Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Még hugyozni, szarni se tud!

2020. március 23. 15:17 - Szürkenyúl

A gondviselés küldte nekünk ezt a koronavírust, mert mi emberek jómódunkban már elfelejtettünk normális ember módjára élni, viselkedni. Még mindig csak remélni lehet, rájövünk, van fontosabb is, mint anyagi jólétünk, önző kényelmünk.
Az emberi gyarlóság határtalan! Például Baltimore polgármesterének fel kellett szólítani a város lakóit, hogy ne lövöldözzenek egymásra, mert kellenek az ágyak a fertőzötteknek. Lopják, és a feketepiacon árulják a leégett Notre-Dame köveit. Az élelmiszerekkel, védőfelszerelésekkel, fertőtlenítőszerekkel való nyerészkedés óriási méreteket öltött. Sorolhatnám! Ezek vagyunk, mi emberek!


A koronavírus hatására új szlogen terjedt el: Maradj otthon!
A vírusnak köszönhetően egymásra találnak a családok, szülők többet vannak gyerekeikkel, sokkal többet foglalkoznak velük, az iskola, óvodaszünet miatt is.
Fel van adva a lecke, de nem csak az iskolásoknak, hanem mindenkinek! Sajnos a tandíj nem 1-2 forint lesz! Sok családot, és országokat is csőd szélére fog sodorni a termelőüzemek, szolgáltatások kényszerű bezárása, az idegenforgalom drasztikus visszaesése. A munkanélküliség hazánkban is több százezres lesz, csak a koronavírusnak köszönhetően.
Még csak egy-két házi feladaton vagyunk túl, és máris bukásra állunk! A vírus megmutatta, lehet máshogy is élni, mint ahogy eddig tettük. Jó néhány kedvező hatással is szembesülhettünk már eddig is. A kérdés az, hogy megértettük-e a kapott jeleket, és tudunk-e élni a lehetőségekkel, vagy továbbra is folytatjuk önpusztító, Föld-pusztító életvitelünket. Sokan még mindig nem értenek semmit, de van idő a tanulásra, ez a vírus még velünk lesz egy darabig! Azt nem mondom, hogy barátkozzunk meg vele, de tanulni mindenkitől, mindenből lehet, és kell is. Kár, hogy ez nem a mi erősségünk!
A légi, közúti forgalom visszaesése, környezetszennyező gyárak ideiglenes leállása, a háborús konfliktusok visszaesése következtében jelentősen csökkent a légszennyezettség, pár hét alatt megmutatkozott, hogy például a klímakatasztrófa is elkerülhető lenne.
Most kellőképpen be vagyunk tojva ettől a vírustól, de kérdezem én, a háborúvírus pusztításától miért nem vagyunk úgy megijedve? Sokkal többen meghalnak háborúkban, fegyverektől, mint a koronavírustól! Ja, hogy arról mi, gyarló, önző emberek tehetünk? Így az rendben van, hogy emberek tízezrei, vagy százezrei pusztulnak el évente? Az mégiscsak elfogadhatóbb, ha saját magunkat irtjuk ki?
Na, de tényleg! Ki a tököm ez a koronavírus? Még hugyozni, szarni se tud! Még élőlénynek sem igazán tekinthető, hiszen miszerintünk csak azok az élőlények, akiknek van anyagcseréjük. Hogy jön ahhoz ez az ostoba vírus, hogy megmutassa, hogyan kellene élnünk? Mit képzel magáról, hogy meg akar tanítani bennünket az együttérzésre? Hogy merészeli megmutatni nekünk, embereknek, hogy megállítható a klímakatasztrófa? Honnan veszi a bátorságot ez a szemétláda, hogy azt próbálja sugallni, lehet élni fegyverek nélkül is?
Még hogy mi felsőbbrendű lények máshogy éljünk, mint eddig? Mi köze hozzá, hogy mi hogyan tesszük tönkre az életünket, Földünket? Meg akar bennünket tanítani tisztelni egymás munkáját? Még a gyűlölködésről is le akar szoktatni? Tűrhetetlen!
Hogy is jön ahhoz egy vírus, még ha korona is, hogy elkezd gyilkolászni bennünket? Semmi szükség rá! Van erre nekünk jó néhány kifinomult módszerünk!
Vagy mégis? Lehet, hogy ez a fránya vírus kellett ahhoz, hogy felébredjünk?
Ha már ébredezünk, a katonáknak miért nem mondjuk, hogy maradjanak otthon?
A tolvajoknak, a nemzet kifosztóinak miért nem mondjuk, hogy maradjanak otthon?
A rabszolgatartóknak, dolgozóikat kizsákmányolóknak miért nem mondjuk, hogy maradjanak otthon?
Megérdemeltük ezt a koronavírust! Csak egy a baj. Megint nem azok mennek el, akiknek kellene!
Ideje lenne már megtanultunk, ha nem teszünk saját magunkért, ha hagyjuk, hogy a gonoszok uralkodjanak, akkor elpusztulunk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3815547844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása