Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Fagyasztás

2022. január 13. 17:52 - Szürkenyúl

Ajaj, drága nyulacskáim, nehéz idők gyünnek! A trottyos bandita már megint más farkával veri a csalánt! Ez rendesen azt jelenti, hogy a kormány, de még inkább az ország, nagy bajban van.2988.jpg

Befagyasztanak ezek mindent. Kezdték a benzinnel, aztán jött a liszt, cukor, sertéscomb, csirkemell, tej, most meg már azt hallottam, hogy a csirke farhát árát is befagyasztják. Közben, gondolom szolidalitásból, a Balaton és a Velencei-tó is befagyott. Hamarosan a seggünk is be fog fagyni, de hogy ki lesz, az biztos! Mi lesz itt aranyoskáim? Mi lesz a következő? A trottyos mindent befagyaszt, csak hogy hatalmon maradhasson. Ha kell befagyasztja a saját hatalmát is.
Félelmükben osztogatnak, legalábbis úgy tesznek, de közben ráadásul nem adnak semmit! Elég, ha csak a bőven infláció alatti nyugdíjemelésre, az ugyanilyen béremelésekre gondolunk.
Közben újabb 180 milliárd forint hitelt vesznek fel most éppen a japánoktól, hogy szinten tartsák, vagy inkább növeljék az inflációt. Lesznek itt még olyan befagyasztások, hogy attól koldulunk! Jobb, ha már előre megtanulunk koldulni!
Nem csak árakat fagyasztanak be ezek a ganéjok, információkat is.
Már lassan minden információt eltitkolnak, csak a hazugságokat nem! Hallom már a nyunyóka bizottság ostoba intézkedései is titkosak 2030-ig. Onnan lehet tudni, valamit elbaltáztak, hogy befagyasztanak információkat, titkosítanak. Már lassan minden titkos.
Ahogy a trottyost ismerem, választáskor befagyasztja az ellenzéki szavazatokat is. Ezek mindenre képesek!
Drága nyulacskáim, ne ijedjetek meg, ha egy reggel arra ébredtek, hogy van már befagyasztásokért felelős minisztériumunk, de minimum címzetes és nemzeti miniszteri biztosunk. Lehet, hogy már most is van, csak az információt befagyasztották?

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr2916812312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.01.13. 20:43:25

Mert bezzeg, ha Fletóék lennének hatalmon! Akkor kolbászból lenne a kerítés! Már láttunk ilyet 2002 után.

misinator 2022.01.13. 21:47:25

@midnight coder:
Nem arról volt szó, hogy mind morálisan, mind tehetségben különbek az ügynöktörvény, egyéni nyugdíjszámla stb. alkotók?

Eleve nem értem, hogy lehet kiállni a közmoráltól eleve alacsonyabb erkölcsiségű bármely politikai garnitúra mellett...

Rodney_2 2022.01.14. 01:02:02

@misinator: A kisebbik rossz elve alapján. Lehet választani: lop és elkúr vagy lop és kevesebbet kúr el.
Amúgy meg a közmorál az milyen? Adócsalás minden létező módon, közvagyon lenyúlása minden létező módon, korrupció, stb

Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2022.01.14. 10:09:16

@midnight coder:
A francokat se érdekli már, hogy mit csinált anno Gyurcsány. Őt se kedveltem, de már évtizedek óta nem ők hülyítenek minket. Mindenki azt hitte, ha nem ők lesznek hatalmon, akkor fogják kolbászból fonni a kerítést. Hát, nem mindenkinek! Sőt! Az emberek nagyobbik részének csak csirkeszárnyból. De azt már rögzített hatósági áron :-) A régi vicc jut eszembe, hogy hogyan tudja az egyik üzlet alacsonyabb áron kínálni a termékét! Hát úgy hogy azon az áron kínálja, csak most éppen nincs az üzletben. Nevetnék, ha közben nem hullana a könnyem.

evilwolf 2022.01.14. 11:28:28

"Ez rendesen azt jelenti, hogy a kormány, de még inkább az ország, nagy bajban van."
Jól beszélsz, az ország. De nem a NER.

5000 milliárd forint fölé ugrott a 2021-es államháztartási hiány
Eddig csak egyszer volt ennél magasabb, 2020-ban, amikor kirobbant a koronavírus-járvány.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/5000-milliard-forint-fole-ugrott-a-2021-es-allamhaztartasi-hiany/
Előre! megy, nem hátra...

misinator 2022.01.15. 20:44:35

@Rodney_2: Na erre lett volna a kétharmad meg a 12 év; pl. olyan törvényeket hozni, ami nem ösztönzi az átlag adófizetőt a lopásra. Nem kell nagy dolgokra gondolni: Számlát kérni a szobafestőtől stb.
Pontosítanálak:
Lehet választani: lop és elkúr vagy RENGETEGET lop és TÖBBET kúr el: Társadalom végletekig megosztása; a haza nem lehet ellenzékben, kokárda, nemzet fogalom kisajátítása stb.
De erről a választói is tehetnek: Kúrcsányékat a következetes választóik 12 évre kispadra ültették, ellentétben a jelenlegi garnitúra választóival, akiknek a torkán mindent le lehet nyomni.
Még boldogan is nyelik.

Rodney_2 2022.01.15. 22:08:30

@misinator: Ebben nyilván nem értünk egyet, de nem baj.

Csak egy pl: 2010-ben az Áfa beszedés hatékonysága 60%-os volt, ami azt jelentette, hogy a 40%-ot a random magyar vállakozók lopták el. A fidesz kormány kemény munkával több körben ezt feltornázta 90% körülire. Tudod hogy menni a különbség? 2019-ben néztem meg, akkor valami 1460 milliárd forint volt az ÁFA bevétel egyharmada. Vagyis a korábbi rendszerben ezt ellopták volna a ramdom magyar vállakozók, ehelyett a NER-ben befolyt a költségvetésbe. Az ilyenek miatt van annyi pénz monstanában.
És mennyit lopnak el?? Először definiálni kellene valahogy, hogy mi számít lopásnak. 2017-re vagy 2018-ra egy függetlenobjektív (ellenzéki) think-tank kiszámolta (és ha jól emlékszem az Átlátszón publikálta), hogy szerintük mennyit loptak el az ismert NER vállalkozók. A módszerük az volt, hogy összegyűjtötték az ismert közbeszerzéseket, állami projekteket és azt mondták, hogy az iparági átlagos profit az még nem lopás, mert azt bárki megkapná aki elvégzi a munkát, hanem csak a túlárazás a lopás. És így tudod mi jött ki egy évre mint összes NER lopás? 80 milliárd forint. Ez még sikerdíjnak is kevés az ÁFA beszedés javtására vetítve. Nem gondolom, hogy teljesen hülye vagy, de sajnos az a sok balliberált diplomás meg értelmiségi meg mifene akik olyan büszkék magukra és lenézik az agymosott fidesz szavazókat, pont ugyanolyan agymosottak, csak nem a TV1 mossa az agyukat hanem a HVG, meg a többi "függetlenobjektív"propaganda szenny. Egy átlagembernek esélye nincsen, hogy valós (fair and true) képet alkosson a dolgokról.

misinator 2022.01.16. 19:58:19

Köszönöm válaszod.
Igyekszem csak tömören:
ÁFA jogos!
Csak sajnos félmegoldás. Amíg az ÁFA, meg egyéb, személyeket terhelő adók mértéke ennyi, addig a szemlélet sajnos marad. A rendszerváltás után mondta nekem egy nyugdíjas kórházigazgató, hogy itt a lehetőség hogy törvényalkotóink jó arányú, jó törvényeket hozzanak.
Ezzel 30 éve adósak.
Hiába na, a jó értelemben vett demokráciához hosszabb idő kell.
A Stadizóleumoknál és a látványsportokba hiábavalóan öntött százmillárdoknak is lettek volna időben előrébb valóbb helyei.
Csak vélhetően hát ezeknél kevésbé volt macerás a túlárazás. Kurcsányék sem véletlenül alagutat fúrtak az M6-os alá...

Száz szónak is sok a vége: Tán emlékszel az Egyszer volt, hol nem volt az ember francia animációs sorozatra. Nem véletlenül minden részben ugyanazok az arcok voltak a jók, a rosszak, a politikusok stb.
Mert a politikus is, a körülötte lebzselő haszonlesők is, a hasznot érdemben nem remélhető Stockholm-szindrómás szimpatizánsok is minden korban ugyanaz az egy-egy embertípus.
Mi több, sokszor ugyanazok a személyek...
Múlt héten sorolta egy munkatársam, hogy településükön az ő apja volt a párttitkár.
A rendszerváltáskor meg ő vezette a Kereszténydemokrata Néppárt helyi alapszervezetének a megalakulását.
Valahol az is elég komoly indikátor, hogy pár százaléknyi különbséggel 50-50% a jelenlegi ellenzékre és a jelenlegi kormányra szavazók aránya., ami azt mutatja, hogy az egyik kutya, másik eb.
Csak hát ugye volt egyszer, kétszer választási törvény igazítás...

Lehet áltatni magunkat, hogy valamelyik különb. Csak felesleges.

MERT NEM AZ.
süti beállítások módosítása