Senki nem bújhat el

Szürkenyúl nem viccel! A humor mindig ellenzéki!

Kabaré

2019. november 13. 19:23 - Szürkenyúl

Hurrá! Megint van politikai kabaré a TV-ben! Az a neve, hogy Sajtóklub. A Munkásőr tudja, és mondja! Magyarország meglovagkeresztelt írója nemkülönben, de nem maradt el tőlük a Pesti Srác, valamint a Jónevű újságíró sem.

Na, pont ő állapította meg, hogy országunkban a leghiszékenyebbek a 18-30 év közötti fiatalok, akiket a csúnya ellenzéki politikusbácsik félrevezettek. A Pesti Srác erre még rátett egy lapáttal, szerinte azért vesztettek sokat a választáson, mert nem tudták elérni azokat a fiatalokat, akik mindig csak a telefonjukat nyomkodják. A lovagkeresztes szerint ez nem is csoda, hiszen ez egy „beteg, torz generáció”. Miután ebben jól megegyeztek, a Munkásőr megnevezte a vereség legfőbb okát. Szerinte az a legnagyobb baj, hogy az új jobboldali milliárdosok bujkálnak, mert félnek „a gonosz médiától”, és ezzel azt a látszatot keltik, hogy azért gazdagok, mert tolvajok. Ezzel szemben „nem arról van szó, hogy loptak, hanem szerencsésen versenyeztek.”
Aha, értem már Munkásőr elvtárs! Elhagyta őket a kibaszott szerencsétlenségük, ezért nyernek meg minden tendert. Vakuljon meg a hintalovam, ha magamtól erre rájöttem volna! Ezek szerint egy tenderen nem a legjobb és legolcsóbb ajánlatot fogadják el, hanem a legszerencsésebbet. Ez jó vicc volt, s még el sem nevette magát! Kis Humor Herold! Bravó! Különben tényleg nem lopnak, amíg nem nyernek. Na, de azután, ami a csövön kifér!
Van még! A poéngyáros ennyivel nem érte be! Figyeljetek! Éleslátásával kiszúrta, az a baj, hogy a fiatalok nem tudnak belépni a Fidelitasba, mert nincs tagfelvétel. A fidelitasosok pedig nem tudnak belépni a Fideszbe, mert ott sincs tagfelvétel. Így van picinyem! Azért nem szavaztak a Fideszre, mert nem léphettek be a pártba. Bruhahaha!
Még azt is előadta, hogy nem kell sulykolni a propagandát az embereknek, a lényeget kell mondani, mert megértik. Már alig várom! Ha egyszer elmondanák a lényeget, az igazat, másnap már börtönben ülnének! Ez egy zseni! Nincs párja! Hál istennek!
S jött a Jónevű! Szerinte „vissza kell találni azokhoz az emberekhez, akik részben ostobaságból, részint tájékozatlanságból tömegesen választanak olyan politikusokat, akiknek a nevét sem tudják”. Értem én, nem vagyok én hülye! Ezek szerint vissza kell találni, tehát már volt kapcsolat, volt mikor ezek az ostoba, tájékozatlan emberek rájuk szavaztak. Most még egy kicsit sértegetni kell őket, hátha a jövőben majd megint rájuk szavaznak. Neki is van humora, csak jól titkolja!
Aztán jött a látó gyerek, a Pesti Srác. Látja, hogy „elég sok sértett embert hagy maga mögött a kormányzás”. Azt a hétszentségit! Ez aztán tényleg lát! Csak az a baj, hogy ez nem jut el az agyáig! Kár érte, jó szemű gyerek. Azt is látja, hogy a kormányzat helyi rendszereiben, „nagyon sok beépített ellenség lapul egyébként, nagyon sok alkalmatlan, sértett, hozzá nem értő ember húzódik itt meg, ráadásul nem túl jó fizetésekkel, akik büntetnek, és akik olyan mértékben keserítik meg a hétköznapi ember életét”. Ajaj, az ellenség már a spájzban van?
Csak annyit kérdeznék: kinél van a spájz kulcsa? Ki engedte be őket?
Na, a végén jött a búsképű lovagkeresztes, és elsírta magát, milyen elkeserítő volt látni az Erdogan ellen tüntetőket. A Munkásőr elvtárs azzal igyekezett megnyugtatni a picsogót, hogy meg kellene találni a fiatalabb korosztály értékesebb részét, akik értik, hogy ők miről beszélnek, hogy beszélgetni kezdjenek ezzel a generációval, aki ma már bárkit megválaszt a Fidesszel szemben. Érdemes ezt a veretes mondatot is értelmezni! A fiatalabb korosztálynak van egy kevésbé értékes része, akik rájuk szavaznak, és van egy értékesebb része, akik értik miről beszélnek, ezért bárkire szavaznak, csak nem rájuk. Aha, értem! Szóval csak beszélgetni kell a fiatalokkal, változtatni nem kell semmit, és semmin. Ez is egy jó vicc! Majd meg szakadtam a röhögéstől.
Négy dolog közös ebben a négy jóemberben. Mindenki a választókról és az ellenzékről beszél, őket ócsárolja felváltva. A másik, hogy egy szót sem ejtenek saját hibáikról, arról, hogy egy beteg diktátort szolgálnak, és teszik ezt úgy, hogy meg sem próbálják hibáit, bűneit előhozni. A harmadik, hogy mélyen hallgatnak az egész Fideszt átszövő korrupcióról, az eltüntetett százmilliárdokról, amik nagymértékben hozzájárultak bukásukhoz. A negyedik, hogy mindegyikőjük, mint újságírók, naponta hazugságokkal tömik olvasóikat, hallgatóikat, hogy önös érdekből is, hatalmon maradhassanak. Most mondhatnám, hogy legyen ez az ő problémájuk, de nem így van! Igenis nagy felelősségük van, és kijelenthető, hogy bűnrészesek, mert köztörvényes bűnöket hallgatnak el!
Most, hogy már jól kimulattuk magunkat, az a lényeg, hogy legalább mi, állampolgárok tisztában legyünk azzal, hogy ki a humorista, és ki a gazember.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szurkenyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1515305098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.14. 16:50:31

"Tragédiának nézed? nézd legott
Komédiának, s múlattatni fog. " :-)

Amúgy idézett "humoristáid" csak ehhez értenek, vagyis a szövegeléshez. Mint mikor két pszichológus sétál lefelé egy hosszú vaslépcsőn és az egyik megbotlik lezúg vagy 15 métert a lépcsőn bucskázva és a lépcsőfordulón elterül. Picológus barátja rohan utána, fejét feltámasztja a sérültnek, pofozgatja hogy magához térjen és mikor a sérült kinyitja a szemét kérdezi a fejet tartó barát.

Barátom! Akarsz róla beszélni? :-)

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.11.14. 17:37:34

:D :D :D
Az a baj, hogy nem csak ők!
Egyébként, az utóbbi napok eseményeit nézve nincs kedvem mulatni. (~700 milliárd bünti, a házmester ténykedése, önkormányzatok megtámadása, őrületes fegyverkezés, stb.)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.14. 17:56:31

@Szürkenyúl: Ezekben mind igazad van, de ráhatásunk azokra nincs. Viszont a bűntársak a főnivel egyetemben rájöttek hogy nagy a baj. :-) Mettől többet keménykednek a nertársak annál nagyobb lesz az ellenállás is. Narancssárga hátországból is. :-) Mozgalmas idők elé nézünk az a sejtésem. :-)

Azt hiszem én már csak egy kólát kérek a jó tündértől. :-)

Szürkenyúl · https://szurkenyul.blog.hu 2019.11.14. 18:48:19

@rdos: Nahát! Akár hiszed, akár nem, pont azt szoktam én is gondolni, ez a sok keménykedés nagyobb ellenállást fog eredményezni. Néha még, hülyén hangzik, de örülök is annak, ha tulzásokba esnek.
A nyomás mégtöbb hibára fogja őket kényszeríteni. Úgy látszik erre van szükség, nagyon sokat még nem érkeztek el a tűréshatárukhoz. Ha ez kell hozzá, hát legyen!

Egészségedre!
Én egy deci vörösborral vigasztalódom! :)

rdos · http://h2o.ingyenweb.hu/tema/6.html 2019.11.14. 18:57:41

@Szürkenyúl: :-) Egészségedre. :-) Valahol kommenteltem a napokban Jászberény után, hogy a nertársak elmentek a falig, de még nem vették észre. :-) Remélem előbb mint utóbb észre fogják venni. :-)
süti beállítások módosítása