Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Utolsó kenet

2021. október 27. 11:17 - Szürkenyúl

Aranyos drága nyulacskáim, kapaszkodjatok meg, nagy a baj! Azt mondta a koszos körmű, hogy nálunk az egészségügy keresztény alapú. Ilyet mondott az egészségügyért felelős miniszter. Aki kinevezte, az sem volt tiszta fialás! Vakuljon meg a hintalovam, ha ez a kétlábon járó normális.utolso_kenet.jpg


Szerintem nem keresztény alapú. Inkább pénzalapú, mert láthatjuk, akinek nincs pénze magánegészségügyre, az jó eséllyel meghal. Ezen kívül lehet, hogy katona alapú, mert orvosok helyett újra egyre több katonát lehet látni a kórházakban. Az is lehet, hogy tízparancsolat alapú, az nem kerül semmibe. A karmelita kolostorban, meg a minisztériumokban is hegyekben áll, senki sem akar magáévá tenni egyet sem! Egy biztos, drága nyulacskáim, ott jó helyen vannak, senki sem fogja rongyosra olvasni azokat, legkevésbé betartani.
A Kókler helyében inkább azzal dicsekednék, hogy Magyarországon az egészségügy orvostudomány alapú. Esetleg orvos alapú. Ezzel persze nem tud, mert már lassan orvosok sem lesznek. Jönnek helyettük a papok!
A jövőben csak bibliával lehet majd kórházba menni. Aki vállalja, hogy papot is visz magával, az a várólistán 10 hellyel előbbre kerülhet.
Aki nincs megkeresztelve, arra keresztet vetnek.
Bevezetik a vizitdíjat, amit a bejáratnál kell a perselybe dobni.
Kórházakban reggeli imádsággal és ostyával kezdődik a nap, majd az apostoli hitvallást (Hiszek egy Istenben…) kell mindenkinek elmormolni.
Reggeli vizit helyett mise lesz. Délben lesz, akinek harangoznak, este semmise.
Magas lázra az angyali üdvözlet (Üdvözlégy) lesz a gyógymód. 39 °C felett kétszer kell elmondani!
Ha nagy a baj, akkor jöhet a Most segíts meg Mária..., de lehet imádkozni Szent Józsefhez, Szent Antalhoz, esetleg az atya úristenhez is (Az Úr imája (Miatyánk)).
A szentolvasó (Rózsafüzér) minden kórházban az alapfelszereltséghez fog tartozni.
Lesz szentelt víz is, minden kórteremben. Gondolom Lölő fogja szállítani.
Amilyen szegénység van, meg amilyen pénzéhesek az egyházak, receptre lehet majd kapni még a Miatyánkot is, térítési díj ellenében.
Azt hallottam, hogy az utolsó kenetből hiány van, pedig van rá kereslet. Beszerzése folyamatban. Kakadu és a fürkészek már elrepültek, hogy jó áron beszerezzék a szükséges mennyiség százszorosát. Utolsó kenetből is nagyhatalom leszünk!
Kórházaink állni fogják a sarat a jövőben is – mondta a Kókler.
Ja, nem adnak fel semmit, kivéve az utolsó kenetet.
Vigyázzatok magatokra drága nyulacskáim! Hogy stílszerű legyek, az Isten mentsen meg benneteket, hogy a magyar egészségügy hálójába kerüljetek!

Ámen!

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5416736846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikalnyik Eugén 2021.10.27. 12:51:34

A fideszkommandó munkájának megkönnyítésére előre csomagolt válaszokra lehet kattintani, így nem kell közvetlenül a Lendvai utcát hívni minden kis piszlicsáré blog miatti válaszokkal:

- Miért Gyurcsány alatt jobb volt?
- A kisemberek tudják, hogy az egészségüket csak a bukott baloldal és a mögöttük álló libernyák összeesküvés veszélyezteti
- Nyugatról folyamatosan érkeznek a chartergépek, hogy igénybe vegyék a kiváló magyar egészségügyet a hanyatló svéd, német és osztrák rendszer kárvallottjai. Tegnap este az M1-en is mutattak egy valódi riportot (sic!), ahol Georg Spöttleröffenbergerstein elmondta, hogy kedvence a retró piskótakocka és a sertésmájkrém konzerv. Külön köszönetet mondott Orbán Viktornak a rántásfőzelékben található 3db zöldborsóért is.
- A bohóc Jakab a kisebbik gyerekével tavaly kétszer is volt a körzeti orvosnál, örülünk, hogy meggyógyíthattuk
- MZP (CIA) a külföldi gyógyszergyárak embere
- Sokkal több embert ment meg az egészségügy, mint Bangladesben, Burkina-Fasoban és Boliviában együttvéve, csak a telhetetlen baloldal ugat állandóan
- Nem tetszik, hogy fejlődik, épül-szépül az ország? Most újítottak fel 25 milliárdért egy 400 mentőautó fogadására alkalmas állomást a 27 fős somogyi Libiczkozmán. Van EU-s játszótér, CBA szupermarket, a Hajdú Péter körtéren Himnusz szobor is, de özv. Pranyek Fedorné Ilonka elmondta, neki a 170 millióért épült kültéri kondipark és főleg a tolóckodó rúd tetszik, mert emlékezteti a járókeretére.
- Ezt a szart a 444-ről ollóztad össze
- Soros

midnight coder 2021.10.27. 13:59:32

@Fikalnyik Eugén: Ebbõl azért az 1. valahol jogos kérdés. Egyrészt Fletóék elég jók voltak kórházbezárásban, másrészt azért a 40 éve elavult infrastruktúra sem Orbánék alatt öregedett 40 évet. Náluk sem az egészségügy vagy az oktatás volt a fõ prioritás. És ma is õk az ellenzék fõ ereje, MZP-vel õk fognak visszatérni.

De legyen igazad, nyerjen az ellenzék, és legyen négy évvel késõbb nyugat-európai színvonalú egészségügyi ellátásunk és oktatási infrastruktúránk. Biztos lesz ha nyernek, és még véletlenül sem csak a marakodással, intrikával, és a közpénzek még Orbánékon is túlmutató lenyúlásával telik az a 4 év. Már persze ha nyernek...

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.10.27. 17:10:46

@midnight coder: azért a 40 éve elavult infrastruktúra sem Orbánék alatt öregedett 40 évet

Nem, Orbánék alatt "csak" 11 évet öregedett. Ráadásul a fizika törvényei alapján alattuk egyre gyorsuló, már-már exponenciális ütemben.

Gyurcsányéknak az egészségügy prioritás volt, a maguk módján próbáltak segíteni a helyzeten: lásd vizitdíj, kórházi napidíj. Amelyekből származó bevétel az egészségügyi intézményeknél maradt volna, amiket működési költségekre, anyagbeszerzésre és felújításra, fejlesztésre fordíthattak volna. Hogy ez volt-e a megfelelő módszer, az vita tárgyát képezheti, de azt nem lehet állítani, hogy nem nyúltak volna az egészségügyhöz. Azt se feledjük, a Gyurcsány-kormányok alatt még nem érkezett annyi fejlesztési pénz az országba, mint amennyi 2010 után dögivel. Orbán viszont nem akarta, hogy valami előremutató is történjen az országban Fletó alatt, úgyhogy mindent leszavaztatott a néppel. Hogy aztán újra kormányfőként első dolgai egyike legyen a népszavazás megnehezítése...

Oktatás dettó: kétszintű érettségi bevetetése, mesterképzés bevezetése a felsőoktatásban. Megint lehet vitatkozni az újítások mikéntjén, eredményein, de azt nem lehet állítani, hogy nem történtek volna változások e téren.

"És ma is õk az ellenzék fõ ereje, MZP-vel õk fognak visszatérni."

Rettegj! Visszatérni nem fognak, mert Orbán leválthatatlan. De amíg vannak dékás szavazók, addig hiába kárálod mindennap ugyanazt: ez a párt lesz az ellenzék fő ereje. Főleg úgy, hogy a Jobbikot leszámítva az összes többinek együtt nincs annyi szimpatizánsa, mint Gyurcsányéknak. Ez egy-két évtizeden belül - biológiai okból - gyökeresen megváltozhat. Feltéve, hogy a DK képtelen lesz fiatalokat bevonzani, illetve a jelenlegi fiatal alakulatok nem tűnnek el addig, no meg MZP mozgalma is még párttá alakulhat.

evilwolf 2021.10.27. 18:07:10

Én úgy látom, hogy ebben a K országban az osztogatás, a támogatás (ál)keresztény alapú.
Kap a család, a barát, és a felebarát.
Ezek a volt komcsik, ügynökök, akik korábban régi párttagok voltak, most meg a mélyen hívőkké lettek, ezek hamarosan a Bibliát is képesek lesznek átírni 2/3-dal, ha Vatikán nem figyel oda.

BiG74 Bodri 2021.10.27. 23:16:14

Van kórház ami már most megroppant, pedig még csak az elején vagyunk.

BiG74 Bodri 2021.10.27. 23:21:35

@midnight coder:
Rettegi kolléga, a magyar ember egészsége nem eladó! De az elmúlt tíz évben a fidesz a maradék használhatót is szétverte, és átrendezte fizetős egézségügybe. Most már eladó a magyar ember egészsége, születése, gyermekhez segítése! Mert fidesz forever, bármit is tesz. Egyre több a csalódott, megkeseredett ember és nem tudják ki a fasz az a gyurcsány, de a fidesznyikeket nagyon hunyorogva nézik.

midnight coder 2021.10.28. 09:10:37

"Gyurcsányéknak az egészségügy prioritás volt, a maguk módján próbáltak segíteni a helyzeten"

A maguk módja alatt értsd, ki akartak lopni egy rakás pénzt a rendszerbõl a színvonal további drasztikus rontásával. Errõl szóltak volna a magán egészségpénztárak.

"Megint lehet vitatkozni az újítások mikéntjén, eredményein, de azt nem lehet állítani, hogy nem történtek volna változások e téren."

Orbánék is, lásd KLIK. Akkor most örüljünk?

midnight coder 2021.10.28. 09:15:13

@Lesz még Magyar Köztársaság: "Rettegj! Visszatérni nem fognak, mert Orbán leválthatatlan. De amíg vannak dékás szavazók, addig hiába kárálod mindennap ugyanazt: ez a párt lesz az ellenzék fő ereje."

Nekem tökmindegy. De Orbán azért leválthatatlan, mert a DK miatt több szavazó megy el Orbánra szavazni, és több potenciális Orbánt leváltani szándékozó marad távol mint amennyit a DK hoz még úgy is, hogy õk a legerõsebbek a csapatban. Fletó azzal, hogy itt van az országban és politizál, óriási szívességet tesz Orbánnak. Akkorát, hogy az ember elgondolkodik hogy vajon csak a féktelen hatalomvágya motiválja-e ezen a téren, vagy más is. Viszont Orbán addig marad, amíg nem lesz egy olyan ellenzék, aki egyaránt nemet tud mondani Orbánra és Gyurcsányra is.

midnight coder 2021.10.28. 09:22:49

@BiG74 Bodri: "De az elmúlt tíz évben a fidesz a maradék használhatót is szétverte, és átrendezte fizetős egézségügybe. "

Még nem. Pedig a megoldás igazából ez lenne - magán intézmények akik versenyeznek a betegekért, és rajtuk keresztül a TB pénzéért. Nem pedig a kasszát lenyúlni és területi alapon bekényzeríteni az embereket egy-egy gettóba, ahogy azt a szocik akarták. Az egészségügy kis hazánkban az utolsó szocialista nagyvállalat - és pont olyan is. Csak az, hogy szar azért tûnik fel, mert az összes többi cég ma nem ilyen. Ha bemész egy boltba, egy autószerelõhöz, egy szolgáltatóhoz, akkor ott te vagy a Vevõ. És kurva fontos vagy, mert te hozod a pénzt. És így is állnak hozzád. A magyar állami egészségügyben - és ez nem csak Orbán alatt volt így - ha bementél az ajtón, te csak egy nyûg vagy akivel foglalkozni kell. És aki foglalkozik veled, az minden pillanatban érezteti hogy igazából szívességet tesz neked. Tisztelet a kivételnek persze, de ez a kivétel is csak a benne lévõ hivatástudat miatt tesz meg mindent amit megtehet, nem azért mert a rendszer erre motiválná, vagy akár csak segítené is ebben.
süti beállítások módosítása