ügynökei segítették elő."

Nem írtad, cica, csak sugalltad. Merthogy egyébként nem lenne párhuzam az ukrán helyzettel.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.03. 19:07:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "
Nem tudom. '56-ban a felkelőknek nulla esélyük volt, csak ezt tudom. Felelötlen volt minden olyan üzenet, hogy tartsatok ki, mellettetek állunk stb. Mert ilyenek hangzottak a Szabad Európa Rádióból vagy ahogy akkor hívták"

Nos, még te sem lehetsz annyira elvetemült, hogy egy amerikai, magyar nyelvű rádió adását az amerikai kormány hivatalos megnyilatkozásának tartsd.
Ez olyan, mintha az orosz Ria novosztyi lidérces álmát, hogy Ukrajnát megtámadjuk, és felosztjuk egymás közt a lengyelekkel, Putyin hivatalos nyilatkozatának vennéd.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:31:40

@Igazamvanvagyigazamvan?: dehát márki zajjal mi lenne? átműtott óvodásokat kergetne a frontra.

nem is értem, a sok kokaintól már tényleg teljesen összevissza beszél. ezekszerint tökmindegy ha az elenzék nyer, mert azok is háborúba sodortak minket meg ez a patkány hazaáruló tolvaj is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 14:33:55

@Igazamvanvagyigazamvan?: a nyomorult azt se tudja mi a jobb meg a bal keze, ne zavard össze, azt hiszi k okos lény, pedig sötét mint az éjszaka, mint minden mai fideszes

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.04. 15:16:13

@tesz-vesz: és az a legszebb, hogy nem veszik észre. Mondjuk azzal jönnek, hogy Oroszország nem befolyásolta a nyugati választásokat. Amikor kiderül, hogy mégis, akkor jön az érv, hogy de a Soros is!
És nem veszik észre, hogy ezzel elismerik, Sorosnak joga van beavatkozni.

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.04. 15:18:12

@tesz-vesz: szerintem ez a nokraft nem egy személy. Van egy gyermekien egyszerű, egy nőiesen sértődős és egy sötét bunkó.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.04. 18:38:18

@Igazamvanvagyigazamvan?: ahogy a teveszmek.blogra is írtam, ezek olyan szinten képtelenek a párbeszédre, hogy nem úgy néz ki mintha szuverén fideszes rajongók lennének, simán lehet hogy csak azért hagyja hogy kommenteljünk, hogy felkészülhessen a propagandahazugságokra, csak éppen van egy hátránya, amire nem jött rá, hogy hátrány: hazudnia kell.

de az igazság mindig utat tör magának, mégha 60 év is kell neki.

teveszmek.blog.hu/2023/02/02/_kifogastalan_az_ukran_diplomacia

g nagy lászló van ilyen a facén is, a bolond mérő lászló baráti kör tagja úgy tudom. ez sokat elmond arról a közegről.. nem a legélesebb kések.

nem tudom eldönteni hogy ingyen ilyen hülye balek cselédjobbágy, vagy fizetést kap érte, esetleg valamelyik családtagja fidesz-tag is ezért is védi annyira őket. nehéz eldönteni párbeszéd hiánya nélkül.

bár most már nagyon hajlok afelé hogy fideszes alapítványi fizetési listán van

Igazamvanvagyigazamvan? 2023.02.04. 22:01:32

@tesz-vesz: attól félek, a fidesz prop. része. Valahogy nagyon összecseng a véleménye a pestis rácokéval.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2023.02.06. 14:18:58

@Igazamvanvagyigazamvan?: ez lehet amiatt is, mert mindig csak azokat nézi a 70-es IQ-jú marha
süti beállítások módosítása