Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Siker

2022. május 14. 07:48 - Szürkenyúl

Hurrá! Ja, nem! Megalakult Magyarország új kormánya. Ez még nem siker! A siker az összetételében van eldugva, de nagyon!img_20220513_201356.jpg


És sikerült! Nem volt könnyű, de sikerült megoldani, hogy ne legyen minisztériuma se az egészségügynek, se az oktatásnak, se a környezetvédelemnek.
Aranyos drága nyulacskáim, nehogy azt higgyétek, tájékozatlan vagyok! Nem! Tudom én, hogy a szőkítő herceghez tartozik az egészségügy, és nem mellesleg az oktatás is, úgy en bloc. Csak azt nem értem, miért az egész egészségügy? Miért nem csak a belgyógyászat, hiszen belügyminiszter, ugye? A bőr és nemi beteg gondozás tartozhatna a külügyhöz, a protézisekkel kapcsolatos ügyek az innovációhoz, vagy a Lázár féle beruházási minisztériumhoz, az ideggyógyászat esetleg a Semjénhez. Remélem az oktatásnak csak egy része került a belügyhöz! Például az a része, ahol iskolaőrök vannak. A felsőoktatás nem tudom melyik minisztériumhoz tartozik, tippeket meg inkább nem adok!
Sikerült azt is elkerülni, hogy minisztériumok élére kelljen megfelelő embereket találni. Megértem, nem is sikerülhetett volna. Inkább kerestek kabátot a gombhoz. 
Az sem volt kis feladat, hogy olyan minisztériumokat hozzanak létre, amelyek hatáskörei, feladatai keresztezik, átfedik egymást. Ez lehetett a cél, mert a káoszt fenn kell tartani! Sikerült!
Azt sem értem mi köze a kultúrának az innovációhoz (Kulturális és Innovációs Minisztérium), bár, ha belegondolok az innováció egy kreatív ötletből születő folyamatot jelöl, amely megvalósítja az ötletet, kultúra lényege pedig mindig valami újat létrehozni, de ha ezt a kultúra kapcsán ki kell hangsúlyozni, akkor már régen rossz!
Az is siker, igaz, trottyos léptékkel, hogy megmaradtak azok a minisztériumok, melyek nem viszik előre az országot, csak a hülyítés a feladatuk! Kezdjük mindjárt a nyálcsorgatva tapsikolóval! Ő felel a nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért. Esze semmilyen, fogd meg jól! Csak azt nem értem, ki fog ezután felelni a lappföldi helikopteres vadászatért?
Siker! Az is, hogy külön-külön minisztérium kell a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Miniszterelnökség vezetésére is. Két léghűtővel több! Hurrá!
Sikerült a Lázár gombra is találni egy kabátot! Építési és Beruházási Minisztérium formájában. Ettől is lázármaim vannak!
A kis szürkenyúl agyammal csak azt nem értem, minek az a sok kabátgomb, mikor kabát meg nincs! A Technológiai és Ipari Minisztérium, a gazdaságfejlesztésért felelős minisztérium, vagy a területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős minisztérium mit fog csinálni, ha már van egy Lázár minisztérium, nem beszélve a Misiről, aki szétosztja a pénzeket, már amit a trottyos (meg)hagy neki? Drága nyulacskáim, ti értitek ezt?
Ezzel szinte a végére is értem az új kormány ismertetésének, illetve mégsem, hiszen hadügyminisztériumra szükség van, pláne, hogy még Brüsszellel is harcolnunk kell. Lesz Mezőgazdasági Minisztérium is, mert országot építeni nehéz éhgyomorra, csak azt nem értem, ez miért nem tartozik a Belügyhöz? Persze ne feledkezzünk el az Igazságügyi Minisztériumról sem! Még nincs mindenki börtönben! Na, ez is egy sikertörténet! Ugye, drága nyulacskáim?

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3217830893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.05.14. 09:01:18

Hidd el, nem azon múlik egy ágazat sikere, hogy van-e az élén főbohóc. Itt sokkal nagyobb gond, hogy rohadtul nem érdekelnek ezek a dolgok senkit. Persze, lehet azt mondani hogy ez egész EU szinten igaz. Mert ha a dicső nyugaton lenne normális oktatás az átlagpolgárnak, akkor nem lenne ennyi balliberális meg környezetvédő.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.05.14. 10:13:47

@midnight coder: Ha pedig nálunk működne a hatékony felvilágosítás és családtervezés, te se lennél...

midnightcoder2 2022.05.14. 11:04:13

@Kangörcsös TSZ elnök: Azért, mert neked óvodában lyukas gumi volt a jeled, nem kellene általánosítani.

Kangörcsös TSZ elnök 2022.05.14. 11:53:38

@midnightcoder2: Tévedsz, nekem már az oviban is TSZ elnök volt a jelem. A tájékozatlanok azt hitték, Döbrögi, de hülyékkel nem foglalkozunk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2022.05.14. 12:14:34

Nem értem mi a baj. Balliberálisból lesz a "jobboldali" miniszterelnök.
süti beállítások módosítása